КГБ = Клуб на Готините Баби - 216

• 43 985
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Днес и аз съм от ранобудните. Още в 6.45 крачехме бодро с внучката към метрото. Нали конят беше на ремонт.
След това - на тръстиката. Поработих до обяд и после пак към училището. Внучката много харесва новото си училище, а това ме радва.
ЯЖКЕ, добре си си дошла! И веднага Дела и документи! Прочетох за добрия император Нерва. Наистина много добрини е направил, жалко, че само две години е управлявал. Ако ви интересува прочетете в Нета.
Нещо не ми се пише. По ми се иска да се опъна на диваната. Имам интересна книжка за четене. Няма да спя, че вечер ще си лягам по-рано, за да се наспивам и сутрин да поемам към даскалото.
Желая ви спорна седмица. Тя ще е и по-кратка. Simple Smile

# 211
  • Варна
Привет, девойки!  Hands Wave
Добър вечер!  Nerd
Прегръщам ви, целувам ви и по двете бузки и пак ще е малко!   Kiss  Kiss  Kiss  Kiss  Kiss
Толкова драго ми стана като четох, че ви липсвам!!!  Sparkling Heart
Да, на 03.09. ме приеха в болницата отново заради високо кръвно 213/97 и възпаление на средното ухо, както преди 2.5 години. Направиха ми пак скенер, рентген, ЕМГ май се казваше с едни кабелчета и пускат ток..... Всичко ми е чисто- глава, дробове, нямам КОВИД.....
На 08.09 ме изписаха уж здрава!
Но, болката зад ухото ми стои, не толкова силна, нямам вкус в устата, кардиолога включи още едно лекарство, но пак си вдигам кръвно, записвам си го и след два дни съм на контролен преглед да видим какво ще става.
Как да пиша..... с какво да се похваля.....
Предния път се възстанових за два месеца, сега не знам.

Стига съм се оплаквала, каквото е писано, това е! Господ да помага!  Hands Pray
От два-три дни имам една горчилка в устата и вчера казвам на ДС да отиде в еди-кой си магазин и да ми купи половин килограм насипни бонбони "Кафе" от 9.00 лв. килограма, ако не са същите, той ще ги яде.
Много ги харесвам, аз кафе не пия, но тези имат вътре гел с вкус на кафе и си купувам редовно, но свършиха.
Така жално ме гледаше преди да тръгне, мота се-мота се из къщи и накрая каза: А бе, нямаш ли поне една "обелка" от тези бонбони да покажа на продавачката, как се ядат половин килограм бонбони!!!
И донесе пликче с 300 гр. Ами, как се ядат половин килограм бонбони!!!  Money
Обаче ги уцелил безпогрешно, дадох му десетина и той ги хареса. Така, че си имам ортак на бонбоните!  Candy
Лека нощ, мили приятелки!!!      Nerd

Последна редакция: пн, 18 сеп 2023, 22:47 от tanitatania

# 212
  • Вила Великула
Танче, радвам се, че се обади.  Бързо да се възстановиш и да забравиш за неразположенията. Дано докторите уцелят правилните лекарства, че с това кръвно шега не бива.
Фло, нали сега училището е по-близко и не се налага препускане с коня из цяла София.

# 213
  • София
Нагласих се тази вечер за седянка, е да, ама не.
Ще си приказвам с ТАНИТКА. Добре си си дошла у дома. Ако са ти сменили лекарствата знаеш, че ще мине малко време, докато се регулират стойностите. Ще ти ги нагласи доктора. Браво на ДС, виж как ти е нацелил любимите бонбони. Какво ли не прави любовта! Grinning Как са твоите внуци? До къде стигнаха с учението? Може и да са завършили вече.
Аз пък днес си купих нов апарат за мерене на кръвно. Имам два, но единия започна да дава грешка при отчитането, а  другия изпуска въздух - спукал му се е някой от шлаухите. Намерих адрес и е близо до нас, за ремонт на такива апарати. Утре ще се разходя до там. Ако може да се поправят, добре. Ако ли не - в кофата за боклук.
Да ви се похваля, че след две седмици пак ще съм студентка. Записах курс по позитивна психотерапия. Ще го използвам  в бъдещата ми работа. Гаджето пак се хвали на приятелите, че ще спи до студентка. Май му харесва това. Stuck Out Tongue Winking Eye Дъщерята ме нави. Скоро тя ще го завърши, пък аз ще продължа. Натоварването никак не е голямо - веднаж в месеца събота и неделя от 9.00 до 16.00.
Ослушвах се дали някоя от вас няма да се появи и ето ти ПИПИ. Hug Да, училището е на 3 км. и малко. Съвсем друго е!
Хайде сега лека нощ и спокойни сънища! Kissing Heart

# 214
Леле ,писах, прищрака нещо и   край.
Бе хубави неща писах ,да знаете. Мързи ме да повторя.
 Не можах да заспя  и седнах пак.

