Нашите кухни - тема 95

• 45 153
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Според мен,12 е дебелината на стената Това не влиза
защо да е 90см.Аь ги измери по 60 см.Колкото шкаф,ама по-функционален.

# 256
Нали е бутната тази стена? Като я няма, 12те см остават свободни.
Колоната за да има нормална за достъп врата, трябва да е с поне 90см страни отзад към ъгъла (отрязани от плота), иначе няма как да сложиш вратичка отпред.
Ако всички страни на колоната са 60см, ще се образува квадрат т.е. глух ъгъл, какъвто не искаш😉 А ти целиш някакъв петоъгълник, дето може и да си има име, ама не го помня😆

Единственият вариант да имаш такава колона с три ъгъла на 90° и да взима по 60см от плота е страниците и да са по-плитки от 60, което е абсурдно, защото се разминава с долния ред.

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 20:48 от Чи лу

# 257
  • София
Колоната за да има нормална за достъп врата, трябва да е с поне 90см страни отзад към ъгъла (отрязани от плота), иначе няма как да сложиш вратичка отпред.
Ако всички страни на колоната са 60см, ще се образува квадрат😉
Единственият вариант да имаш такава колона и да взима по 60см от плота е страниците и да са по-плитки от 60, което е абсурдно.
Точно това щях да пиша. Да се направи чертеж в пропорции, аз ползвам тетрадка с квадратчета. Ако вземете по-малко от 90 см от двете посоки на плота вратичкие на колоната ви ще дойдат много  тесни и достъпът до вътрешността му ще е трудна. Мислех да правя такъв ъглов шкаф, но ми "изяждаше" много от плота и се отказах. Реших да правя колона.
Бях го смятала, но не  си спомням точно числата.... за вратичка на колоната 60 см, май трябваше по 120 см от двете страни на плота.

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 20:21 от emy_emy

# 258
Това е колона с гръбчета по 60 см

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 20:40 от Чи лу

# 259
Добре,ще го мисля.Вярно,че 12те см се включват.Благодаря!

# 260
Здравейте , бих бил благодарен на вашето мнение разчертахме си 3 проекта при който ни харесва най-много този със печка на малката стена с голям хладилник там и мивка на другата проблема е с изхода на абсорбатора трябва да заобиколи цялата колона и дали ще може да се скрие, цветовата гама не я гледайте .Какво мислите и за свободностоящ хладилник в края на кухнята а, не в началото приемам всякакви предложения защото сме в голяма чуденка ,Благодаря !

# 261
За да използвам най- функционално мястото бих сложила фурната до аспирацията и мивката на същата стена. А мястото до хладилника ще ползвам за уреди като кана за топла вода, кафе машина, мултикукър....

# 262
  • София
За мен първият вариант е най - удобен, защото ако много се прехвърлят тенджери, капаци, чинии между фурната и мивката аз лично разбивам ръба на колоната, ако ми се пречка на пътя и не е удобно. На едната страна е по - добре, а хладилника си е добре там.

# 263
Няма значение ние какво мислим, ти си реши. Единствено направете така, че плотът да не опира в стената, а да е на поне 5 см от нея. Иначе ще имаш два почти неизползваеми котлона.

# 264
И на мен ми се струва най-удобен първият вариант - фурна и мивка на едната стена. И хладилникът на сегашното му място. До хладилника става чудесен широк шкаф за съдове, а отгоре - и за разни дребни уреди, и за приготвяне на храна - рязане, кълцане и т.н.
Чудя се каква е тази ревизионна вратичка - тя как ще се отваря, ако има шкафове?

И веднага ми хрумна друго нещо - входната врата в кухньохола ми се струва не на място - до хола ще минаваш през кухненския бокс. Ако има възможност, бих преместила входната врата на онова място в хола, което е 105 см. (с един стопер отзад, да не удря стената). И в кухненския бокс няма да има врата. Иначе си представям влизащи/излизащи търчащи деца покрай мен, докато готвя. Ако се премести, съответно ще трябва да се направят и промени в антрето, но пак ще се събере гардероб/шкаф и портманто.

# 265
За кухнята не знам, но обмислете добре осветлението. Тия извратеняци новоизлюпените строители достигат нови върхове- повече от 9 метра дълга стая с един прозорец на късата стена🙄

# 266
  • София
При положение, че нищо не може да се пипа и трябва да се избере една от трите схеми, тъй като са ви готови контакти и прочее - аз също съм твърдо ЗА първия вариант, компромис втория, третият най-зле.

До хладилника имате достатъчно празно място за подготовка на храната, виждам и контакти - за ел. уреди. От другата страна печката е ок, до нея имате място, имате място и до мивката за сушилник. Лично мнение, още повече, че активната ръка е дясната и няма да ми е комфортно, ако печката е в ъгъгла.

# 267
  • София
Тоест, вариан 2е както е дадено от строителя и както са изводите за вода и аспиратор, с тази голяма колкона ако ще имате проблеми с местенето на аспиратора и скриването на тръби, то вероятно същото важи и за водата.
В този случай бих се спряла на вариан 2, като наидтина печката не е забита до самата стена, сложете си шкафче за бутилки напритер между комина и шкафа за печката.
Ако тръбите на мивката се местят без проблем, вариан едно е ок. Но пък за мен така остава по-малко полезен плот за готвене.

# 268
  • София
Аз съм за вариант 2  вадя от хладилника на плота, мия на мивката и прехвърлям съм печката, ако се налага. Но наистина не я "забивайте" до колоната.

# 269
Ако има мегдан за местене,според мен хладилника отива на дългата стена  на края,вдясно.Мивката ке изтегля в лявата страна на дългата стена.Не си представям ,ако някой рови в хладилника,друг да влезе рязко из отзад.Съветвам те да ди вземеш нормална мивка.Тези кръглите са ми малко странн.Фурната си остава там,но с бутилиера от дясната страна

Общи условия

Активация на акаунт