КГБ = Клуб на Готините Баби - 216

• 43 885
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
                     Да са здрави,успешни и с късмет нашите внучета ученици! Ползотворна учебна година за тези,които за първи път ще чуят училищния звънец,за тези,които тази година ще се разделят с училище и ще поемат по нов житейски път!  Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 12:33 от Didia

# 166
  • София
Честито на всички ученици - и на малките и на големите първят учебен ден! Да натрупат много знания и да станат истински хора! А бабите да се стягат да помагат - кога да заведат внуците или да ги вземат от училище, кога да разтълкуват трудните домашни, кога да водят внуците на цигулка и футбол. Ще помагаме колкото можем.
Днес синоптиците не познаха - изпратихме учениците без дъжд! Да им е слънчево на децата до края!
Аз имам резултат от инжекцията - болката намаля и вдигнах кръвното, което си е очаквано.
Хубав ден!

# 167
  • София
Привет, красавици!
На добър час на учителките в темата ни - ТАНУ, МАЯ, ДИДИА, КАГ, ЯНКА! Бъдете здрави! Няма бивши учители! Това са хората, които са ни научили да четем и пишем, да мислим, да опознаем света. Затова винаги казвам - Чест и почитание, и дълбок поклон за труда ви, скъпи учители! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
На добър час на всичките ни внучета - от най-малките, до най-големите. Бъдете здрави и дано да се чувствате добре в своите класни стаи. Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover
Довечера цялата компания ще отбележим този важен ден с тържествена вечеря в Хепи! Blush

Препрочетох си поста и си казвам - пожелах на нашите учителки на добър час! Ами защо не? Една моя пациентка учителка, вече пенсионерка ще се върне в училище по заместване. Знае ли се? Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 14:04 от Flo 51

# 168
  • София
Честит първи учебен ден на всички ученици! Да им върви с лекота учението и да имат само шестици!
 Честито и на нашите учителки от темата! Да сте здрави и да ви топлят постиженията на успелите ви ученици,чиито основи вие сте създали.
 Честит рожден ден на Ани!Много щастие за нея и цялото семейството .
 Честит имен ден на Криско! Да има големи успехи в учението,спорта и сред  момичетата!

Дойдох си за тази вечер у дома,за да си видя кучето. Бях го оставила да се гледа сам с една голяма тенджера суха кучешка храна и две- с вода.Сега за вечеря и утре за закуска ще е на попарки/много ги обича/.Аз утре ще се върна пак в болницата,за още 2 дни.
    Искам да допълня за видовете одит.Има и потребителски ритейл одит.Той е в сферата на маркетинговите проучвания.
    Подсетихте ме за една моя рецепта за чери домати.На дъното на компотени буркани се поставят 4-5 листа от керевиз и няколко люти чушлета /броя е според колко люто обичате/и след това се подреждат цели домати така,че да не се нарязват .Отгоре се заливат със студена вода и 1 суп.л сол/по вкус/Бурканите се запечатват и се варят на водна баня само до като водата заври.Веднага се изваждат от съда,за да останат по твърди.Така направени стават за салати и гарнитура.Чушлетата загубват лютивината си,но доматите са много приятно люти и ароматни.Салатата е много по-вкусна,отколкото се очаква.
Скрит текст:
608 г. – Свети Бонифаций IV става папа.
668 г. – Римският император Констант II е убит в банята си от заговорници.
921 г. – Света Людмила Чешка е убита по заповед на снаха си в Тетин.
1514 г. – Томас Уолси е избран за архиепископ на Йорк.
1656 г. – На власт като велики везири и везири на Османската империя се установяват представители на фамилията Кьопрюлю.
1812 г. – Френската армия, командвана от Наполеон, достига Кремъл в Москва.
1821 г. – Коста Рика, Ел Салвадор, Гватемала, Хондурас и Никарагуа съвместно обявяват независимост от Испания.
1847 г. – С превземането на Мексико сити завършва войната между САЩ и Мексико с присъединяване към САЩ на днешните щати Калифорния, Невада, Юта и Аризона.
1903 г. – В Бразилия е основан футболният клуб Гремио Порто Алегре.
1916 г. – Първа световна война: В Битката при Сома за първи път са използвани танкове.
1918 г. – България в Първата световна война: В битката при Добро поле българските позиции на Солунския фронт са пробити.
1919 г. – Излиза първият брой на списанието на Гео Милев „Везни“.
1921 г. – За първа година в България първият учебен ден е на тази дата, по предложение на правителството на Александър Стамболийски.
1924 г. – В Бесарабия избухва въстание за отделяне на областта от Румъния и присъединяването ѝ към СССР.
1933 г. – На Сталин е докладвано, че в Ленинград е разкрито „общество на педерасти“, след което са арестувани над 150 хомосексуални граждани.
1935 г. – В Нацистка Германия започва да се използва ново национално знаме със свастика.
1935 г. – В Нацистка Германия влизат в сила Нюрнбергските закони, които лишават германските евреи от гражданство.
1935 г. – В Белград е осветен най-големият православен храм на Балканския полуостров – Свети Сава.
1939 г. – Втора световна война: Царство България обявява политика на неутралитет, след началото на войната на 1 септември.
1946 г. – България сменя формата си на държавно управление и е обявена за народна република след проведен референдум, на който над 3 милиона българи гласуват за републиката (в условията на съветска окупация).
1950 г. – Корейска война: Започва битката при Инчхън, която завършва на 28 септември с победа на съюзниците.
1959 г. – Осъществено е първото плаване на съветския ледоразбивач Ленин.
1959 г. – Никита Хрушчов става първият съветски лидер, посетил САЩ.
1964 г. – Чепеларе е обявен за град.
1968 г. – Изстрелян е съветският космически апарат Зонд 5, който за първи път извършва прелитане край Луната и завръщане в земната атмосфера.
1971 г. – Официално е учредена международната природозащитна организация Грийнпийс.
1973 г. – На трона на Швеция се възкачва 27-годишният крал Карл XVI Густав.
1982 г. – В Алберта (Канада) е открит най-големият за момента търговски център в света – 483 000 m².
1993 г. – В Естония със закон са закрити рускоезичните ВУЗ-ове.
1993 г. – В Намибия централната банка издава първите банкноти от новата валута намибийски долар.
2000 г. – XXVII летни олимпийски игри се откриват в Сидни, Австралия.
2000 г. – Китайски археолози откриват могилата на Чингиз хан.

