Нашите кухни - тема 95

• 44 725
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Грешиш. Има маркучи с вграден аквастоп. Може дя се монтира на павечето перални, а Аег и Бош го ползват при нови серии.

# 676
Е то може, но мисля, че само с механичен аквастоп, с електрически едва ли, кое ще го управлява? Разглеждам съм механични, евентуално исках да слагам на меките връзки на батерията, те сработват ако избие мъркуча и от високото налягане сработват и затварят крана!

# 677
За абсорбатора, аз съм с Фабер.
Скрит текст:
Италиански го пишат. Леки са алуминиевите мрежи, пръскам с обезмаслител, да седят 1 нощ и мия до блясък във см. Сглобен е в Турция. Моя е с алуминиева тръба. Майстора бърза и забрави моята плоска която бях купила. Много е мощен. Ще снимам и ще ти кажа. Кухнята е с размери 3.0 м на 2.50. С тези ватове смуче като змей. Обикновено го пускам на 2 защото на 3 трябва да отварям прозорци. Модела е максима, мисля че беше на промоция и беше до 700 единици на час.
Старите бяха с мощност до 270w,  а сега по новите разпоредби на Европа всички абсорбери минаха на 250 w.

# 678
Като чета последните постове и благославям мъж ми,че не ме послуша за една настилка /ламинат / в холо-кухнята.

# 679
Направо го целувай.
Скрит текст:
Аз се дразня на мъжа който рисува икони и прави дърворезби. Имаме една затворена тераса която се ползва за галерия под ниво в къщата на техните. Прави пода с полавината гранитогрес и половината ламинат. Защото така искал. Има външен теч от външната страна и там има улук за ремонт. Колкото и да го спирам той ги направи така но ако се наводни няма да се мръдна. Мъжете са големи инати. Засега има само ивица жълто от вътре избито.

# 680
  • Бургас
Нелина, това е https://www.domko.com/pinnacles-concept-70-t83-4m-pvc-nastilka-043098 . В магазина има каталог по-богат от сайта,  защото поне в Бургас нямаше нищо налично.
Солена луна, затова писах, че е върху плочките,  съвсем неравна понърхност, в сравнение с ламинат  и въпреки това няма проблем.

# 681
Пък аз като ви чета се радвам, че моят грам не се обажда. Къртя, местя стени, боядисвам стаите по няколко пъти, а той въобще не знае кви ги върша😆 То и да зне, все тая де 😂

La Leone, не искам да спорим, но абсорбаторът дори и на 1 да бачка, пак трябва да има поне леко открехнат прозорец.

# 682
  • Пловдив
LaLeone,преди години сме слагали Фабер в инвестиционен апартамент ,но нямам лични наблюдения .Наемателите бяха доволни ,но там бе мощен модел  ,защото помещението бе голямо .В тази ню-ню кухня не мисля да се презапасявам особено  .Евтенийка се търси ,а прозореца е точно до котлона .
  Radinna, благодаря .Много ми прилича на настилките в Английските болници - лесно за поддръжка и силно износоустойчиво .

# 683
Чи лу, скъпа, знам...но понеже кухнята е северна и студена не отварям прозорец. На трета степен отварям цялата врата на терасата и го ползвам когато вадя съдомиялната да изсмуче парата.
Мина ми яда. Вече може да сме виртуално неутрални дружки. Blush

Нелина Лондон, дай скица на кухнята. Може да ти помогнем.
Не винаги с модулните мебели става всичко до милиметър.
За  ню ню кухнята ти трябва максимум със 150-250 куб.м. в минута. Там както се казваше, вече съм забравила. Виж в интернет калкулатор за абсорбатор.
https://bg.techinfus.com/dlya-kuxni/vytyazhka/dlya-kuxni-moshhnost.html
Лека вечер!

# 684
Нелина, колко евтин?
Аз постоянно хваля моя Cata за пълно вгр. Когато го купих преди 2-3г. струваше 300, последно го гледах към 430. Страшна ламя, сега пак такъв ще взимам.

# 685
  Radinna, благодаря .Много ми прилича на настилките в Английските болници - лесно за поддръжка и силно износоустойчиво .
Там е с епокси... Simple Smile както и в производствените помещения, няма общо с балатуми.

# 686
Какво е аквастоп, кранче, копче? Има го в уредите или се слага допълнително?

Автоматичен клапан, управлява го самата съдомиялна, вграден е в маркуча за чиста вода, самото му начало, точно където се свързва с кранчето! Но обикновено го имат само съдомиялните, тъй като се предполага, че пералнята стои в мокро помещение, не в кухнята!
Моите и двете имат, точно електрически си е, при това едната е повече от 20-годишна вече, другата подкара 4 години. Точно заради старата си мислех, че 20 години по-късно всички ще имат и съм изненадана, че нямат. Това, че се предполага да са в мокри помещения, не е аргумент да нямат, водата има свойството да излиза и от тях. В новите жилища пък с тази теснотия и студийно проектиране съвсем не са предвидени достатъчно на брой и площ помощни помещения и хората си ги слагат в бани дори, в коридори...абе, където има място.

# 687
  • София
Ей ти евтинийка за малка кухня
https://www.mebeliarena.bg/%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0% … D0%B1%D1%8F%D0%BB

Иначе може би за следващ и аз бих гледала ката, тук доста положителни мнения съм чела, за сега съм прилично довола от вентилаторите за баня, в смисъл тихи са и с миризми се справят

# 688
  • Пловдив
Чи лу ,чела съм отзиви в темата за Ката ,Шадоу също ги е хвалил ,обаче Фабера е двойно по-евтин .

https://aspirator.bg/aspirator-za-palno-vgrazhdane-faber-inka-smart-c-lg-a52

duhi_puhi ,в Лондонските болници настилката е на листове и се лепи ,като от нея се повдига на стената за цокъл .Епоксито обикновено е течно ,смес от компоненти , или поне аз не съм виждала друг вид .
 Ето ,оказа се винил ,балатум ,гума

La Leone , всичко пасва точно с модулите и няма друг вариант .Кухнята е с шкафове на две успоредни страни ,всяка по 220см .Въртях ъглови комбинации ,но глухите шкафове  не са функционални .Не съм я разчертавала на програма ,за да я пусна .
Модулите са на Икеа knoxhult .

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 23:35 от nelina_london

# 689
  • София
Много сладка кухнята

Общи условия

Активация на акаунт