💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 1 (04.09 - 11.09) * Старт *

• 109 155
  • 2 518
  •   1
Отговори
# 1 020
Не мисля, че става дума за "желание" водещите да го разобличат Дунев. Правилата трябва да са ясни, за да не се оправдават после играчи с продукцията и с водещите, че са им казали някаква дума.
В това предаване точно правилата не са предварително ясни, а се приемат в крачка, по усмотрение на режисьорите.

# 1 021
Дунев и отбор са на вилата. Нямат нужда от предимство или храна,
той наистина взима грошовете заради дъщеря си. И аз бих.
А дали наистина не е разбрал, само той си знае.
Гладиаторите грешат като слагат на една везна братя и родители с деца. Разликата е огромна.
Засега симпатизирам основно на хора от "Изгубени" и Оряшкова.

# 1 022
Това за съжаление е така, но ако не бяха казали, че няма такава дума после като не може да спаси дъщеря си, ще почнат оправдания с водещите. Длъжни бяха да кажат.
Никой не е казал, че дъщеря му е в предаването - поне пред камерите. Нито че може да ги използва в нейна полза. А отбора не е на вилата, а на стопанството. На вилата са червените.

Друг е въпросът, че в предаването винаги има отбори с привилегии. За другите сезони не знам, но конкретно във втория сезон най-силовите стероидни батки бяха в червения отбор, на второ място в жълтия и най-слаб от самия старт бе синия отбор. Сега гледам в червения отбор пак са най-големите мъжаги, в синия има двама "старци" на по 50-60 години, единия и с коремче, две жени и единствено Туньо е по-як. И в третия отбор само жени. А голяма част от състезанията са силови - плуване, гребане, дърпане, бутане, сечене с брадва. За сравнение - снощи погледах малко Фермата. Там имаше интересно състезание - един с пробита кофа налива вода в улей, който се държи от друг, водата преминава в друг улей, който го държи втори, оттам водата минава в кофа, после в помпа, после в друга кофа. Искаше се доста акробатика и добра комуникация.

# 1 023
Малко размишления за Дунев - спортист и баща. Самотен баща, доколкото разбрах. Влязъл заради дъщеря си. Като родител го разбирам, че в главата му няма друга мисъл, освен за Никол. И може наистина в неговата глава така да е чул и разбрал Димо. Но отстрани изглежда различно- веднага става алчен. Не, просто е   индивидуалист, не е стратег, не може да види извън кутията и че е влезъл там за кашмер. Ето това е рискът при хора като него- да не им се срине авторитетът. И ако за Джаферката това може да донесе повече последователи на инфлуенсърството и отвън, то не виждам Дунев как ще се чувства. Съчувствам му.

# 1 024
Концепцията на предаването и избирането на играчи и отбори е винаги константна.
Всеки е аналог на играч от предишен сезон, отборите - също.

# 1 025
Да, и аз Дунев го разбирам. Но определено не е стратег. Сега ако бе тарикат като някои играчи, щеше да каже "аз имах възможност между това да спечеля нещо за отбора и грошове за себе си и избрах отбора" и всички щяха да кажат "Ей, тоя е велик .Не само че на 50 години бие 30-годишни стероидни батки, ами мисли за отбора". И бързо щеше да се превърне в лидер. А така му пада авторитета в отбора. Малко или много. Да, всички му казаха че няма проблем да вземе нещо за себе си, ама това е едно от онези неща които хората често казват, без да ги мислят реално.

# 1 026
Сегих се,,че Туньо  по поведение ми прилича на Неделчо от минал сезон..май така се казваше..И той се изтъкваше, но не му вървеше с пъзелите.

Касим се беше провъзгласил за краля на пъзелите и по-добър от Неделчо, но накрая се изложи. Неделчо е най-добрият пъзелист до този момент в ИВ и не мисля, че скоро ще има кой да го задмине. Особено на пъзелите с картинка има много голяма преднина заради професията си.

При пъзелите играят и допълнителни фактори.
- Аз например не можех да решавам задачи на дъската, просто като не обхващам цялото като на листа и ми е  трудно да мисля. И затова мразех да ме изпитват на дъска, а когато се случеше отивах назад и си решавах наум, а после се приближавах да напиша съответния ред. И с пъзелите го има този момент - да си добър на масата е едно, да си добър на голямата бъчва с големите парчета е друго.
- В темата за изпити и НВО много мами се оплакват, че децата се панирали и не можели да си покажат потенциала. Ми тук да не е различно? Вчера синият явно беше на черешата, дали от нерви, дали от амбиция, дали от умора...
- Умората от предварителните атлетически елементи също пречи на концентрацията.

