💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 1 (04.09 - 11.09) * Старт *

• 109 047
  • 2 518
  •   1
Отговори
# 1 635
  • Буркина Фасо
1) Ще има битка между Изгубените на Чистилището.
Който спечели тази битка ще се върне в племе в което е неговата роднина.

А ако роднината вече не е там? Хипотетично днес отпада Радостин, а битката за влизане печели брат му - какво става?
трудно ще се случи да отпадне. играта ще е подготвена за него.
ако случайно по някаква причина ще отпадне продукцията веднага ще предложи на отпадналия оферта - връщаш се, но няма да гласуваш както роднината ти или пък да си делите храната и леглото.... абе варианти бол.

# 1 636
Вероятно е така,подготвена е Виолета, просто не ми харесва. Ужасна е. Това е. Както беше Джеферович. Има такива хора. Уж прави всичко по учебник, но...не. просто не.

# 1 637
Горката 🥲

# 1 638
  • София
Имам предложение към сценаристите: явно за другия сезон. Значи, падат се общо 4ма номинирани (по 2ма от всяко племе).  След елиминационната битка остават 3ма. Тези трима се викат на следващия ден (или то май се пада на териториална) и всеки от 3мата посочва по 1 (един участник), който да отиде в друго племе. Малко да се разджуркат коалицийките. Тоест: да приемем, че 1ви се връща човек от сините, после 2ма от червените и последния е отпаднал. Отпадналият ясно - отива си вкъщи. Останалите 3ма ги изваждат пред племената и всеки посочва човек от племето си, който отива да се бие за новото племе. Вторият посочва 1 - за другото племе. Третият за последното.
Пример: Много яко би било: Да речем - връщат се Момчил, Пенчо и Генчо (понеже не знам номинираните от червените). Туньо отпада (признавам, че между Момчил и Туньо съм за първия). И викат 3те племена и се почва:
1ви Момчил - избира един човек от синьото племе да отиде, или при червените или при жълтите (примерно Виолета става червена).
Втори Пенчо - избира Гатьо да отиде при жълтите/сините.
Третият отива където има място (ако Пенчо отива при сините, 3тият при жълтите и обратно)
Така, ако знаеш, че открито конфронтирайки се с някого, той може да те посочи и да идеш на ново място, където може да си първият бушон.... за страх си е Simple Smile

# 1 639
И аз мисля, че една здрава мотика ще реши нещата. Ама тя трябва да е за повечето от участниците, барбар с водещите. Включително и за Пеньо.

Повечето от участниците са или злобари, или разни патриархално настроени типове, или разни лекета, които се лигосват. Има и изключения, но са малко.

и аз имам едно предложение за другия сезон -  да бъде като във Фермата - мъже срещу мъже, жени срещу жени.

# 1 640
  • Другата България
Зависи какво разбираме по "шоу". Ако целта е непрестанно скандали и интриги, за мен това не е шоу.
Скрит текст:
Тактиката на Вили е безумна. Тя много лесно може да накара почти всички - без Мартин - да се съюзят срещу нея. Има начини да се въздейства, но не трябва да влиза в конфронтация. Радостина го показа начина - чрез манипулация, а не чрез злоба. По този начин Вили сама си реже клона, влязат ли във втори етап омешат ли се племената, враговете ѝ ще станат мнозинство и бързо ще я отсвирят.

Към Туньо нямаше "инструкци", захапа го пред пет човека. Пъзела не е наредил окей, ама тя пък искаше да го реди от средата, а те се редят от края. Варелите кой ги нареди зле - Виолета. И Туньо не е цвета, ама тя пък хич.
Уж си фен, уж си гледал. Естествено, че точно това се търси и това се иска, сценарият се пише преди сезона и се променя в движение според непредвидени обстоятелства - контузии на участници, отказали се и т.н. Състезателният елемент отива на заден план, да не говорим и колко много може да се манипулират битките чрез монтаж, но вече и това не могат да правят като хората. Много са го подкарали през просото, и това е именно защото нямат конкуренция. “Фермата“ тази година е копие на ИВ, изцяло променена концепция по подобие на това ШООЛ, това още повече ще задържи интереса към ИВ. “Сървайвър“ на турците също не можа да ги бутне, нашенски никой не се наема да прави, и като едноличен лидер могат да си “играят“ с каквото си искат. Преиграват се битки - видяхме го миналия сезон, и не само, ето на още в първата седмица две издънки - дисковете на Оряшкова и снощи кръстовете/коловете на участниците - на жените едни, на мъжете други. Смешката с времето на състезанието при отшелниците дори няма да коментирам, пуснаха хронометър на последната минута. Joy Смятам, че могат да напаснат всяка една игра за определен участник, който да я спечели именно за да създават интриги по време на предаването, както и да променят сценария в движение. А горките участници ги обвързват с договори и клаузи, заради които не могат да говорят публично за това, което е станало по време на формата. Сигурна съм, че и синхроните им - някои от тях им ги дават написани, дори и да не “мразиш“ някой, трябва да го намразиш в името на интригата.
Затова и съм сигурна, че Виолета ще остане. Тоест, ще я оставят. Такъв образ не се губи току така, а и според мен тя ще направи някаква коалиция. По-скоро ще жертват Дени, в смисъл - ще излезе преди маман.