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 22:12 от Яжка

# 169
Вече е за ЛЕКА НОЩ, а аз чак сега пиша.
Благодаря на всички за хубавите поздрави за учениците и учителите в нашата тема!
Мина първият ден и дано всички да минат безпроблемно!

В нашето училище тържеството много ме разочарова. Слаба програма и слаба организация.Озвучаването лошо и публиката едва чуваше за какво иде реч.  За първи път ми се иска да  да навикам бившите ми колеги, защото си беше под нивото на досегашни тържества, които са правени по всякакви поводи.
В софийското училище също е било повече от семпло.
Както и да е, дано поне ученето да е качествено и успешно.
Ще пиша за болки. Който не иска, да не чете  неприятни неща преди лягане или след сън утре.

Скрит текст:
Преди екскурзията ми биха  дипрофос, но не бих казала, че помогна много.Първите два дни имах проблеми. На два-три пъти много ме заболя и  имах трудности при ходенето. На третия ден започнах диклак таблетки и той ме спаси.
Снощи ходих при специалист уши, нос, гърло заради проблемите с гласа ми. Каза,че има не добро сцепление или доближаване  на гласните струни.  Предложи изследване в болница по - надълбоко с  пълна упойка и някаъв апарат в гърлото. Докторът е добър специалист, от нашия град е , но работи в  Пазарджик. Сега съм в дилема дали или.
Освен това и катарктата трябва да оперирам.   Изобщо не знам какво да предприема.
Та това са моите преживявания.  На вас лека нощ и до скоро със здраве!

# 170
  • Вила Великула
Яжке, знам че доматите се стерилизират около 20 минути. По твоята рецепта как се съхраняват?

# 171
  • София
Пипи,изобщо не съм имала проблем с тях.Направи само няколко буркана за проба,за да прецениш дали ви харесват и остави един до пролетта!

# 172
  • София
Ха добра ви вечер!
Поздрави за учителките, според мен няма бивши, остават такива за цял живот!
Кас, съжалявам, че преживяваш толкова проблеми наведнъж. Не се отчайвай и си действай. Ако доктора не ти вдъхва доверие търси друг, но не губи време. Операцията на очите и изследването на гърлото си ги прави и не чакай. Всичко ще е наред и ще стискам палци да се оправиш.

# 173
Добро дъждовно утро!

Добре, че вчера беше слънчево и топло.  А днес, трала-лала-ли, нека да си вали!
Яжке, ще се възползвам от рецептата за доматите. Имам черита, които само за това ще станат.
КАГ, натрупали са се проблеми, но едно по едно ще се оправи всичко. Започни от това, което най-много те притеснява. Сташничко е, знам, но няма как.

# 174
  • Вила Великула
Добро дъждовно утро. Днес е само за излежаване с книжка в ръка. Аз смятам утре да правя лютеница/дано да не вали, че ще я правя на двора на огън/ и днес ще си подготвя предварително нещата. Смятам да изваря доматите, да опека патладжаните. Чушките, по съъвет на Айша ги купих печени и белени от Промаркет. Изглеждат много добре. Утре само ще смеля всичко и хайде на огъня.
Сега обаче първо ще се поглезя. Отивам на масаж при съседите. Казвала съм ви и преди, че приятелката на съседа е рехабилитатор и има професионално легло за масаж.
После ще поработя, че имам още неподадени отчети в Търговския регистър. Докато не са се качили всички маймуни на клона и е станало невъзможно работата там.

# 175
  • София
Добро утро!
 Бързам да се обадя,преди да тръгна.Тук още вали,дано поспре.
 КАГ,не се бави с изследването!По добре е да е излишно направено,отколкото да е закъсняло.Оказа се,че и аз си отглеждам перденце на едното око.Още не е за операция,да видим колко време ще узрява.Не ми предписаха лечение.
  Нямам време да коментирам повече.
  Хубав  да ви е днешния ден,макар и дъждовен!
Скрит текст:
1620 г. – От Плимут (Англия) потегля корабът Мейфлауър, чиито пътници създават в Плимут (Масачузетс), първата английска колония в Америка.
1794 г. – Стойко Владиславов е избран от търновския митрополит за врачански епископ и приема името Софроний Врачански.
1795 г. – Великобритания завладява Кейп Таун (дн. ЮАР).
1810 г. – Мексико обявява независимост от Испания.
1848 г. – Американските астрономи братя Уилям Кранч Бонд и Джордж Филипс Бонд и английския астроном Уилям Ласел независимо откриват Хиперион – естествен спътник на Сатурн.
1859 г. – Британският изследовател Дейвид Ливингстън открива езерото Няса – сега на границата между Малави, Танзания и Мозамбик.
1875 г. – Избухва Старозагорското въстание, организирано от Българския революционен централен комитет в Букурещ и ръководено от Стефан Стамболов с помощници Захари Стоянов и Георги Икономов.
1903 г. – Хенри Ройс тества първия си двуцилиндров двигател с мощност 10 конски сили.
1907 г. – Основан е Съюз на запасните офицери в България.
1908 г. – Основана е компанията Дженерал Мотърс.
1940 г. – Втората световна война: В САЩ е въведена задължителна военна служба за мъжете.
1949 г. – Великото народно събрание приема нов Закон за БАН, според него Академията е държавно научно учреждение, подчинено пряко на Министерския съвет.
1963 г. – Малайзия образува федерация със Сабах, Сравак и Сингапур.
1963 г. – След получаване на независимост от Франция, Мохамед Ахмед Бен Бела е избран за първия президент на Алжир.
1966 г. – В Ню Йорк се състои първото представление в новата сграда на Метрополитън опера.
1975 г. – Папуа Нова Гвинея обявява независимост от Великобритания (администрацията на Австралия).
1975 г. – Кабо Верде, Мозамбик и Сао Томе и Принсипи се присъединяват към ООН.
1976 г. – Арменският шампион по подводно плуване Шаварш Карапетян спасява 20 души от тролейбус, паднал във водохранилище в Ереван.
1978 г. – При земетресение в югоизточен Иран (град Табас и околностите му) с магнитуд 7,5 – 7,9 по Скалата на Рихтер загиват 26 000 души.
1980 г. – Сейнт Винсент и Гренадини се присъединява към ООН.
1982 г. – Ливанската милиция извършва Клане в Сабра и Шатила, при което са убити 700 цивилни лица.
1986 г. – При пожар в мината Кинрос (ЮАР) загиват 177 души.
1987 г. – В Монреал е подписан Протокол за защита на озоновия слой.
1999 г. – В резултат на бомбен атентат в 9-етажен жилищен блок в руския град Волгодонск загиват 17 души, а 70 са ранени.
2005 г. – Излиза първата версия на Joomla!, на базата на Mambo 4.5.2.3, комбинирана с няколко други добавки и поправки.

# 176
Добър да е денят, дайте дъжда насам.
Добре надникнах да се сетя ,че имам печени от снощи чушки в хладилника. Трябва ад се оправят, а  аз дремя, че даже не вали , а роси. Но мрачно, тъкмо за излежаване. Ставам.
 И аз имам катаракта, не е за операция, то и глаукомата се спря, бавно напредва ,та зяпам още.  Въобще, китка съм от болести.
 КАГ , мисля дали от професията не е твоето на гласа? Не пушиш да е  от цигари, не знам  , изследване добре, да няма  нещо сложно , нататък не знам. Всяка операция за мен  е сложна, господ дава по веднъж ,другото е патерици, така ми казаха някога. Много трябва да се преценява.