# 1 027

Втори опит, имахме проблеми със звука, но вече го оправихме, оставяме линк за хората, които се интересуват:
https://youtu.be/7ZMjhdsNX2w?si=jsZ6F7a61hstiKHc

Искаме да се консултираме с вас за съвети и въпроси, наближава нов епизод с обзор на седмица и с отпаднал участник, ако имате идеи за въпроси или блиц интервю, което искате да включим, ще се радваме, за да направим секция в края на видеото “БГмама”. Страхотни сте!

# 1 028
Аз пък чух думичката "някого" когато предлагаха грошовете на Дунев, но не беше в този отрязък, който цитираха снощи. Ще превъртя довечера епизода от вторник и ще видя по минути кога е . Запомнила съм, защото и на мен ми направи впечатление тази дума

# 1 029
Надкаст - много слаб първи епизод. Туджаров, знам че четеш тук - ще загубите много публика по този начин. Освен да дам още един шанс на Чакалов...

Аз не можах и коментара на първата визитка да издържа, много сухо и скучно.
Смятам,че Неделчо и Туджаров трябва да намерят нови подходи и да внесат нещо свежо в каста си,защото много хора ги изкопираха ( и подобриха ) и вече не са ексклузивни и не могат да лежат на стари лаври.

Лично аз не харесвам Чакалов още, докато беше в предаването,прекалено изкуствено нахилен ми е, но ще си пусна епизода с неговия коментар за новите участници щом и Жоро е вече коментатор, а Гената е мой любимец.

# 1 030
При пъзелите играят допълнителин фактори, но точно за този Туньо се изцепи, че е много лесно ще го реши, че бил повторение на друг, че гледал и редил много пъти и пр. Тези "батки" не могат да разберат, че по-малко трябва да говорят и повече - с делата си да говорят. И че не всички игри са силови. И че не трябва да демонстрираш женомразство. Защото първия сезон Анелия-Мира ги караше да си говорят сами, отстрани 3 мъже и за малко не отстрани 4 ти, близначките също бяха доста добри.

Прави ми впечатление, че парите променят хората. Или може би не ги променят, а показват истинската им същност.
С Неделчо се познаваме от форума на Сдружение книги-игри, където членувам вече седем-осем години. И от базари на книгата. В нормален разговор ми е правил впечатление на готин човек - малко лигав, но готин. Държането му в "Игрите" ме шашна. Показа се голям подлец. Споделих това с един приятел, а той ми вика
„.Приятел, не сте делили сто хиляди и е бил готин. Тука се играе за сто хиляди“.

# 1 031
А защо да не може да помогне на дъщеря си? В предишен сезон Катя Йогата как купи храна на сестра си? Айде стига, за лична облага били. Ами, ако се озоват в едно племе със щерката и той си купи два гласа, примерно, дали няма да ѝ помогне с тях, ако е застрашена. Грошовете са си грошове. Една грешка и го заклеймихте, чак авторитета му сринахте на човека. То, по принцип, участието в такъв формат само по себе си си е сриване на авторитет, така че... Simple Smile На мен ми хареса как Ралица отново вкара назидателния тон на класна ръководителка, а Виолет контрира с "Дунев, целият отбор те подкрепя за решението, няма какво да го мислиш".
Виолета засега не ме дразни чак толкова, най-неприятен образ ми е Мрънкащото Вики. От жълтите харесвам най-много Цвети, Оряшкова, Ситнилска и Мудева. С мъжете нямам проблем и не мисля, че толкова лесно ще се скарат без "кокошка" в отбора, която да ги подстрекава. Изглеждат ми искрено сплотени, за разлика от Жълтите, които ми изглеждат неискрено сплотени. Сините ми изглеждат най-адекватни по отношение на играта. Там идеали няма Simple Smile

# 1 032
Миналата година, Мирка ми беше много симпатична докато мълчеше. Като започна да си отваря устата и взе да ми се срива. По същия начин сега близначките са ми много симпатични и се опасявам да не се случи същото.

# 1 033
Този пъзел специално няма никаква тайна/чалъм. Има пъзели, където ако знаеш чалъма ще се справиш бързо (кубчето, големите блокове със сандъка отгоре). Но последният пъзел просто иска око и бърза мисъл. Е и малко тактика, но те му подсказваха да почне от надписа, картинките и периферията. Той се обърка в останалото, просто не можа да комбинира.

# 1 034
На мен ми се струват твърде малко грошовете за сериозно предимство. Освен това поне пред камерите никой не му  е казал, че дъщеря му е в сътезанието. Друго е да имаш близък в другия отбор, друго е да работиш на голи предположения.
И после ако цепиш колектива, заради близък това е несправедливо. Принципно за мен не трябва да пускат близки, в един момент да речем остават трима, много ясно че другите ще направят съюз срещу теб. Това е един вид Биг Брадър.

Общи условия

Активация на акаунт