Докато течаха снимките, че и след тях във ФБ излизаха снимки на случайни хора, които са успели да се снимат със “съоръженията“ , на терена на който се играят битките. Когато не е имало хора, и когато ги прибираха накрая. Ами, пародия, в близък план направо са плачевни, една потъмняла дървения, олющена боя, ръждави лостове....много смешно.

# 1 641
  • Varna
Тази вечер ще има ли предаване?

# 1 642
По програма ще има.

# 1 643
  • София
Не мисля, че епизодите в събота ще допринесат нещо за сезона, не съм фен на риалити формати, които се излъчват цяла седмица, намирам го за натоварващо.

Според мен ще се гледат, защото зрителите ще видят свои стари любимци от предните сезони. Simple Smile
А битката ще има и пряко значение за конкретния сезон 5. В смисъл, на битката ще присъства избрано племе (явно ще ги въртят) и те ще могат да направят залог за това кой ще спечели. Ако познаят и техния човек на когото са заложили спечели, то това ще племе спечели благина. А ако не познаят нещо ще им бъде отнето...

# 1 644
  • Sunshine state
Виолета е всичко друго, но не и оправна по логиката на формата. Оправен си ако повечето ти симпатизират, а тя е скандалджийка и грубиянка като Джаферович. Само негативи ще обере, ако продължава в същия дух. Аз определено ще гледам епизодите с събота - на принципа на мечо Пух съм - колкото повече, толкова повече. 😁

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 19:19 от Pupitka

# 1 645
Аз не съм атестат, но не бих гледал. Какво да им гледам на хора, които няма да играят за награда?
За мен първата ИВ бе интерсна, но оттогава доста промениха формата.
Вече част от участниците се познават, често има роднини, правят се коалиции...АКо ще гледаме нов ББ скоро ще преустановя.

Едит - никога не съм твърдял, че съм фен. Първия сезон ми бе интересен. Трети го гледах - донякъде - заради Нед. истериите на Екатерина ме отблъснаха точно след седмица, а четвъртия не го гледах. Ако и тукщ ще гледаме ББ, спокойно мога и да престана да гледам. Ще му дам две-три седмици толеранс после ще видим.

# 1 646
  • Sunshine state
На мен форматът ми е интересен и ще
гледам. Имат интересен кастинг с повече непознати лица от съседни шоута. Има интрига, скандали, има обрати, игри, ехеее. 👌🏻
Да, първият сезон беше топ, ама това в нормално за всяко подобно шоу.

# 1 647
  • Другата България
Не мисля, че епизодите в събота ще допринесат нещо за сезона, не съм фен на риалити формати, които се излъчват цяла седмица, намирам го за натоварващо.

Според мен ще се гледат, защото зрителите ще видят свои стари любимци от предните сезони. Simple Smile
А битката ще има и пряко значение за конкретния сезон 5. В смисъл, на битката ще присъства избрано племе (явно ще ги въртят) и те ще могат да направят залог за това кой ще спечели. Ако познаят и техния човек на когото са заложили спечели, то това ще племе спечели благина. А ако не познаят нещо ще им бъде отнето...
Blush Ясно. За поредния сеир.
После ако им отнемат нещо ще се изпокарат за това кой за кого е искал да заложи и т.н., пък за кого наистина са заложили.....Sunglasses
На мнението на Викинга съм.
Този вероятно само заради Фифо ще го гледам на запис в неделя вечер, че утре няма да мога.
Но иначе мисля като нея - натоварващо ми идва.
Нищо де, то затова хората сме различни.
Благодаря за разясненията.

# 1 648
Гледала съм всички сезони, но някак сезон 1 за мен имаше най-голям чар. Тогава пак имаше роднини - близначките Стефания и Елена. Обаче те макар да бяха две, в играта бяха със статут на един играч. Гласуваха с един глас и тях ги номинираха заедно, а на битка избираха коя от двете да играе. Това беше честно, но след това семейните им драми и схеми не ми бяха приятни.
Не мога да кажа със сигурност дали е било така, но за сезон 1 мисля, че не са се познавали хората и наговаряли преди старта на предаването. В момента още по време на кастингите се наговарят, комуникират си през цялото време, че дори търсят и помощ от участниците в предни сезони. Това тотално погубва чара на предаването.

# 1 649
  • Sunshine state
Чак пък тотално да го погубва..
Малко се преувеличава и с това.

Общи условия

Активация на акаунт