КГБ = Клуб на Готините Баби - 216

• 43 884
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Вила Великула
Ето ме и мен, в цялата ми прелест. Честит празник на Криско!
При мен продължава да е натоварено, но днес и утре ще си работя от къщи.
На всички ученици и пИатели, пожелавам да имат успешна година.
Вики също е една от тях. Ще бъдем втори клас. Вече и започнаха вълненията. Говори все по-често за децата от класа. Лятото като, че ли ги беше позабравила.

# 151
  • София
Здравейте, жива съм!
На именниците-да са живи и здрави!
Утре учениците и градинските възпитаници да тръгнат с мерак на училище и градина!
Бабите да се радват на внуците!
Аз чакам за ревматолог.
Лека вечер!

# 152
Добра вечер, дами.
Аз съм малко почивка на диванаТА на балкона, с кучо в скута, ама като ви пиша, ще си влизаме по стаите, че нещо е хладновато на вън. Опита се да вали при мен и не толкова дъжд, колкото вятър духА след 19.00 часа. Дано утре поне до обяд, когато са тържествата на дечицата, никъде не вали....

Да е честито името на Криско на Янчето!
Поздрави и за мамата му, и за бабата му - гордейте се с порасналото добро момче!
.

Борянка, Ениса, как е настроението днес? Размина ли ви предесенната меланхолия?
А ти, Борянка, в кондиция ли си вече за трудова дейност Simple Smile?

Мериан, ти с ревматолога ли реши да започнеш от изброените 3 специалиста.
Аз лично ( въз основа на моите си болежки) бих го оставила последен

Пипилотка, мина ли ти всичкияслужебен зор? Да нагушкаш малката ученичка, когато я видиш.

КАГ, и твоите кучовци са големи красавци ( особено Сара) и ако се позанимаеш с тях и ги поопознаеш ще си станете близки:).
Но ти си имаш достатъчно хора за обгрижване - деца, внуци, ученици, а и кучовците си имат кой да ги обгрижва и да им обръща внимание, а ние с Чарли сме си сам самички. Той си няма никого, а и аз съм почти така. Децата и внуците са далече, имат си своя дом и своите занимания, а сега като започнат училище  още повече ще са заети.

Като казах училище - още веднъж да пожелая сполука на малки и големи !
Да е честита новата учебна година на ученици, учители и родители. И никога, никога да не се повтарят последните две ковидни години, никога!

И преди да публикувам -
имаме много поздрави от Яжка. Трудно и е да пише от телефон, но когато може ни чете.

Еее, толкова от мен.
Дотегнах ви тези дни с често включване.
Хубава вечер и лека да е нощта!

# 153
Яне, честит ти именик! Много да е здрав и щастлив!

Клечи, благодаря за поканата, ама едно, че късно я прочетох, друго - утре рано пътувам за първия учебен ден. Няма шанс него да го пропусна. Внукът ми ще е 12-ти клас и при него ще е важно завършването догодина.
От сега поздравявам всички бабини ученици. Кой колкото може да се справя, че това не е най-важното. Да са ни живи и здрави, всеки ще намери мястото си в живота.

# 154
  • София
Привет, красавици!
Четох ви през цялото време, докато бях без лапчо, знаех всичко което се случваше с вас, но не можах да пиша. АЙША ме инструктира, но не се получи. Щерката се опита, но пак не стана.
Днес отидох да си прибера гаджето. Внучките много искаха деди да е при тях на първия учебен ден.
Пътувайки към село, усетих, че колата не е в ред. Съединителят беше проблема. На връщане по едно време съвсем спря. Извикахме пътна помощ. Чакахме 45 мин, дойде един младеж, натовари колата, ние при него в кабината и така се придвижихме до сервиза, а той е съвсем до нас. Та такива ми ти случки.
Започвам с поздравленията!
НА КРИСКО ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН. ДА Е ЗДРАВ И ДА СБЪДВА ЖЕЛАНИЯТА СИ.
НА ВНУЧЕТАТА НА БАБА ТАНУ И НА БАБА КЛЕЧКА - УСПЕШЕН СТАРТ В УЧИЛИЩЕ. ПЪРВОЛАЧЕ ЛАЧЕ НЯМА ЗА МАМА ДА ПЛАЧЕ. Simple Smile
НА ВСИЧКИТЕ НИ ВНУЧЕТА - ГРАДИНАРИ И УЧЕНИЦИ, ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ и УСПЕХИ. НА ДОБЪР ЧАС, МИЛИЧКИ!  ПО ВОДА ДА ВИ ВЪРВИ!
Говорих с ЯЖКА. Добре е, в понеделник ще я изпишат. Изпраща ви поздрави!
Хайде сега, лека нощ и приятни сънища!

# 155
Честито на Криско и на баба му, да  има успехи където желае.
 Малко шетах днес ,Клеч, поне се размърдах. Утре дават да вали , дано. Много сухо ,чакам малко ад се намокри за някои дейности.
 Фло - нова кола, гаджето да не се ослушва, да ти подари, тази често почна да ходи на ремонт,  повозили сте се на репатрак, стига толкова. Нова, нова , ...

Да ви кажа пък, пържих две тиквички ,почнах, абе изчезват, захлупих, не бях, че уж съм наблизо, котка ги измъква изпържени ,хванах  я, като захлупих, да се върти, не може да грабне веднага.
 Почнах е за котките да готвя... Намали ги, ама пак  останаха.

