💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 1 (04.09 - 11.09) * Старт *

• 108 950
  • 2 518
  •   1
Отговори
# 1 935
Ако редакторите четат тук, много моля, по време на игри като висенето на разпятието или държането на куба с крака, слагайте таймер. Искам да придобия представа колко време са издържали участниците, а без таймер и с това клъцни-срежи на монтажа, това е невъзможно.

# 1 936
Няма ли начин Фифо да спечели днес, да влезе в основните племена и така до финала Grinning
Супер идея
Ако може с Гого под ръчичка

# 1 937
Това е първият сезон на шоуто, който гледам. Разбирам идеята за различните територии, но кагато пратиш някого да оцелява, на самата теритирия следва да има нещо пове от джанки, които могат само стомашни проблеми да докарат, не и да заситят поне малко. Ако няма, може търсенето на храна, макар и в минимално количество, да е нещо като търсене на скрит идол в Сървайвър.
И аз съм си го мислела. Вместо да вегетират, могат примерно да търсят скрити консерви.

# 1 938
Амазонките ще спечелят храна ако познаят победителят? Поредната недомислица на продукцията!

# 1 939
  • София
Туньо на изпроводяк си каза " кой както иска да гледа на моето представяне и мойте ходове".
Големия му ход със саботажа на пъзела му изяде главата.
Със сигурност си е мислил, че ще изправи срещу амазонките и ето ти грошове.
Да ама не Joy

# 1 940
Да драсна първо, че побеснях, пък после ще ви чета.
Някой да обясни на онези кроманьонци  - бедъра и старшинката- що е това плувен спорт! Тежки, двуразови тренировки, сухи тренировки, бягане, часове във фитнеса, хранителен режим, много воля и лишения с години. Не става със зоб, бедра като буци не се правят, но развива силно, хармонично и чудовищно издръжливо тяло!
Скрит текст:
Плувците са вечно гладни, изяждат несметни количества, но горят бързо и им трябва храна, много храна. Помните Жорката, нали? И друго, не знам защо все по-често срещам такива мнения, превръща се в тенденция - младежи, които са подкрепяни от семействата си, са определяни като принцеси и принцове. Откога стана срамно да подкрепяме децата, да изграждаме връзка с тях, да търсят опора в наше лице? Кога ще си отиде тая отживелица за казармата и възмъжаването?
Някой се колебаеше за Гатьо - не, няма говорен дефект, щях да го хвана от въздуха, природно ограничен е, повечко са го бухали по главата и невроните дават на късо.
Вече съм фен на Радо, надявам се да изпрати пичуити един по един у дома.
Добро представяне на Туньо, интелигентно момче, харесвах го заради начина, по който отстояваше себе си. Момчил ще изравни Фифо по брой номинации, убедена съм. Горгоната ще търпим дълго, но няма как - героят върви в пакет със злодея. Настават тегави времена за Вальо, а Моника ще си е на курорт още дълга време. Ред е амазонките да изплискат легена, вероятно още идната седмица.
Всъщност прекалено тренираните и мускулестите крака са минус при плувците, защото полза от такива няма, само тежат и забавят.

Хората с тежка костна структура също не стават бързи и издръжливи плувци.

# 1 941
Амазонките ще спечелят храна ако познаят победителят? Поредната недомислица на продукцията!

Ааа, даже е много хубаво. Ще гледаме Фифо, надявам се Гого, Андрей, Морунов Heart Eyes Класика просто.

# 1 942
Харесвам и са ми интересни:
Радостин без да е искал, успя да разбере каква е била действителноста в казармата Simple Smile Смятам, че ще успее да премине и през това. Още малко да покаже от своите възможности в игрите и всичко ще си дойде на мястото. Наистина е болезнено откровен и това ще му е проблем. Някои хора не искат да чуят истината за себе си.  Дано не го пречупят.
Момчил е машина. Сега не ми се смейте, но след тази школа в Китай не очаквам от него словоизлияния.  Когато е в игра, той гори в нея. И да, пълен игнор на останалите в социалната игра. Това негово спокойно говорене ги вбесява Simple Smile
Крум колкото и да обърка конците в отношението си към амазонките, мисля, че не лошо момче. Не е прикрит и дава всичко от себе си в игрите.

Много хлъзгави са ми Иван Рълев и Красимир Дунев.  Не харесвам такива хора. Не коментирам професионалните им кариери, а социалната им игра. Тихи и подмолни води. Тук спирам. Това са мои усещания и знам, че може да греша. Но червените  лампички светят ярко.

# 1 943
  • Пловдив
Не знам кога са приключили снимките на ИВ, но преди седмица и половина видях Гого на един неохраняем плаж близо до Лозенец. Помислих си, че е в този район заради снимки на игрите.
Оплакнах окото.

