КГБ = Клуб на Готините Баби - 216

• 43 920
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Добър ден девойки!

При нас слънце,две перални пране вече ме чака да сгъвам и т.н.
И аз тракам тенджерите.Супа пиле,ориз с пиле.Изчистих скумрия за довечера,която ще метна на скарата и картофена салата със студена бира-класика😉😃
Пека скумрия ,когато съв решила,че ще си мия косата😉😃.Знаете как "ухае" при печене
ММ вече доста пъти ме пита кога ще си мия косата😄🤦🙆🤭😃,т.е кога ще яде скумрия.
Е,днес ще яде.
Черитата ги изсуших и вече са във фризера .

Пипи, аз бих поизчакала още малко .Все пак е брат на твоето момче,когото едва ли искаш да сърдиш.
Мое мнение .
Сложни са роднински отношения.

Ставам да доготвям супата.
Отдавна ми се е дояла бисквитена торта с розово нишесте и с настърган шоколад отгоре .
Ами купих си продукти .
Ще си угодя и на себе си.
Правото на готвача😃🙆

# 181
  • София
Здравейте дами!
Габката и Фло сготвиха света! Уморих се само да чета какво сте сготвили.
Ние искахме да ходим на разходка до Ерма, но заваля. Затова ходихме до зеленчуковата борса за патладжани и чушки. Така че за днес си имаме занимание. Сега и слънце се показа, утре може и да осъществим разходката. По изключение не гледаме внуци този уикенд , понеже те ще ходят по пещери.
Желая ви хубав ден!

# 182
Поздрави, мили момичета !

Кой където е -да е здрав и да му е ведро и спокойно !

# 183
  • София
ПИПИ, помислих, помислих и ето какво измислих:
вариант 1. Жени се племеницата. Редно е тя да ви връчи поканата. Ако имаш още време до екскурзията с приятелките, изчакай. А девера е втора писта - нека си носи поканите в джоба, отговорността не е изцяло негова, а на дъщеря му.
вариант 2. Нека ТМ да движи нещата. Защо ти да си на устата на топа. В края на краищата това са неговите роднини, нека той да се разправя с тях. Ти изчакай до момента, когато трябва да потвърдиш пътуването до Турция, но той трябва да знае до кога може да чака, да се назландисва родата му.
вариант 3. Жертвай екскурзията и им гледай сеира. Така ще имаш повод да откажеш и други подобни мероприятия, където би трябвало да участвате като спонсори.
Не се разправяй с ТМ. Все пак - рода са му. Прояви мъдрост. Предполагам, че той много добре си ги знае, но когато друг му го каже, е неприятно. Излишно е да си влошаваш отношенията заради други хора, па били те и роднини. познаваш ги от 100 години. Нали знаеш, че роднините не можем да си ги избираме. И споко! Наблюдавай как ще се развие представлението.
Друго за сега не се сещам. И аз обичам, когато ще има мероприятие да се подготвя от далече, но в случая какво ти пука. Да не ще да се готвиш специално? Каквото повикало, такова се обадило. Гушкам те!

# 184
Здравейте!   Ще започна отзад напред.
Пипи,  не знам точно какви са ви отношенията,но все пак това са много близки роднини. Според мен трябва да отидете,но пък те какво чакат!? Поканата  пред Великден в събота ли ще дадат?!  Все пак племенницата няма вина за размотаването на баща ѝ. Преди сватбата си има куп други дейности и вероятно разчита на него да раздаде поканите. Та съветът ми е да изчакаш още десетина дни и ако след тях не дойде покана, действай по твоя план.

На всички ,които днес сте споделили вашите дейности по готвене и зимнина моето голямо браво!  
Днес аз готвих свинско с кисело зеле,което обичам аз.  Синът  ще не ще , ще го яде,защото няма друго.

