🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 1 (05.09 - 10.09) - * Старт * 🐄

• 19 917
  • 351
  •   1
Отговори
# 270
Връщам се да си изгледам епизод 3 и 4 . Който знае значението на шевиците, това с наричането, може ли да ни разкаже? Знам,че мога да си погледна и в нета,но така е по-интересно.
    НЕ ми пречат имената, винаги е хубаво човек да научи нещо ново. Ето, хем искаме изконно и българско, хем пак мрънкаме.

# 271
Аз съм фен на Фермата, но да си призная тази година не мога да позная любимото предаване…отбори, групови дуели, Понеделник-Четвъртък…дано им е за урок и се върнат към есенцията догодина.
Чух,че новия алманах ще е за Васил Левски. Споменаха ли подробности?

# 272
Kaквото и да направят, няма да се хареса. Ето, това нещо се потвърждава. Реалитито е на такъв етап, че вече омръзна и имаше нужда от почивка - както ние от него, така и хората в екипа. Вече 9 поредни години, което е похвално - може би е най-дълго задържалото се реалити без прекъсване (изключае певаческите).  А и нещо като го няма, се оценява по по-различен начин. Игрите като формат са по-интересни, изчистени са от соц. скандали, а дори и да ги има вътре, то на тях се дава малко време при правенето на епизодите. Хем игрите са интересни на хората, хем се чисти онова, което отблъсква масовия зрител. Фермата щеше да е по-интересна, ако имаше по-стратегически ориентирани състезатели, а аз имам усещането, че повечето от тях предлагат и търсят по-различни неща. Изобщо нямат верен ход от продукцията и този сезон ще пада рейтънга надолу. Аз обаче си оставам верен на предаването. Игрите са ми на запис, но си признавам, че те в момента ме грабват повече, отколкото продукта на "Междинна станция". А и от поведението   опосумите и и добавянето на Гунчевана мога да си извадя извод, че Фермата май вече не им е основния приоритет.

При монтажа ме дразни много, че всеки говори върху всеки. Нищо не се разбира - като кокошкарник е, а на битките водещия не се чува от крещенето на отборите. Все си мисля, че звука, идващ от водещите, трябва да е малко по-усилен, че да се чува ясно. Това и миналия сезон го забелязах и ми правеше много лошо впечатление.

Колкото до поведението на Геориг, никой не може да бие Кирил Михов и Ивайло Герасимов...или поне така смятам. Много приятно впечатление ми направи коментара на възрастната дама при червените. Явно се мисли кой и как ще бъде изкара отвън за зрителя.

# 273
  • Буркина Фасо
Аз съм фен на Фермата, но да си призная тази година не мога да позная любимото предаване…отбори, групови дуели, Понеделник-Четвъртък…дано им е за урок и се върнат към есенцията догодина.
Чух,че новия алманах ще е за Васил Левски. Споменаха ли подробности?
какви подробности? може би всичко, което се знае за Левски е включено в алманаха. + картинки за повечко страници.

# 274
Благодаря за темата!
Не съм чела предните коментари. Влизам само да споделя, че този сезон много ми харесва! Предните два бяха тотал щета.
Харесват ми кастинга, новите игри, новите правила, Гунчева. Нямам забележки.
Кои са ми колоритните участници - Иванка, Петър, Станислав, Неделина.

# 275
  • София
Еха, май само на теб ти е харесал. Grinning

# 276
  • Разпиляна във въображението
И на мен ми харесва. Гледам си го цялото, не заспивам и ми е тъпо, че днес го няма, нито в събота.

# 277
И на мен така, поне започват и Мастър шеф и Гласът на България.

"Възрастната" жена от Канатица е на 43 години, на колкото съм и аз, и трудно бих се определила като възрастна 😀.

# 278
И на мен ми харесва.

# 279
Вие сте на средна възраст Simple Smile Изразих се така, защото не и знам името, а и изглежда по-възрастна от останалите жени в отбора.

# 280
  • Вестерос
Не ми пречат имената на отборите, пречат ми новите тъпи правила. Искам си индивидуалните дуели... Така дори не мога да запомня кой кой е. Знам само Нанси, Сергей, писах защо и Петър, защото все него дават... И Петър ми е много авторитарен и то самоналожил се някак си. Не харесвам такива хвалипръцковци

# 281
И аз се зачудих коя е тази възрастна жена и как така не съм я виждала. Joy

Зелените трябваше да получат служебна загуба за поведението си. Георги сам гордо заяви, че го е направил нарочно. Всяко умишлено действие, с което се застрашава здравето на друг участник трябва да се санкционира адекватно. Да не говорим, че Иван им помагаше на зелените. В началото се влачеха като народна песен, а той им каза, че червените са бързали повече. Също не беше редно да позволяват на "удавника" Георги да контактува с отбора си и да им подсказва. Още, не мисля че справедливо беше изчислено количеството и обема вода във ваната спрямо обема и тежестта на "давещите се". Ваната на Коко се напълни много по-бързо от тази на Георги. Не разбирам от физика и математика, но имаше някаква шашма.
На Ния джуките не са естествени и да прави психопрофили на Лина по този показател беше доста арогантно. Когато решаваха коя девойка в коя битка ще се състезава, голямата тренирана спортистка Ния най - много претенции имаше, което ме озадачи. Като добавим и колко агресивно се предлага и сваля на Георги, (очевидна стратегия), ми отива в графата на изявено неприятните участници, а очаквах друго от нея.

# 282
И на мен ми харесва новият сезон с всички изменения. Само имената на отборите не ми харесват, защото са неблагозвучни и неудобни за име на отбор.

# 283
Това е абсурдно, това не е Фермата която съм гледала.
С това изречение е казано всичко. Rage
Това не е Фермата, която обичам. Това е лоша кавър версия на ИВ.
Две "племена" с различни екипи и с ИМЕНА?!?!. Само по едно знаме им липсва, щях да пиша и с по един боен вик, но и той вече е налице. Звучи ли ви познато?!
В понеделник ОТБОРНА битка за територия. Звучи ли ви познато?!
В сряда Отборна битка за елиминации. Звучи ли ви познато?!
Битки за благинки. Звучи ли ви познато?!
И всяка прилика с действителни реалитита да не се поставя под съмнение и тук има отбор с резерви, които ще се появят четвъртата седмица на мястото на отпадналите. Е ако това не ви звучи познато.....
Разбирам, че ИА, като хора, които години наред бяха недостижими, като рейтинг са се стреснали от ИВ, които последните две години ги отвяха. Но е безумно да залагат на неща, които са основополагащата сила на конкурентите - много битки, отборни игри, защото там са събрани професионални спортисти, игрите са доста професионално направени, докато тук нито играчите имат тези физически възможности, нито битките са така атрактивни. За мен това е обречен сезон с тази концепция. Фермата има своите фенове и своите силни страни - народни обичаи, фермерски труд, строителство, интересни персонажи и взаимоотношения, а битките са един малък компонент в цялата картинка, поне така беше досега. Като голям фен на формата ще го изгледам стоически, но нефелната концепция на сценаристите ще им коства много. Хубаво е един формат да се развива, да се променя, но не и да се разрушават основите и да се залага на лоша имитация. Абсолютна безпомощност и яловост на сценаристите. Да бяхте хванали някой фен оттук, напр. Дяволо и не само, щяха да ви дадат къде по-свежи идеи от тия преписвачи- сценаристите ви!

п.п. Бях забравила, че и тук има грошове, като в ИВ, но като фермерско предаване ги наричат с народното ПЕНДАРИ. До толкова ли стигна творческото въображение на сценаристите?!

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 13:56 от sineva 1

# 284
  • София
Но да не забравяме голямата разлика с ИВ. Там все още имат последна битка, в която могат да се спасят, разчитайки на себе си.

Общи условия

Активация на акаунт