# 1 944

По-изненадващо за мен е поведението на Дунев. Като някаква клюкарка седна и изклюкари на останалите за предложението на Николай, което беше съвсем добронамерено. Нещо ми пада в класацията.

Имаш предвид Валентин 😉 Но и аз се учудих на това шушу - мушу като квартална клюкарка.

Дунев няма лидерски качества,страхува се от конфронтации, държи си на имиджа на благ,хрисим,чаровен,положителен герой.

Обаче мисля,че има в характера си някаква подмолност, знае къде какво да подшушне и как да запали фитила на по-експанзивните и после с усмивка седи и гледа отстрани сценки от театър "Сълза и смях".

А Виолета само това и чака,веднага наостря уши и започва да се настройва на скандал, не Туньо,а тя разединява племето.

# 1 945
Аз идвам с клюки. Снощи част от участниците са гледали формата заедно. В ИГ стори на Цецо с Момчил и още някой гледат игрите и после пак от ИГ стори Цецо е в дискотеката на Елвиса и се забавляват. Grinning

# 1 946
  • София
Ясен съвет на гладиаторите, но след него Гатьо и Ники се изложиха много.
Ники с шамарите, които щял да яде Радостин извън формата, а Гатьо с това, че издаде на кого би се обадил Радостин. Това са лични неща и не се казват. Голям автогол си вкара. А иначе направи услуга на Радостин. Браво на Радо за това, че би се обадил на родителите си! Явно има чудесни родители, а те имат чудесен син с който да се гордеят!
Радостин много ми хареса как не си мълчи и дразни яко батките в племето и със сигурност им е взел страха, поне според мен. И двамата не са толкова глупави колкото си мислим и според мен в никакъв случай не биха искали да се изправят на Арената срещу Радо в елиминационен дуел, защото той винаги е тежка и многокомпонентна битка, където те и особено Ники ще издишат и нямат шанс срещу професионален спортист.
Иван Рълев също ми направи добро впечатление как прави всичко възможно да се впише социално в племето, въпреки че задата му е доста сложна. Значи с Цецо се познават извън предаването. Това е важна нова информация. Имаме Калоян и Радостин и сега Иван и Цецо. Две двойки, които ако се съберат става силна четворка и могат да направят преврат в племето. Въпросът е дали Цецо ще си наруши комфорта... Не е слъжен да го прави. Просто отбелязвам каква е алтернативата.

Краси Дунев ме разочарова с това което сподели на останалите. Значи когато двама мъже си говорят нещо на четири очи и ти после го изклюкариш по този начин е много сериозно прегрешение в моите мъжки очи. Ние мъжете точно тези неща мразим адски много. Друго ни е мисленето просто. Не на всички, но на повечето. На мен със сигурност. Слагам една много голяма черна точка на Дунев. Но той все пак е политик. Шеф на федерацията по гимнастика. Явно тези хора така действат. Като капитан така и не чух той да взима някакво решение по време на битките или да изкаже някакво становище или да защити или порицае някого. Яко скатаване. На съвета също се сниши.
Предложението на Вальо бе благородно, но наивно и не за този формат. Няма никакъв шанс да мине, но това можеше да му бъде обяснено от Краси на четири очи, а не да го топи пред останалите като някоя бабичка на седянката пред къщата на село. Изобщо не мисля, че Вальо е някакъв стратег или че се опитва да играе играта. Той е добряк от старата школа и си мисли, че другите ще го слушат както учениците му в залата.

Жалко за Туньо. Харесвах го, а предаването загуби един цветен персонаж, който можеше да направи сезона по-интересен. Туньо сам се наигра с това предложение да е на пъзела. Сам го отчете като грешен ход, но това е положението. Искаше да е звезда, да превърти играта, знаеше много, голяма подготовка е направил, разучил е много неща и накрая си тръгна първи. Понякога съдбата е сурова и си прави такива шеги. Имаше и невероятен малшанс да се падне с Момчил и то на толкова тежка игра. Можеше да срещне някоя амазонка, но както казах низ от събития, които не се развиха в негова полза.
Останах шокиран от начина по който Димо/Продукцията се разделиха със свой стар фен. Това момче от години иска да играе, обича това предаване, а те да го изпратят с такива думи, като: ''Стратег или слабак'' - така казано след тази битка беше ясен какъв е намекът...

За играта какво да кажа. Една от най-трудните игри за всичките 5 сезона. Всичко се реши на плуването. Там преднината която Момчил натрупа вече нямаше как да бъде стопена. Момчил дори не си даде зор и много правилно, защото няма смисъл да хаби сили и да рискува контузия. Имаше цялото време и комфорт на света когато тръгна по коварния въжен мост, а това че е по-дребен и лек му помогна също да не падне. Падна от каяка, но голяма работа. Явно не му е най-голямата сила, съдейки и по самото гребане, но и се справи прилично добре.
Впечатлен съм от техниката му и от мисълта му на терен. Браво!

Туньо се представи достойно. Нямаше елемент с който да не се справи. Просто не е плувец и изостана много. И гребането не му е сила също. Забави се и там. На халките и варелите отличен. Между другото неговия начин за справяне с първия ХХЛ варел бе по-бързия, но и по-уморителния, защото се налага всеки път да вдигаш варела за да го преметнеш. Не случайно се отказа от тази идея при втория ХХЛ варел. Момчил изобщо не си помисли да прави това, а само го търкаляше. А и както писах, нямаше и смисъл да се бърза, така че логично.

Битката е много силова и интересна, но ако на нея са равностойни съперници. За съжаление продукцията за пореден път хаби супер битка за неравностойни опоненти. Това сме го гледали много пъти в миналото. На пръстите на едната ръка са истински равностойните и драматични дуели. По принцип продукцията не обича такива дуели, когато единия опонент е техен личен фаворит (видели са потенциал в него за главен герой), защото има опасност да загуби с малко и всичко да отиде по дяволите. За това обикновено дават елементи в които единия е много по-силен, за да натрупа преднина. Това съм го забелязал още от сезон 1, но там игрите не бяха толкова тежки и нещата като цяло бяха по-честни с изключение на финала. След идейния провал на сезон 1, от продукцията решиха вече да се застраховат и се вкараха и грошове и предимства и разбира се ето такива дуели когато единия има сериозно предимство още на старта.

Днес на същата битка ще гледаме Фифо. Този път обаче очаквам да е равностойно, защото неговия опонент е най-добрия не взет участник от кастингите с меко казано впечатляващи постижения и супер тренирано животно. Плувец и боксьор. Така че очаквам Фифарата да се озори и хич не му е гарантирана победата както всички смятаме. Да, и аз залагам, че ще спечели, но няма да е сензация ако загуби.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 10:05 от Diavolo

# 1 947
Ето и Анкетата за качество на епизод 7       (от 8-ми септември).    
Кликнете картинката.

# 1 948
Вальо не е на 50+.
Не знам възрастовия диапазон на хората пишещи тук, но искам да кажа,че и на 10,20,..100+,ако  си носиш "гадничкото"в душата,няма начин да не го покажеш.
Съгласна съм,че възрастта има значение донякъде при чисто физическите компоненти, но в социалната игра предимство има характера.
И никъде не пише,че щом някой е световен,олимпийски или ..... шампион,задължително трябва да е чист като сълза и добряк по душа.

Подкрепям. Възрастта определено помага в социалната игра. Всеки с характера си, но с годините човек се научава да не пикае срещу вятъра. Вчера го видяхме нагледно в спора между Радо и Мускула.

От друга страна Дунев малко по малко си срива добрия образ. Първо беше с грошовете – айде не е кой знае какво прегрешение. После го видяхме как се снишава по време на спора между Виолета, Туньо и Момчил – нали е капитан, защо не се намеси да укроти онзи дзвер. На съвета пак мижитурски. Накрая определено подмазвачески им донесе какво са си говорили с Валентин. Нали е на години, шеф на федерация, работил в Щатите... Къде му е характерът?

# 1 949
Племето на Старейшините започна много силно, но скоро ще е пред пълен разпад. Започнаха с мишкуването и стратегиите, като го направиха много явно, от първия ден. За мен е абсурдно в началото на играта да започваш да чистиш силни играчи, когато от племето зависи благосъстоянието на всички.

Вальо се опитва да играе някаква игра, но не е неговото поприще. Не може да извърти нещата в своя полза и в опитите си изглежда малко отчаян.

Виолета влезе много рязко на Момчил и Туньо, после се опита да спаси нещата, в случай, че Туньо се върне, но вече беше късно. Разбирам, че стратегията е като тази на Джаферович, да пази жените, но Женя имаше силен гръб в жените, мощни жени, които имаха приятелски отношения с останалата част от племето, с която тя нямаше връзка. Виолета е силен играч, но Неделчо се е изложил с подготовката на стратегията.

Племето на Гладиаторите ми става все по-комично. Ники няма никаква обективна преценка за възможностите си, а Гатьо се опитва да е тартор. Казармата е изпълняване на заповеди, хубаво, че Ралица натърти, че това не е казармата.

Достойно придставяне на Момчил, без да искат го направиха най-богатия в племето. Бавно и славно следва съдбата на Фифо, което ще е много лошо за противниците му.

Общи условия

Активация на акаунт