Нашите кухни - тема 95

• 45 149
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Писала съм по-нагоре - виж в Практис. От там щях да поръчам за вилата (дебнех да е на промоция), но в крайна сметка по друг начин се случиха нещата, че нямаше как да се намести стандартно Simple Smile

# 241
Здравейте,имам голям проблем с ъгъла в кухнята.Мисля го от сега,понеже сега е времето да го реша и мога да искам сериозни промени в плана и местене на вода./както стената,която бутнаха за мен и премахването на склада/Сега размерите ми се получиха 278/211.Като комина е в самото начало на дългата стена,близо до прозореца.Затова фурната и котлона ще бъдат там.За ъгъла ми остава ъглова мивка/но пък всичко,което гледах е мивка пред прозорец и стои красиво При мен,обаче,прозореца ще ми е зад гърба/ Какво мислите за тези шкафове? Мога да ги ползвам като складче,примерно,или да прибера голяма част от посудата.Обаче дали няма да натеждат на малкото пространство и да стоят като груба колона-от двете му страни ще бъде плот.Шкафовете ги мисля да са в бяло,поне цвета да не тежи.
Нямам търпение да видя снимка на кухнята с ъглова мивка на дама от последните страници.

# 242
  • София
Става и така, но да, малко ми е груб и прекалено изпъкващ този шкаф.
Защо не сложиш и реална снимка на помещението или  поне някакъв чертеж.
Иначе аз лично бих предпочела варианта нормална мивка в ъглов шкаф, отколкото ъглова мивка, ако мястото повзволява.

# 243
Нямам по-добра.Сега тази стена,която съм зачертала я няма.Водата в момента е на по-дългата стена,но мога да искам да я изместят.Трябва да реша и контактите къде ще бъдат,сега прекарват кабелите точно.

А всяка мивка ли може да се разположи в ъгъла или са специални?

# 244
  • София
На мен ми е супер шкафа. Все - едно има колона там не е по - изпъкнал, но ще събира много и ще служи като килерче. С ъглова мивка според мен хем ще е неудобно, хем мястото ще е похабено. Дописвам - показаната ъглова мивка е много красива, защото е пред два прозореца. Ако е забита в ъгъла няма да е така. Но на скицата ми се вижда малко мястото ще има ли място за врата на такъв шкаф?

# 245
  • София
Според мен са си нормални мивки това, просто мебелиста ще трябва да направи шкафа. Ти този високия ъгъл къде искаш да го сложиш?

# 246
Колоната шкаф ще побира много, но в този случай къде ще е мивката? Пак между колоната и хладилника ли? Много захлупено ще е така мястото за нея, според мен. По-добре наистина да е в ъгъла, а надясно от нея да е висок шкаф и хладилник - вграден или не. Мястото за съхранение ще го има, но няма да пределя плота.

# 247
  • Варна
red soul, с удоволствие ще кача снимка, но кухнята ми няма да е готова до Коледа, или поне не напълно. В момента в който ми монтират долната част с мивката и уредите ще кача снимка. Обаче едва ли ще ви свърши работа - моята кухня е супер миниатюрна.
На мен ми харесва решението с този ъглов шкаф. Тогава бихте могли да си сложите нормална мивка, не ъглова. Да знаете, че с ъгловите мивки вариантите не са кой знае колко - няма толкова модели като другите. Но пък съм виждала на ъгъла кръгла мивка монтирана под плота - хем не заема място с крилата страничните, хем стои красиво. Обаче и плота не е обикновен термоплот, а някакъв лят, което оскъпява нещата.
Обаче. Ако мивката ви е в ъгъла няма ли до печката и котлона да стане твърде голямо разстоянието? По принцип има някакви съотношения, за да не се навърта километраж излишен. Т.е. за тези размери 2,8 на колко беше там, на мен ми се струва, че мивката е добре да е на дългата страна под прозореца, като си оставите плот отляво и отдясно за работа и натурии. Ъгловия шкаф ще побере доста неща - знаете в кухнята винаги трябва място. И ако се продължи пак с плот и т.н. (нямам идея след ъгъла какво сте предвидили) ще се получи и сравнително симетрично.

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 14:05 от maskara

# 248
И аз от това разделяне на плота се притеснявам.За ъгъла го мисля високия шкаф.
Определено ми е проблем.Не искам шкаф с чупеща се врата,не искам шкаф с въртящ се механизъм и не искам глухи пространства в шкафа.Не знам какво да измисля в този случай.
Мисля,че ще може да се отваря вратата на такъв шкаф спокойно.Помещението е почти квадрат,вратите колко да са широки?
Имам възможност все още да местя мивката в ляво или в дясно.

# 249
Ъгловият шкаф е супер идея. Ако не искате да затваряте пространството просто прекъснете колоната в средата, направете долна и горна част (както са ви другите шкафове, а по средата плот и въздух.
Изработващите кухнята могат да изчислят как да изнесат вратичката. Мивката - нормална на някоя от страните. Вече беше споделено, че вариантите за модел не са много. Показаната има едно странично отделение, което практически почти няма за какво да се ползва, а го плащаш и после - чистиш.

ПП Ако ъгловият шкаф е с врата, като показания няма да имате глухи пространства, защото ще имате достъп до пълния обем през вратата.
Нещо като на снимката, но повторено и с долния шкаф

Ето и статия с идеи, дано да успеете да компилира те според вашия вкус и потребности
https://m.rozali.com/photo/30-idei-za-uglovi-kuhnenski-shkafove/17.html

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 14:34 от dariVale

# 250
Red soul и на мен ми предстои ( надявам се в близко бъдеще) да правя кухня с подобни размери на ъгъл. Започнах да разглеждам варианти по - отрано за да съм подготвена в последствие. Обмислям или такъв килер като показания или вградена фурна на негово място. Ще следя. И ще се радвам да споделиш краен резултат.

# 251
Аз съм поне на година време от обзавеждане.Просто сега,преди замазка и подобни,имам възможност да променям.
Фурна е добра идея,но при мен аспирацията е близо до прозореца,няма да местя,и фурната и котлоните ще бъдат там.Гледах и варианти с ъглова съдомиалня,но не ми харесва.Остават ми мивка или този шкаф.Мненията тук,ми потвърдиха идеята за шкафа.Сега го мисля как да бъде,за да не тежи.А от място за съхранение имам нужда,защото премахнах склада,за да разширя кухнята.

# 252
Според мен няма да “натежи” а в същото време дава много място за съхранение.
Скрит текст:

Вариант е и да оставиш горната част по-плитка, нещо като тези
Скрит текст:

# 253
Не,не-няма да режа.Ще я мисля по-незабелижима.Но със сигурност,ще бъде такъв шкаф.И ще оставя мивката в ляво,за да е близо да колоните.Аз също,мисля,че е важно да мога да мия,без да разтича из кухнята.

# 254
Тази ъглова колона взима по 90см от двете посоки на плота, което не е малко. Ако в тези размери трябва да влезе и хладилник, няма да остане никакъв плот. Нарисувай го с размери и прецени, дали ще имаш достатъчно място.
Коминът колко см е? И дългата страна не става ли 290 = 188 + 90 + 12?
Ъглова фурна също заема по 90см плот в двете посоки, а отстрани около нея има празни неизползваеми триъгълни пространства.
И аз местя тръби и жици.. за трети път😂

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 20:09 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт