Нашите кухни - тема 95

• 44 716
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Линолеум/балатум, но при теч ще мине под него и ще увреди пода/основата.

# 661
Линолеум/балатум, но при теч ще мине под него и ще увреди пода/основата.
Мина ми през ума, но това е толкова хлъзгаво при всяка капка и толкова студено държи, че не предложих.

# 662
Какво е аквастоп, кранче, копче? Има го в уредите или се слага допълнително?

# 663
  • Пловдив
И новите  грапави балатуми ли са хлъзгави ?

# 664
И новите  грапави балатуми ли са хлъзгави ?
Не знам за всички ли важи, комшийката си сложи някакъв нов, уж не се пързалял, ама бърше всяка капка, че се оказа невярно. Общо взето принудителна настилка за нежилищни помещения, в които няма особен избор в даден момент. Грапавото пък, за да е толкова грапаво, че да не се пързаля при мокрене, вероятно ще се почиства трудно.
Аз бих предпочела мокет, че поне е меко, топло и нехлъзгаво.

Чи Лу, аквастоп има в самите машини, не се монтира допълнително, мисля, че всички съдомиялни имат, без да го твърдя с категоричност, както и повечето перални (за пералните също мислех, че са всички и едва преди 3-4 години, когато търсех за градското жилище, установих, че не било така, а го очаквах, предвид факта, че дори моята 20-годишна Сименс го има).   
Крановете са спирателни и се монтират на връзката към студената вода за всеки уред, за копчета не знам Simple Smile

# 665
А пише ли го в характеристиките на уредите?
Онзи ден протече см на една бъдеща моя комшийка, а те съвсем скоро се нанесоха в чисто ново жилище.  И доколкото виждам, не купуват евтини неща. Значи или см няма тоя аквастоп или нещо не е сработил. Ламинатът беше на юфка и го смениха.
За първи път чувам за тоя аквастоп.

За SPC-то също подът трябва да е супер равен.

# 666
  • Бургас
От няколко години омом в кухнята ПВЦ настилка от Домко. На руло е като балатум,  но с много по-голяма износоустойчивост. Сложен е върху плочки и понеже е твърдо не си личи къде са фугите. Не се пързаля и се чисти лесно.

# 667
И двете имат аква стоп, миеле и аег , помпата първия втория път, с новото миеле - денивелация, на двата пъти е капело  по малко, от едната страна, капка по капка вирче . За пералнята, след спрял ток трябваше да я изпразня през как се казва, филтъра отдолу, но след това не съм я затегнала добре, та пак ме чакаше изненада Simple Smile количеството никога не е било много, но оказа се достатъчно за да направи беля.
Аквастоп означава да спре подаването към уреда на вода, само че събралата се вече вода си изтича, имат и едни предпазни ванички, но когато те прелеят, излива се на пода. Да нв говорим, че за денивелацията уредът не даде грешка и си завърши програмата без да разбере, че капе

Мястото, където се събира водата е на около 1 метър от двата уреда, към средата на стаята. следи от пътя на водата няма, но там, където се събира с времето набъбна и се деформира.
Къщата ни е гредоред, за да се сложат плочи трябва в пода да се изгради метална конструкция и да се излее тънка плоча, което със сигурност няма да правя в момента. Майсторите ни казаха лош късмет, този път да внимаваме повече и да сложим ламинат с друг тип фуги и по висока водоутойчивост, нашия бил 24 часа по новому, имало и 48 часа
степен на водоутойчивост.НО, децата тепърва стават активни в кухнята, за мъжа писах, мисля този път да заложа на този sps, за който писа черна станция. Преди малко четох, че позволявало разлика в нивата по-голяма отколкото при ламинат, но ще проучвам. Струва ми се по-практично решение особено и с оглед почистването .... radina, точно за този пвц нещо си четох, но е за много равно пространство. Въпреки това си е вариант за някоя друга кухня....

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 19:07 от Солена Луна

# 668
  • Пловдив
radinna ,може ли да ме ориентираш как се води настилката ?Родителите ми ще слагат балатум на селска къща върху  друг балатум .Отказаха се от ламината ,защото е доста неравно  и не желаят да махат настоящия балатум и да правят изравнителна замазка .Днес харесах един балатум в Практис -дебел грапав на ивици като ламината  и нелъскав .

https://praktis.bg/balatum-bingo-stockholm-545-shirina-4m

Имам питане за препоръка за бюджетен аспиратор за същата  кухня за пълно вграждане .Кубатурата е малка - под  15 м3 ,като сложим кухненските шкафове ,съвсем ще намалее  .Гледам на Фабер ,но не мога да се ориентирам дали около 300м3 ще са достатъчни .

# 669
А пише ли го в характеристиките на уредите?
Онзи ден протече см на една бъдеща моя комшийка, а те съвсем скоро се нанесоха в чисто ново жилище.  И доколкото виждам, не купуват евтини неща. Значи или см няма тоя аквастоп или нещо не е сработил. Ламинатът беше на юфка и го смениха.
За първи път чувам за тоя аквастоп.