Преди това ходих до гробището да посетя моето момче, после при брат ми, който на 14-ти  би празнувал рожден ден,а след него и  при всички близки, които са там.
За днес толкова. Не особено приятни за четене неща.
На вас здраве и приятна вечер!

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 13:26 от K.A.G.

# 185
  • София
Здравейте дружки!
Да се изкажа и аз по казуса, най ми допада вариант 2 на Фло.
КАГ, изследването на гърлото може и да бавиш, но операцията на окото недей. Чувала съм, че ако се изпусне момента след това няма лечение. Така се забързай с това, не чакай.
И накрая да рапортувам-чушките са изпечени, обелени, прибрани в камерата. Направено е кьопоолуто, а част от патладжаните са замразени. И сега заслужено съм опънала снага.

# 186
  • Вила Великула
Момичета, благодаря ви за съветите. И аз смятам, че племеничката е човека, който трябва да ни покани, но явно се е доверила на баща си. Не знам, много ми е странно, защото сме в невидение какво се случва, децата също питат и аз не мога да им отговоря. Накрая всеки ще си организира нещо и ще стане много тъпо. Но и непоканени не може да отидем, все пак. То останаха 4 седмици до сватбата, та незнам.
Както и да е.....Да ви кажа днес какви ги свърших. Изчистих сумати шума от доматите, бяха станали като джунгла. Така се надявам по-бързо да узреят.
Опеках патладжана и го смлях, смлях и доматите и ги редуцирах на котлона до гъстота. Така остава утре само да смеля чушките и лютеницата е почти готова.
Набрах узрелите черита и в момента се дехидратират в ейр фрайера. После мисля да ги прибера във фризера. Следващата седмица като узреят и другите, ще пробвам и рецептата на Яжка.
Докато чаках доматите на котлона, дори поработих. Сега мисля да загледам един романтичен филм по Диема фемили и после по леглата. Уморих се, язък ми за масажа, кръста пак ме боли.
КАГ, не знаех за проблемите в миналото, но със сигурност интубациите оказват влияние. Аз след две интубации, когато хапна нещо, веднага започва да ме дразни гърлото и започвам да кашлям. А имам и една през носа и там си има отражение.

# 187
Пипи,

Нямаш полезен ход. Сега не можеш да се организираш с приятелките, губите оферти, уговорки. В частния бизнес е от голямо значение да знаеш кога къде си, поне да си планираш, а родата и от тази яснота те лишава.
Единственото, което е аксиома, Фло го каза - не повдигай темата пред съпруга, ако той не я повдигне. Голям, умен мъж е и на него му е неловко от ситуацията, но освен да има триене помежду ви и то без резултат - друго няма да постигнеш.
Най-дразнещото е, че за брата нищо не струва да ви раздаде поканите, явно сте уведомени, че сватба ще има, ноторно е, че сте от кръга на най-близките и се предполага на 100 процента, че следва да сте поканени.
Освен ако няма да пътува от Сибир този с поканите или не го е налегнала депресия, то остава да ви играе по нервите.
Можел е сканирани по вайбър да ви ги пусне, с уговорката, че по-късно лично ще ви ги предаде и ощи няколко гъвкави варианта. Явно не го прави.
Предполагам, направо съм сигурна, че докато го обслужва счетоводно, те е намирал за въпроси и денем и нощем.
Освен случайно среща да инсценираш, ама не знам, дали имаш нерви за това и дали си струва.

Кагче, Голям герой си. Само като си помисля през какво си минала. Като се сетиш изпивай на бавни глътки по една чаша топла вода ( не гореща, не и хладка ). Било много добро за белия дроб, суперлативи четох. Поне няма да навреди.

Гушки от мен за всички.

