КГБ = Клуб на Готините Баби - 216

• 43 943
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Привет, дружки!
Честит празник на имениците -щерката на ЯЖКА, внучките на МЕРИАН и МАЯ, внукът на ДИДИА. Ако има още именяци, нека да са живи и здрави!
Честит празник и на нашата столица! Да расте, да хубавее и да не старее!
По спешност ходих за една приятелка до кабинета. Какво да се прави? Клетва съм се клела да обичам пациентите си и да им помагам.
Сега отивам с внучката на някакво изложение в Тех парк.
Желая ви хубав  ден!

# 196
Добър ден!
 Честит имен ден на двете принцеси на Мая и Мериан с име София! Честит имен ден на  дъщерята на Яжка и на внука на Диди!  Да са здрави и да сбъдват своите си мечти и планове!

Честит празник на нашите дружки- софиянки!  Пожелавам им нова  кметица (неслучайно казвам в женски род),която да ръководи града в  полза на  хората!

Диди,ученикът веднага след откриване на НУГ е заминал за Благоевград във връзка със спорта,но не знам точно какво.Днес ще се върне  в София,а баща му и майка му ще отидат да стъкмят стаята в общежитието и да му занесат дрехи за седмицата. Знам , че са мъжки клас.Имат само 3 госпожици.
Фло,кой за какво е учил.Така, че  дерзай в полза на пациентите.Тази сутрин по телевизора една твоя колежка я съдиха в "Съдебен спор",но не догледах какво стана накрая.
Деби, Касс, Диди, Пипи, наистина беше голямо изпитание не само за мен,но и за цялото семейство и близки.
 но мина и замина. Но винаги остават и последствия,които да напомнят.
Яне, Енисса, Нина НН,  на вас също благодря за позитивните постове!

Моят неделен ден ще мине по пижама,както  много обичам.  Манджата е бърза -пържолки с гъбен сос. Цял ден ще  си почивам,че от утре  почвам маратона. Дано е здраве и живот да се справим успешно! Ще се постарая повече да слушам и проверявам предварително подготвени писмени материали,за да говоря по-малко. Освен това по препоръка на доктора,ще говоря много тихо и бавно.А дано! А очите ще оставя за зимната ваканция. Катарактата все още не е чак толкова напреднала, че да се налага операция веднага . Най-близката ми приятелка е очен лекар и скоро ме провери. Все пак и не бива да отлагам безкрай.
На всички хубав неделен следобед!

# 197
Честити да са ни имениците - здраве,късмет и да прославят името си с доброта и успехи!
                 Честит да е празникът на нашата столица! На тема кмет изобщо не ми се говори.Дано до изборите пуснат трамвая ни,че ми измъчиха децата.С него до у-ще стигат за 20-25 минути,а сега час с прекачване.
                  Фло,добре ме подсети ,че и моят внук е именик. Направо бях забравила.Липсва ми изчервяващото се човече емотиконче!
                  K.A.G., в тези у-ща паралелките са с повече момчета.Дано младежът е случил на съученици.Моите са в паралелки с квоти та са по равно момичета и момчета.
                  И моят ден е по пижама! Yum Имам домашни дрехи,ама са с дълги ръкави и панталони та през лятото хич не ги обличам и си карам по късите пижамки.Те са ми в такива цветове и модели,че се разхождам и по етажите без да се притеснявам.Не,че има кой да срещна по стълбите.Направих един гювеч с месо и занесох на децата.Зетят пак е разочарован защото е вегетарианец,но....аз постен гювеч не ям. Yum

# 198
Честито на момичетата на Мая, Мериан и Яжка и  внука на Дидиа. Чаках да се покажат всичките ,дано, че памет нямам ни аз имена ,ни за дати, поне годината да е вярна се радвам.
 Да сте здрави, усмихнати на живота ,щастливи, друго не  е толкова важно, каквото има.
Каквото си направите.
 Малко бачках, след малко пак, яд ме е ,направих три буркана печени чушки, двата гръмнаха , явно не затворени добре.  А  можех, колко можех всичко ,сега нямам сила буркани да затворя ,да проверя върти ли се  кат човек.
 Гледам сина си пере пердетата, няма да се меся, няма да съм вечна ,да свиква сам да чисти подробно ,то прахосмукачка всеки може.
 Отлитам.

# 199
  • София
Съжалявам, скривам внуците
Показвам за малко и двамата внучката отпред и внука отзад.

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 15:36 от merian64

# 200
Добър ден и от мен!
Честити да са имениците на Мериан, Яжка, Диди и Мая! Да са здрави и с много късмет! 🥰🍀
Честит празник и на вас Софиянки! И аз пожелавам да случите на кмет!
Моят пижамен беше вчера. Днес свинско със зеле, 4 перални, прахосмукачка и т.н. 😁
Сега съм седнала за следобедно чайче, чакам последната пералня. После ще гледам бебо, че искат да отидат на 'Римски  пазар", ще се боядисвам и то деня минал. Утре отново.
Хубав остатък от неделята ви желая момичета!
О, Мериан, големи сладури си имаш! Живи и здрави да са ти! 🥰

# 201
Мериан, видях ги. Красиви щастливи деца! Да са ви живи и здрави!

# 202
  • Вила Великула
Честит прозник на всички именици днес. Няма да ги изброявам персонално, за да не пропусна някой.
Да рапортувам- лютеницата е готова. Не е кой-знае колко /19 бурканчета/, но пък е много вкусна.
КАГ, днес мисля да правя за вечеря яйца по панагюрски по твоята рецепта.
Мериан, изпуснах да видя снимката, нищо другия път на живо ще ми я покажеш.

# 203
Честито на именниците на МериянЯжка,Диди и Мая!
Здрави да са!
Честит празник софийски момичета!

Днес пак тенджери,перални и т.н.
Само торта не правих,защото малката щерка снощи правила и я донесе цялата.То у нас като Райчо-петковия хан😃🤭
Не можем да се оплачем от гости,та в тази връзка тортата свърши😃
А за проста бисквитена с розов крем май само аз съм и фен.
ММ попита,а не може ли да е с грис?
Мъжове 🤭😃
Да са живи и здрави.

Мериян,видях ти сладурите!

Борянчице,ползвай капачки с винт.
За печените чушки в буркан съм много резервирана.Вече почти не правя .В плик и във фризер.
А ,когато правех в буркани слагах по един аспирин и ги варях поне 20-30 мин.Иначе им нямав вяра.
Тъй,че едва ли е до ръцете ти.

Дописвам след два часа.
Събирах в кутии за разпращане.
Да не готвят щерките поне утре,че и в други ден.
То не,че всеки ден готвят де😃😉🙄
Хайде до после.

# 204
Здравейте, дами!
Ето, че и моята почивка свърши. Както всичко хубаво е за малко и кратко.
Левкада е красив остров,
но плажът е камъни, в морето
също.За първи път ми се наложи да съм с аква обувки.
Заредена съм емоционално,
но ще последвам КАГ - едно
задгранично пътуване .
Дойде ми повече през две
седмици.
Пипи, като делова дама те
разбирам, но хората са различни.Ориентирай се преди
датата или след, за да могат
и приятелките ти да реагират.
Нека ТМ движи нещата.
На всички  желая Вяра, Надежда и Любов!

# 205
Честит имен ден на Софиите и Любо!
Яжке, Мериан, Диди, Мая, да са живи, здрави и щастливи!

# 206
  • Вила Великула
Добро утро в новата седмица. Явно съм от най-ранобудните. Заредена с кафе и готова за нови подвизи.
Чакам да се включат Нинка и Яжка,а и всички останали и да ни поднесат кафе и информация за днешния ден.
Аз пък ви пожелавам успешна и изпълнена с усмивки седмица.

# 207
Амин. Дай Боже Пипи !

Рано сме по конете.

# 208
То добър дени  само вие  по конете ,моят кон избягал. Чудя се какви да ги върша, като се начудя ще реша.

# 209
  • София
Ето ме,вече съм си у дома!
    Честити имени дни на всички,които вчера са празнували!Много здраве и щастие им желая!
    Благодаря ви,приятелки ,за пожеланията за моята именячка,която не сте забравили!Прегръщам ви всички!
Минах през пазара,напълних торбата и сега готвя един зелен боб с пиле.Пералнята пере,а аз бързам да пусна хрониката,за да си я четем със следобедното кафе.
Скрит текст:
96 г. – След убийството на Домициан за римски император е определен Нерва – първият от Петимата добри императори.
1502 г. – Христофор Колумб достига бреговете на Коста Рика, при последната си, 4-та експедиция до Новия свят.
1759 г. – Канадската провинция Квебек окончателно попада под английски контрол.
1793 г. – Президентът Джордж Вашингтон прави първата копка на сградата на Конгреса на САЩ – Капитолия.
1810 г. – В Чили е формирано първото военно правителство на страната – начало на борбата за получаване на независимост от Испания.
1851 г. – Започва да излиза американският ежедневник Ню Йорк Таймс.
1885 г. – Съединението на България: Извършен е военен преврат, подкрепен от българския княз Александър I Батенберг. (нов стил)
1906 г. – Тайфун, придружен с цунами, стават причина за смъртта на около 10 000 души в Хонконг.
1910 г. – Съставено е тридесет и първото правителство на България, начело с Александър Малинов.
1922 г. – Унгария е приета в Обществото на народите.
1923 г. – Правителството на професор Александър Цанков иска и получава разрешение от Междусъюзническата военнотехническа комисия за свикване на 3000 наборници за потушаване на комунистическите бунтове.
1925 г. – Основан е град Аймореш в Бразилия.
1928 г. – За първи път е направен полет над Ламанша с автожира „С-8“, пилотиран от конструктора Хуан де Ла Сиерва.
1934 г. – СССР е приет в Обществото на народите.
1961 г. – Генералният секретар на ООН Даг Хамаршелд загива в самолетна катастрофа над Конго.
1962 г. – Руанда, Бурунди и Ямайка са приети за членове на ООН.
1970 г. – Джими Хендрикс е намерен мъртъв в Лондон.
1973 г. – Двете Германии – ФРГ и ГДР са приети за членки на ООН.
1976 г. – В Пекин се състои погребалната церемония на лидера на Китай Мао Дзъдун.
1981 г. – Премахнато е смъртното наказание във Франция.
1998 г. – Създадена е неправителствената организация ICANN, която отговаря за поддържането на системата от домейни и IP-адреси в Интернет.
2008 г. – XL народно събрание на България приема Пражката декларация за европейската съвест и комунизма, която осъжда нацистките и комунистическите тоталитарни режими.
2014 г. – Референдум за независимост на Шотландия.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2023, 13:53 от Яжка

Общи условия

Активация на акаунт