Нашите кухни - тема 95

• 45 115
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Мен ми излизаше един спам за фолио застени. Като не ти хареса ще го върнеш, а и не са някаква неземна цифра.

# 166
При невнимателно изваждане/слагане на продукти в хладилника на няколко пъти се надира стената, вярно, почиства се с влажна кърпа, но все пак.
В маркетите ги дават за гладки повърхности, а стената не е, и затова търся изрично за стена, но повечето са с шарки (за фототапет), което наистина ще е доста грубо.
Огледайте добре вратите на хладилника. Възможно е да могат да се обърнат пантите и дръжката, така че да се отварят към стената. (има такива модели, може и вашия да е такъв). И без това подобно отваряне би било по-удобно за ползване.
Помислете дали не е възможно на стената да монтирате парче плоскост в областта, която се засяга при поставяне на продукти и дизайнерски да го оформите като колона, или Г-образно да се върже към етажерката за бутилки над хладилника. (вместо да се мъчите с фолиа, които може и да се разлепят или също да бъдат пробити.

Много грубо направено, но би се получило визуално нещо такова ("отрязах" парче от вратата, но плоскостта на откритите рафтове е подобна)

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 15:12 от dariVale

# 167
На всички хладилници вратите се обръщат. Поне от последните (10-тина) години моделите. Така е супер неудобно за ползване. Ако не знаете как, може да си поръчате обръщане (в сервиза на хладилника или магазина, от който е купен).

# 168
Не знам колко е стеничката до хладилника, но при обръщане на вратата е възможно вратата на хладилника и дръжките да се удрят в стеничката.
А цялата пара от готвенето ще влиза директно през отворената врата на хладилника.
Има тънък шперплат, примерно до 5 мм., който може да се сложи като пано на стеничката и да се байцне (с проби) в цвят близък до дървесния на кухнята.

# 169
И двете опции имат негативи, но за мен лично отваряне към фурната е по-неудачно. Аз бих сменила. И евентуално махнала дръжките, може и без тях. От опит говоря. Старият ни хладилник беше вместо с дръжка с един улей долу на вратата, ама доста ниско, а ММ висок, та изобщо не се навеждаше, а хващаше вратата за ръба и си я отваряше.

# 170
  • София
Много грубо направено, но би се получило визуално нещо такова

Хмм, идейно, ще го помисля това. Благодаря за отделеното време и идеята Two Hearts Опцията с тънък 'плот' мисля, че е удачна, ще го обсъдим, така или иначе би било лесно, тъй като и вратите и дървените елементи са ест фурнир, само с лак отгоре, без допълнителен байц.

Вратата на хладилника може да се обърне, но няма да може да се отваря до край вратичката на фризера, тъй като опира в парното под прозореца. Пантата е обща за двете врати на хладилника и няма как да обърнем примерно само горната част.
Скрит текст:
Просто е трябвало малко по-друго разпределение още на етап грубо строителство, но както и да е.

# 171
  • София
E то по тази логика, просто си налепете плочки от гърба на стеничката до прозореца🤷‍♀️
Иначе боята ако ви е хубава не би следвало да има проблем да се мие.

# 172
Много грубо направено, но би се получило визуално нещо такова

Хмм, идейно, ще го помисля това. Благодаря за отделеното време и идеята Two Hearts Опцията с тънък 'плот' мисля, че е удачна, ще го обсъдим, така или иначе би било лесно, тъй като и вратите и дървените елементи са ест фурнир, само с лак отгоре, без допълнителен байц.

Вратата на хладилника може да се обърне, но няма да може да се отваря до край вратичката на фризера, тъй като опира в парното под прозореца. Пантата е обща за двете врати на хладилника и няма как да обърнем примерно само горната част.
Скрит текст:
Просто е трябвало малко по-друго разпределение още на етап грубо строителство, но както и да е.

Наистина обръщането на вратите не е вариант. Евентуално плоскост ПДЧ на стената (най-тънката възможна с фурнира или на вратата към кухнята или на етажерките. (не с цвета на кухненския плот). Монтира се доста по-лесно от плочките и един ден ако направите друго разпределение просто ще я свалите, без къртене, мазилки и прахоляци. В частта зад хладилника може да  закрепите с дюбели за по-здраво, а отпред и в горната част  залепване със силикон между гърба и стената.
Аз имам такава "добавка" на стената до съдомиялната, защото като отворя вратичката (понякога в работен режим) и все ми пръскаше разни мазнилоци по боята.

Angel_Dust, проблема на потребителката не беше, че стената се цапа, ами че повърхността се драска/пробива, при невнимателно боравене с продуктите (евентуално тава, тенджера). А и боята като се мие, понякога пада, с времето остава на петна.
Но потребителката ще си реши, кое й харесва и ще обслужва по-лесно.
Аз лично винаги гледам на кой дизайн мръсното/замазаното ще личи по-малко и ще се почиства по-лесно. Не обичам да съм роб на интериора.

# 173
  • София
Пак, най-лесно и здраво ще е с плочките. Фурнира и боята му, също ще се нараняват, не по-малко от стена.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 14:43 от Angel_Dust

# 174
Естетически, за мен с плочки до хладилника няма да се върже с цялостната визия. Много шарена ще стане тази стеничка.

# 175
  • София
Въпрос на вкус. Явно принципно не се плашат от "шарено"

# 176
Здравейте, от коя страна на мивката са вашите съдомиялни - от дясно или от ляво? Проблема при мен е, че искам да е от дясно, защото си мисля че така ще ми е по-удобно, но мястото се пада да е точно преди ъгала и вратата на миялната ще се засича с вратичките на другите шкафове, както и ще мога да обслужвам съдомиялната само от едната страна, а ако я поставя от ляво ще имам достъп от двете страни и няма да ми се засичат вратичките...

# 177
  • Пловдив
Моята е от ляво. Десничар съм. Удобно ми е. По-малко неудобство ще изпитате от това, че миялната е от ляво, отколкото ако ви се засичат вратичките.
Здравейте, от коя страна на мивката са вашите съдомиялни - от дясно или от ляво? Проблема при мен е, че искам да е от дясно, защото си мисля че така ще ми е по-удобно, но мястото се пада да е точно преди ъгала и вратата на миялната ще се засича с вратичките на другите шкафове, както и ще мога да обслужвам съдомиялната само от едната страна, а ако я поставя от ляво ще имам достъп от двете страни и няма да ми се засичат вратичките...

# 178
И моята е от ляво, а съм десничар. Не ми е неудобно.

# 179

Преобладаващото мнение е , че трябва да е отдясно. Да, ама на мен се случи да е отляво и сега смятам, че е даже по-удобно, защото никога не слагам ей така съдове, а ги подреждам. А за да ги подредя се налага да се обърна и наведа, и тогава за да работя с дясната ръка да ми е отляво ми е по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт