💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 1 (04.09 - 11.09) * Старт *

• 109 055
  • 2 518
  •   2
Отговори
# 1 650
  • Другата България
Гледала съм всички сезони, но някак сезон 1 за мен имаше най-голям чар. Тогава пак имаше роднини - близначките Стефания и Елена. Обаче те макар да бяха две, в играта бяха със статут на един играч. Гласуваха с един глас и тях ги номинираха заедно, а на битка избираха коя от двете да играе. Това беше честно, но след това семейните им драми и схеми не ми бяха приятни.
Не мога да кажа със сигурност дали е било така, но за сезон 1 мисля, че не са се познавали хората и наговаряли преди старта на предаването. В момента още по време на кастингите се наговарят, комуникират си през цялото време, че дори търсят и помощ от участниците в предни сезони. Това тотално погубва чара на предаването.
На същото мнение съм и аз.
Сезон едно и за мен беше топ. После нещата бавно и полека започнаха да се опростачват именно ала ББ със състезателен характер. Сега вече и “Фермата“ върви по същия път.

# 1 651
Виолета е всичко друго, но не и оправна по логиката на формата. Оправен си ако повечето ти симпатизират, а тя е скандалджийка и грубиянка като Джаферович. Само негативи ще обере, ако продължава в същия дух. Аз определено ще гледам епизодите с събота - на принципа на мечо Пух съм - колкото повече, толкова повече. 😁
Не знам какво означава тук "оправна". За да има драма, да има адреналин и гледаемост, за да има рекламодатели не им трябват хора, на които да симпатизираме. На Оряшкова симпатизираме- и какво от това. Ако сравните времето, което отделят на едната и на другата ще видите, че Виолета има в пъти повече време.
Разсъждавам си над мотивите на Виолета да влезе, освен за да подкрепи дъщеря си. В САЩ може да имаш пари, дом, власт във фирмата си, но си си нищо. Никой не знае за теб и не го интересува. Повечето българи мечтаят да бъдат забелязани, да се види какво са постигнали. Виолета не е чудно да реши и да се върне в България след популярността, която ще набере, особено, ако успее да стигне по-напред. Много врати и социални кръгове ще и се отворят. Защото по тукашните балкански ширини харесваме популярните хора.  Не харесвахме Джаферката, но доходите и от инфлуенсърство най-малко се утроиха. Така, че както и в живота - не винаги "сладките" и "симпатичните" печелят. ТВ предаването е за да "покажат характери", да има интрига, да има адреналин от очакванията ни, дори от удоволствието да плюем едни или други участници. Това , което се опитах да обясня в предишния пост- анализираш ситуацията и решаваш каква позиция, която е най-изгодна за теб да заемеш. Ама била казала да вържат варелите- и 6 мъже имат 0 познания за физика за да ги навържат по този начин. Това пък е аргументът ми защо науката е толкова важна и не всичко се оправя с мотика. Момичетата може и интуитивно да се справиха, но с този компонент бяха прекрасни. Какъв инженер си, ако навържеш варелите по този безумен начин? Па макар и софтуерен инженер. Та не е Виолета крива. Играе си играта.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 19:50 от victoria vassileva

# 1 652
  • Sunshine state
Изобщо дори не знам защо ме цитираш. Мнението ми беше по повод определението на някой по-нагоре, че Виолета била оправна.
Злобарка, да, но не виждам как точно ще си оправи бакиите в играта. Ще поинтригантства, ще позлобее и ще я изхвърлят. 🤷🏼♀
Аз искам да попитам защо дъщеря й, която е естествено красива, се е снабдила с такива зъби тип ченета и така си е напомпала горната устна, че едва си затваря устата нормално.

# 1 653
Фермата е със страхотен замисъл, но нея не издържах тази година и няма да я гледам. Предните години я гледах, миналата беше ниско нивото, но тази просто не мога да си причиня отново тези инфантили Иван и Андрей. Затова ще гледам само Игрите.

# 1 654
Pupitka, моля не се обиждай. Видях думата "оправна"- оправна си е и още как. Помисли малко над моите аргументи. Знае ли Виолета, че няма да спечели- знае. Значи е там за популярност и лично удоволствие. Не разбирам много от козметична хирургия, но всички млади жени правят някакви такива корекции. Добре , че поне имаме двоен клепач по рождение...

# 1 655
  • Sunshine state
Не се обиждам, просто ми е чудно. Не всички си правят козметични промени на 20г, моля ти се. Специално пък тя не виждам да има нужда. Зъбите й не са направени добре.

# 1 656
Качествена стоматология в САЩ е рядкост и много скъпа. Последно гледах 2000 долара на фасета, ако така се казва. Моите близки и познати обикновено използват като си идват в България да си направят зъбите. Но като чух на кого е правил Рълев зъбите- по - добре май да не си коригира Дени зъбите при него. Оф, дразня се да чакам до 21 часа и всякакви глупости ще изпишем тук. Дени обаче, независимо от зъбите, които не съм заглеждала, ми е симпатично дете.

# 1 657
Последното  -за римските гладиатори - не е много сигурно.
Скрит текст:
Излизат нови и нови факти. Например по Nat Geo Wild или може би Хисторито даваха, че са били като кечистите, даже оръжията нарочно са ги затъпявали, та убиването да е по-трудно. Не че не е имало смъртни случаи. Освен това зависи за кой век говорим. В по-късните векове - някъде II-III, имат значително повече права гладиаторите отколкото да речем по времето на Спартак. За когото също не е сигурен дали е бил роб или военнопленик Иначе да имало е доста престъпници, но на тях пък им е била осигурена храна, момичета и въобще не са били толкова зле. особено победителите

Някои хора май грам не са гледали предаването преди. Което ми е смешно, в такова предаване се идва със стратегия.
Човек първо трябва да е добър плувец (eдно седмедесет-осемдесет процента от игрите са на плаж и са плуване или гребане), да пази добре равновесие, да има точно око, да може да решава пъзели и желателно - да е социален.

Победителят в първият сезон категорично опроверга твърдението ти, че най-първото трябва да е добър плувец;)

Кой е победител няма никакво значение. Последната битка може да не е с плуване. (впрочем победителят бе избран без битка, другият финалист - Юлиан - бе изключителен плувец) Но кажи-речи всяка втора битка е с плуване.
Впрочем Добрин от даден момент го понаучиха малко да плува. Като се обединиха траките с прабългарите, в резиденцията го учиха да плува.

Сега Добрин и плувец ще го изкараш още малко;)А даже не съм споменал другите ти важни изисквания, да решава пъзели и да е социален.Добрин нямаше нищо от тези качества и спечели.В тази игра продуцентите правят каквото си искат, без да гледат кой какви качества има.

# 1 658
  • Sunshine state
Аз лично съм зъботехник и асистент тук и такова чудо като тия фасети не съм виждала, не знам къде е ходила Денислава. Не бих й направила такива ченета със сигурност. Скъпо е, да, ама не е чак 2 бона на фасета.
На мен не ми е симпатична никак, и тя е конфликтна като майка си и са ги вкарали с тази цел, ясно е.

# 1 659
Рълев е правил зъбите на Иван (от Иван и Андрей) и Чакала.

# 1 660
  • Sunshine state
Ами честно казано добре се е справил. Не виждам нищо кой знае какво фрапиращо по тях. Ок са си.

# 1 661
  • София
И на мен Денислава не ми е симпатична. Вижда ми се доста злобничка и конфликтна. Не съм я гледала в другото предаване, тук ми се струва, че претенциите са й в повечко. Като на майка й междувпрочем.

# 1 662
Тия знамена много се обезцениха. Димо ги раздава като топъл хляб.

В грешка си.Топлия хляб си го прибра, но за сметка на това раздаде две знамена.Знамената се раздават повече:)

# 1 663
  • София
Според мен ще се гледат, защото зрителите ще видят свои стари любимци от предните сезони. Simple Smile
А битката ще има и пряко значение за конкретния сезон 5. В смисъл, на битката ще присъства избрано племе (явно ще ги въртят) и те ще могат да направят залог за това кой ще спечели. Ако познаят и техния човек на когото са заложили спечели, то това ще племе спечели благина. А ако не познаят нещо ще им бъде отнето...
Не казвам, че няма да се гледат, на мен просто програмна схема в стил "Survivor", да речем - 3-4 дни в седмицата, ми е по - приемлива. Свикнала съм с излъчването на "ИВ" всеки делничен ден, но 6 от 7 дни, страхувам се, че ще ми досади. А това, че епизодите ще имат отношение не само към старите участници, но и към кастинга на шести сезон, ми се струва умел начин предварително да разочароват зрителите. Sweat Smile

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 21:12 от La Vikinga

# 1 664
Е, ако участват Филип и Гого в съботните двубои, няма ли да гледате?

Общи условия

Активация на акаунт