# 188
Пипи, и аз да се изкажа за поканите.Правилно са те посъветвали да не коментираш пред ТМ.Що се касае за раздаването и уведомяването на нашите свадби  ние ,родителите, раздадохме поканите на родата , а младите на приятелите си.На поканите пише ,че семейство еди кое си и семейство 2 еди кое си канят на свадбата на децата си и т.н.За това счетохме,че ние сме длъжни да каним лично родата.Така,че племеницата няма вина и деверът трябва да се вземе в ръце и да ви покни не в последния момент.
               К.А.Г. ,през много си минала и дано решиш всички проблеми.И аз мисля,че първо трябва да започнеш с очите.Тези операции вече са рутинни ,но трябва да са навреме.Сподели как се чувства младежът в новото у-ще.Доволен ли е.
              Лека и спокойна нощ , че гася ламБите! Yum

# 189
Диди, ти гасиш лампите, ама аз като не мога да спя, поне да ви прочета.
Не ми се иска да мрънкам, но явно натоварването тия дни си оказва влияние и вече няколко нощи не мога да спя. Нищо по различно не работя каквото толкова години съм работила. Винаги Септември и Октомври са ми натоварени месеци, но явно ЕГН-то си казва тежката дума... Отделно едно гадно главоболие, измерих кръвното сутринта, ниско се оказа. Пих разни неща на поне главата ми мина, но целия ден никаква не я свърших, че много убито едно такова ми беше.
КАГ, ти направо си голям герой ! Пожелавам да се справиш бързо и леко с настоящите проблеми ❤️
Пипи, какво да ти кажа и аз. Ситуацията е деликатна. Все пак си зависи по принцип и от отношенията ви. Ние със семейството на брата на ММ сме си много близки (както и с това на брат ми) и когато има празник от рода на сватба, юбилей и подобни, ние си знаем, че сме в организационната група и официални покани не стоят на дневен ред. Говори си с другарчето направо да говори с брат си и да се изяснят нещата.
Ще се помъча пак и дано заспя, че ако и днес съм парцал не знам...
Гуш на всички и до скоро 😘

# 190
  • София
Добро празнично утро!
Поднасям ви празнично кафе
Днес на  17 септември православната църква отдава почит на Света София и трите и невръстни дъщери-мъченици –Вяра,Надежда и Любов. Християнският подвиг на трите момичета, носещи имената на три от християнските добродетели и тяхната майка, повече от 18 века е в сърцата на православните хора.
Поздравявам и пожелавам всичко най-добро на тези,  които носят  прекрасните имена, както и на техните деца, внуци, роднини  и близки.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

# 191
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник на София и софиянци!
Честит имен ден на носещите имената Вяра, Надежда и Любов! Нека и ние не забравяме, че това са трите най - важни неща в живота!

# 192
  • София
Добро утро другарчета!
За нас днес е празник, защото внучката ми София празнува имен ден! Има и други внучки София в темата, нека всички именници да са поздравени с този хубав празник! Нека са здрави, да са успешни, да са щастливи!
А на вас пожелавам да не се преуморявате на празника и всичките ви проблеми да се разрешат успешно!

# 193
Добро утро,  честит празник на всички, които носят тези прекрасни имена! Нека да са здрави, много успешни и да сбъдват мечтите си!
Аз си почивам тия дни, обичайните домакински неща, малко градински задължения, но нищо особено.
От утре започва по-интензивна подготовка за изборите,  трябва да си прегледаме техниката, започва и позвъняване на хората, които работят на граждански договори към нас и др. такива.
Още съм далече от фазата на полудяване, но и това ще стане. Та сега го давам по-лежерно.
ПИятелят си е в София,  забавлява се,  тръгна и на уроци по плуване.
Хубав ден на всички,  бъдете здрави!

# 194
  • София
Вяра, Надежда, Любов и Мъдрост са ни нужни за щастлив живот! Пожелавам ви ги на всички вас, семействата и приятелите ви. Да е честита и моята внучка София - с Вяра, Надежда, Любов и Мъдрост да върви през живота си за да е успешна и щастлива.Хубав и слънчев ден на всички ви.

Общи условия

Активация на акаунт