За SPC-то също подът трябва да е супер равен.
Пише го, да. Трябва да е на входа на входящия маркуч и ако има проблем, да спре водата към уреда.
Да чукам, 30 години сме с дървени настилки, ламинат и килими във всички жилища и не сме имали проблем с уред,  ама никога не е късно, наистина. В случая нямам идея какво може да е станало и откъде е протекло, добре е майстор да види.
СМ, които аз заглеждах, когато избирах, всички имаха аквастоп и си мислех, че и останалите имат, технологията не е нова.
Вече ако протече от самия уред при незатворена врата, свръзка на изходящия маркуч или филтри на пералня, е друга работа.

# 670
Нелина, кажи на родителите си да погледнат под сегашния балатум. Познат ми сподели, че задържа много мухъл.

# 671
  • Пловдив
Лепен е балатума ,бяха отлепили един край и ,всичко е наред .Лепен е върху плоча ,а къщата не е толкова стара -около 15 годишна ,не е живяно в нея  и няма следи от влага .Просто е ужасно криво  ,и едно изравняване би довело до проблеми с нивото на вратите ,а смяната им не е опция .Изтормозих се с оптималното разпределение на тази миниатюрна кухня .Купили сме едни икейски модули и се убих да ги въртя и смятам .Вчера бях във фирма за разкрой на плоскости ,защото трябва да се направят няколко корпуса ,за които има вратички .И като започнаха да ми обясняват как не трябвало да слагам мивката до стена ...Е ,ами да я сложа в центъра на долен ред 220 см и да останат тук и там парче плот .Все пак има съдомиялна и външна селска мивка за големи тави .Един месец съм го мислила това разположение и като вземе някой  непознат да ми налага идеите си без да знае какви са предпочитанията на домакинята ,ми идва повече .Тоест , вбесиха ме и сега сама ще си правя разкрой на програма ,за да ми го изпълнят без съвети .
  Забравих да спомена ,че въздуховода на аспиратора се отвежда директно навън .Гледам ,че смятат кубатурата ×10 ,така би трябвало тези 300м3 да са предостатъчни .

# 672
Скрит текст:
Лепен е балатума ,бяха отлепили един край и ,всичко е наред .Лепен е върху плоча ,а къщата не е толкова стара -около 15 годишна ,не е живяно в нея  и няма следи от влага .Просто е ужасно криво  ,и едно изравняване би довело до проблеми с нивото на вратите ,а смяната им не е опция .Изтормозих се с оптималното разпределение на тази миниатюрна кухня .Купили сме едни икейски модули и се убих да ги въртя и смятам .Вчера бях във фирма за разкрой на плоскости ,защото трябва да се направят няколко корпуса ,за които има вратички .И като започнаха да ми обясняват как не трябвало да слагам мивката до стена ...Е ,ами да я сложа в центъра на долен ред 220 см и да останат тук и там парче плот .Все пак има съдомиялна и външна селска мивка за големи тави .Един месец съм го мислила това разположение и като вземе някой  непознат да ми налага идеите си без да знае какви са предпочитанията на домакинята ,ми идва повече .Тоест , вбесиха ме и сега сама ще си правя разкрой на програма ,за да ми го изпълнят без съвети .
  Забравих да спомена ,че въздуховода на аспиратора се отвежда директно навън .Гледам ,че смятат кубатурата ×10 ,така би трябвало тези 300м3 да са предостатъчни .

Ще са достатъчни, но сложете хубава клапа на стената, където ще излиза въздуовода, че иначе ще духа през него зимата.

# 673
Уау, Чи лу как ли да не знаеш какво е аква стоп? Flowers Hibiscus Шегувам се. 

Солена луна, единствения избор ако не искаш да сменяш настилката е:
1. Да викнете майстор който да прегледа съдомиялната, пералнята и тръбите. Да не би някъде да е запушено че да връща вода и да имате този проблем. Може да е проблем с завъртането към тръба.

Когато правихме новата кухня в Смирненски наследство от баба, се оказа че тръбата е пълна с боклуци. Чистихме. Иначе не искаше да върви мръсната вода на старата пералня.
2. След това вадите лошите парчета. Със сешоар или печка изсушавате водата.
3. Вземате подобни на вашия вид ламинат. Изрязвате със зеге страничните плоскости които се вмъкват под предишния ред ламинат. Режете и лепите със хубаво лепило или универсален силикон парчетата на пода-постелката върху бетона. Може да фугирате новия ламинат. Това измислих. Без сериозен преглед  каквато и да е настилка ще се скапе.
Аз имам в апартамента който давам под наем 3 стаи с мокет. Не питай как го свалихме. От спалня 50 кв само мокета тежеше 40-50 кг и мирише ужасно. Не препоръчвам мокет. Лесно се слага реве се при махане. Сама съм го стъргала с шпакла и машина на мм и го изравних без да вдигам замазка.

# 674
Какво е аквастоп, кранче, копче? Има го в уредите или се слага допълнително?

Автоматичен клапан, управлява го самата съдомиялна, вграден е в маркуча за чиста вода, самото му начало, точно където се свързва с кранчето! Но обикновено го имат само съдомиялните, тъй като се предполага, че пералнята стои в мокро помещение, не в кухнята!

Общи условия

Активация на акаунт