# 177
Ето съм! Докато се намоткам и станало Добър ден!  И при нас вали и май няма намерение да спира.
              К.А.Г., преди години и моят глас падна,направо изчезна и отидох на лекар в тогавашния ИСУЛ в специален фонолиричен кабинет.По време на прегледа доктора ме попита какво работя и като чу - учител ми каза,че ако искам да говоря ,като остарея да си сменя професията.Каза подобна на твоята диагноза - преразтегнати гласни връзки в дясно.Не започнах лечение ,защото заминаваше за три месеца специализация във Франция и нали се сещаш как аз постъпих след този срок.Гласът ми се връщаше ,падаше и така си карах.През 90-та година водих група в Карелия и една сутрин ни звук,ни стон от устата ми,а аз с тинейджъри - няма как да стане без глас.Влязох в една аптека и помолих за нещо ,което да ми помогне.Дадоха ми чисто евкалиптово масло за 2 копейки Yum Да капвам 2-3 капки на бучки захар.Да,ама то захар няма та камо ли на бучки.Капвах си на езика и вечерта вече пеех с дечурлигата.От тогава имам ли проблем с глас и гърло ползвам евкалиптово масло и при децата помага при проблеми с гърлото.Тук е трудно да си купиш и моя близка аптекарка ме снабдява.
             За училищните тържеста - е,не са това,което бяха.Минават защо пощо колкото да кажат ,че са направили нещо или по-точно, че са отбили номера.Големите ги посрещат направо по стаите и с това приключват.Обучението и то на посредствено ниво.За възпитанието изобщо не ми се говори.
             За чери и буркани съм пас.Никога не съм правила,защото всичко трябва да купувам и не виждам смисъл в това упражнение..Имам в двора по един храст касис и арония и да не ги съсипвам правих сироп и конфитюр.Тази година обаче не видях и зрънце ,всичко се съсипа от жегата.Та толкоз за моя "опит" с домашните консерви.
             Спокоен ден ви пожелавам и отивам в КПП-то да метна една баница,че и тримата са сами.Друго те ще си приготвят.

# 178
  • София
Привет, красавици!
Снощи е имало седянка, но аз си легнах без да ви нагледам.
ЯЖКЕ, ще минат и тези два дни, пак ще се прибереш у дома. Интересно ми беше да прочета, че преди 102 години 15 септември е избран за начало на учебната година.
КАГ, според мен мини на преглед навсякъде, където имаш проблеми, а после ще ги подредиш според тежестта на проблемите. Всякъде, където може да се мина без рязане - търси консервативно лечение.
Няма да ви коментирам, че от сутринта съм до печката - децата искаха палачинки, зетко - кюфтета и Чопска салата, деди няма предпочитания, а щерката днес и утре е на лекции, та каза да готвя според желанията на останалите от семейството. Освен кюфтетата правя и винен кебап, че му се каня от няколко дни. А, пържа и тиквички. За десерт - торта Шварцвалд и пъпеш. Е, това е.
Изчезвам.

# 179
  • Вила Великула
Ето ме отново след масажа, заредена с нови сили, а и дъжда спря и слънцето изпече. След като обядваме, започвам трудовата дейност. Първо ще влеза в оранжерията и ще откърша повечето листа на доматите, че са станали като джунгла, а трябва да зреят. Има още доста зелени.
После останалите дейности.
Имам нещо, което искам да споделя с вас, не знам как е правилно да постъпя, защото съм афектирана и да не "предобря" нещата. Та, девер ми/роднината, които изгоних като клиент и все още съм много обидена и сърдита/ ще жени дъщеря си/племеницата ни/. Всичко добре, преди 3-4 месеца беше казал радостната новина на ММ. От тогава ни звук, ни стон. Идваха преди месец с последната му жена до офиса, уж да ми се извиняват за работните ни неуредици и тогава ги подпитах,как вървят приготовленията за сватбата и отговора беше-ааа, вече всичко е организирано. Говорихме и със сестрата на ММ и тя още няма покана. И в четвъртък му се е обадила да го пита, той и е казал, че поканите били в него, но не смогвал да им ги даде. Странно, защото по цял ден нищо не прави. Аз заявих на ММ, че ако до седмица не получим поканата /сватбата ще е на 14 октомври/, няма да отида. Той ми се обиди, но на мен ми писна да толерирам и да дондуркам братчето му, което вече е на 52 години. Не знам как е правилно да постъпя? Аз обичам да планирам нещата от по-рано, искам да си организирам едно пътуване с приятелки до Турция и сега всички мен чакат да кажа дали на 14 ще съм ангажирана или не. Приемам съвети.

Общи условия

Активация на акаунт