# 156
  • София
Здравейте сладурки!
Клечки, да с ревматолога стартирах, но тя иска да ида и мина невролог и на ЯМР. Също ми пусна и кръвни изследвания да правя. Но най-важното е, че му сложи инжекция в ставата и утре вероятно ще имам подобрение.
Дано на всички дечица им върви в училище и се справят без бабите сами от утре!
Фло, пак ли те изостави каручката? Нещо често взе да го прави, нали скоро беше на доктор, що така?
Оставям ви, че гледам Игри на волята. Лека!

# 157
Капнала съм, но не мога да не вляза, за да поздравя имениците днес. Да е здрав и щастлив Криско на Янчето, много късмет и да сбъдва мечти!
Не знам кой друг е именик или има такъв, но ако има нека са здрави и късметлии!
Разбира се пожелавам успешна учебна година на всички дечица от къщичката ни! Нека да здрави и с лекота да се справят с учебния материал!
До тук ми стигнаха силите, затова ви казвам лека нощ и до утре 🤗

# 158
Добра вечер!

Честит да е младия господин Криско на Янето и Галена!
С гордост да си носи името!

На всички ученици успешна учебна година!
На градинарчетата -весели игри!
На добър час!

И аз се каня да ходя на първия учебен ден на щерката на племеника.Нали съм пра-леля😃🤭😉😛

Борянчице,разсмя ме с котката и тиквичките😃
Къде го този дъжд?
Тази вечер поливах китки,рози,храсти и храсталаци.
В градината също.Сухо като барут.

Фло,присъединявам се към Борянчица за ново конче.
Преди година като се наложи ММ да закара колата на ремонт .
Останахме без кола .Ползвахме на щерки,на зетьове.
ММ мисли,мисли и измисли.Купихме си една кола на достолепна възраст ,че да си имаме резерва.Тя пък се оказа много добра и сега на къси и не чак толкова къси разстояния си хвъркаме с нея.Че и по-икономична като разход на гориво.

Каси,изпревари ме.😍

И защото нямам в кавички работа днес реших да обера чери доматките.Радвах им се.Като черешки са.Сложих ги в сушилнята да се сушат.
Ето ги.Една част от тях.Иначе цяла кофа🤦🙆

# 159
  • Вила Великула
Гъбчице и аз чаках дъжда, ама не го дочаках. Поливах цяля вечер. Кажи моля те какво правиш с черитата? Аз мислух да ги обера  и да ги сложа в буркани, така цели, както са. Или да ги замразявам. Очаквам идеи.
Фло, много неприятна случка с колата. Дано да я оправите леко и евтино.
Днес съм сама, ММ е в командировка. Сготвих си китайско. Беше ми много вкусно. Експериментирам с различни рецепти и ми се поручава.
Това е пилешко с къри сос и ориз със зеленчуци и яйце.

# 160
  • Кубрат/ Пишурка
Благодаря за пожеланията към Криско - да ви се връщат! Честитих му днес и го питам дали е готов за последната си учебна година, а той ми отговаря, че вече има таман 2 тетрадки!
Ами така де, можеше да е само една по всичкология Joy
Момичета, от вчера имам проблем с тунера на ТВ и си гледам сериалите на таблета. За това пиша по това време. Ще трябва да го занеса до офиса на кабелната, но проблемът е, че работи само във вторник и сряда. Та до тогава ще гледам онлайн.
За сега лека нощ!

# 161
Пипи,аз суша в сушилня,но ги оставям малко по-мекички,(така суша и плодове) а не сушене до твърдо.После прибирам в найлонов плик и съхранявам във фризер.Пробвала съм сушени до сухо в зехтин или олио,но след известно време ми замирисват неприятно,явно от мазнините.Ползвам ги рядко.
Обикновено като правя фокача.
Комбинирам с маслини .Щерките ги ползват в разни салати или паста.
Мислила съм за буркан,но то като сварят после ще падне яко чистене на люспи 😃
Имам още за дообиране,които ще замразя в някой плик във фризера,макар че при размразяване резултатът ще е кашав.
Цял трактат написах за черитата🙆🤦

Яне 😍

Лека и спокойна от мен!
Гася ламБите.
Ако има будни и желаещи да пишат. - да ги светкат😃😉

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 00:48 от Gabkata

# 162
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Днес кафето е с поздрав за  учениците /нашите внуци и деца/ , учители и родители. .
ЧЕСТИТ 15-ти СЕПТЕМВРИ! ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!
СПОРНА И ПОЛЗОТВОРНА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА ЗА ВСИЧКИ!
 Поздрав и за най-малките, тези които ще бъдат в детските градини и специално за нашия чудесен ПИЯТЕЛ:

Хубав ден  за всички.

# 163
  • София
Здравейте, прекрасни!! Щастлива и успешна учебна година на любимите ни внуци! Да са ученолюбиви, търсещи, любознателни, можещи и знаещи и така да успеят с лекота да реализират мечтите си. На добър час на тези, които за пръв път ще прекрачат училищният праг  /като моята първокласничка София/. И малките ученици в детската градина да им е весело и забавно / без сълзи/. Сили и търпение на бабите, които активно ще се включват в учения процес. И на всички ни весел празник!!

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 09:18 от m a y a

# 164
  • Кубрат/ Пишурка
Честит първи учебен ден на всички ученици!!! Честит да е най вече за първокласниците! И на техните родители и баби! Казват, че започне ли детето в първи клас не се усеща кога стига до 12 ти! Така е! Специален поздрав за нашите 12токласници! За сега май се очертават трима - внуците на Тану, на Дидия и моя. Ние ще имаме други трепети - матури, балове, кандидатстване... Тану много добре го е казала - да са ни живи и здрави и всеки да намери мястото си в живота!
Честит празник и на учителите - здраве и много търпение!
Майче, не бях чувала тази песничка, много ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт