Нашите кухни - тема 95

• 45 113
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
А какво означава бял обезмаслител?
Аз, освен известното мелио, съм купувала и Циф със сода бикарбонат, но не знам какъв цвят е течността, защото шишето не е прозрачно.

# 151
  • София
Относно нужната мощност на аспиратора, най-лесно се изчислява, като умножите кубатурата на помещението по 6 (тоест, мощността, необходима за 6 пречиствания на въздуха в помещението за 1 час). Много сайтове препоръчват да се умножава по 10 или 12, ама това на практика има смисъл само при постоянно миризливо пържене, азиатски манджи със супер миризливи подправки или дълго готвене на зеле например. Вие си знаете колко често ви се случва да готвите неща с много силна миризма. За нормално готвене аспираторът "хваща" миризмите от тенджерите още на 1-2 степен, моя я съм го включвала на максимална мощност 2-3 пъти в годината, я не. В такова голямо помещение, при подходящо отворен прозорец, докато работи аспиратора, и този би ви свършил работа, но за по-сигурно може да се ориентирате към мощност 825 кубика в час.

# 152

Я да питам и аз- индукционните плотове имат ли размери на зоните?
Последния стъклокерамичен го избрах с три, една от които много голяма. Сега искам пак голяма, но нещо не схващам как да разбера за колко голям съд е зоната 🙄

Индукционните котлони имат различни размери на зоните, обаче има модели, обиковено по-новите, които имат т.нар. разширяваши се зони, които се разширяват спрямо дъното на съда, който е отгоре. Така че нямаш "дерт" да се чудиш дали ще пасне съда отгоре. Има плотове, които целите са една разширителна зона. Слагаш си съдовете където решиш. Моят е с три зони - една по-малка, една по-голяма (за голяма тенджера) и от левия край не са отделни зони, а една цяла разширителна. Може да се сложат две тенджери или една. Или пък грил-плоча (специална за такива плотове). Много е удобно.

# 153
Има индукционни плотове с флекс зони, които могат да се обединяват. Има и такива с една цяла зона по целия плот и се активира само частта, върху която е съда.

# 154
Благодаря!
А това пише ли го някъде или се вижда, както на стъклокерамичните?

# 155
Благодаря!
Моля.
В момента съм в движение, но виж моля те в темата за индукционните котлони, където преди малко дадох линк към такъв. Пише го  в описанието и се вижда на плочата като линии, пбикновено.

# 156
Да, виждат се като линии или точки, зависи от марката на плота (котлона). Отиди на място в някой магазин и виж, но и в интернет да погледнеш се вижда и си пише в описанието.

# 157
  • Пловдив
Благодаря!
В описанията на английски се води Bridge зона (мост) .И аз имам на индукционния котлон и не е означено видимо по някакъв начин.

# 158
  • София
Много хубава кухня. Само лека "забележка" към белите контакти. Simple Smile
Аз бих минала след време една ръка бяла боя на плочките на гърба - хем да прозира старото и леко цветовете хем да се послее с контактите и тогава няма да дразни Simple Smile

# 159
Плочките са си много хубави, а пък контакти, ако хората искат, за минути ще ги сменят с друг цвят. Даже може и да не се налага да сменят целите контакти, а само капаците им-лесно, чисто и евтино.

# 160
  • София
В интерес на истината контактите ми вадеха очите първите дни, но като цяло са ми ОК, имайки предвид, че от гранитогреса има и светли части Simple Smile

Друго ме терзае и ако сте попадали на нещо подходящо, да помоля за съвет - искам да сложа защитно прозрачно НЕлъскаво фолио на стената, където отваряме хладилника и на част от шкаф до готварския плот, за да не пръска по него. Намирам в нета варианти за облепяне на гърба на кухнята или пък фолио за мебели във всякакви шарки и цветове на дъгата, но не и най-простото, което търся аз. А, пък за стената да не говорим...
Скрит текст:
Подобно на това, обаче да го видя на живо, а не с поръчка от нета. Било то и фирма да го слага, няма значение и цената, само и само да е семпло и да върши работа.

# 161
Иди в реклама агенция. Но ако е близо до котлоните няма да е удачно.

# 162
A на стената защо? Много ще бие на очи. И без това (макар според мен да е доста неудобно) вратите се отварят към фурната и не се удрят в стената. А от хладилника не излизат замърсяващи пари като от котлон...

# 163
  • София
Какъв е проблема да си поръчате прозрачно фолио? 😂
Иначе по строителните магазини съм виждала и мат и не мат.

# 164
  • София
При невнимателно изваждане/слагане на продукти в хладилника на няколко пъти се надира стената, вярно, почиства се с влажна кърпа, но все пак.
В маркетите ги дават за гладки повърхности, а стената не е, и затова търся изрично за стена, но повечето са с шарки (за фототапет), което наистина ще е доста грубо.

Общи условия

Активация на акаунт