# 215
Танче,добре дошла!😍😍♥️
Стискам палци да отшумят и болежката зад ухото и кръвното да е в норма!
Ех,този ДС!
Грешка няма при него!🍀🍀
И аз ги обичам тези бонбони с вкус на кафе.

Аз пък днес си купих Пияна вишна и още едни "пияни" ,но те с бренди.
Обичам алкохолни бонбони,макар че почти не пия алкохол.
Когато ходех ва работа и някой донесеше такива все се шегувахме,че ще ни хване ТБ -то,т.е. от отдел трудова безопасност.
Правилата са много строги по отношение на алкохол.
Та сме си правили експерименти с дрегерът на ТБ-то - при консумиране на два бонбона отчита алкохол и то доста,но вече съм забравила стойностите.
Инфо за шофьорите😉

Яжке,и на теб добре дошла у дома !
Мятай задачите сега!

Фло, неуморна си!
Възхищавам ти се !♥️♥️

# 216
# 217
Добро утро дружки!
Въртях се, въртях се, е не мога повече. Влизам да ви прочета и ви мятам едно импровизирано малко кафе ☕, а другото като се появи Нинка 😄
Вчера изобщо не можах и да надникна тук, та чак сега.
Танитка, не падай духом. Знам, че бавно се напасват лекарствата за кръвно, но ще стане. Почивай си сега и дано по бързо има положителен резултат 😘
Фло, неуморна си! Ашколсун, машанла, браво на теб 🥰 Възхищавам се на енергията и духът ти, и знаеш ли какво, като те прочета се нахъсвам и аз да не се отпускам, та тенкю баба 🤗
Яжка, ама и ти, от болницата и с торбите, и на тръстиката. Няма лошо, нека е така 🥰
Пипи, Мериан, минаха ли одитите?
Ами ще ставам, ще поогледам какво що из кухнята, ще си направя и кафе и на коня 😁
Спорен и хубав да е денят ви момичета! ❤️

# 218
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Днес кафето, което ви предлагам е придружено с пожелание за много здраве:

Прочетох всичко, което сте писали и споделили. Трудно ми е да се обръщам към вас поотделно. Разбирам ви  и се моля за всички, които имат здравословни проблеми да се преборят с тях. А и всички други проблеми  да останат в миналото.  При мен нещата също не са добри, по скоро с ММ. Нали казват: " Ти болен ли си лежал или болен си гледал?"

Скрит текст:
От два дни вечер вдига висока температура, втриса го, а повишава и кръвното налягане. Вирус ли е пипнал? ЛЛ ни даде направление и днес сме при уролог, защото е възможно да има проблем с катетъра, защото от там навлизали доста вируси. Притеснена съм!
Сега ще ви пожелая хубав ден и бъдете здрави.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 07:08 от Nina NN

# 219
  • София
Добро утро!
Онзи ден щях да пиша, но ме завъртя колелото и не стигнах до писане.
На всички със здравословни проблеми пожелавам да се оправят! В това число съм и аз - лекарствата едно оправят друго развалят, но търся здравословната среда.
Понеже Кас попита за одита, мина, но много се ядосах, понеже към моята работа за 4 дена не откриха и една дума грешна накрая при оценката рейтингът на моята дейност е най-нискък. Прави се с цел да си пробутат протежето, което гласят за моето място.
Желая ви слънчев и усмихнат ден!

# 220
  • София
Добро утро,дружина!
 Нинка,благодаря за кафето и хубавите пожелания.Дано бързо да се преборите със здравословния проблем.Около мен няколко човека ми се оплакаха от неразположение с температура.Вероятно увеличението на температурната амплитуда в  денонощието е причината и който е "рохко яйце" лесно настива.
        Мериан,според мен трябва да си малко по-дебелокожа с твоите колеги и да не си го туряш на сърце.
       Танче,радвам си,че се обади.Бързо възстановяване ти желая.Писането тук много помага за доброто настроение и самочувствие и болестите отстъпват.
        Фло,честито студентство.Разсмя ме с информацията,че ставаш студентка и купуваш апарат за кръвно.И сега започваш един студентски живот....купони,танци.Апарата май е за колегата.Ще му трябва и валериан.Smiley
        Момичета,много исках да спомена всички,но не ми се получи.Прощавайте!Никой да не се чувства пренебрегнат,повредата не е във вашия телевизор!
Скрит текст:
335 г. – Далмаций е повишен в цезар и става управител на провинциите Тракия и Македония на Римската империя.
1356 г. – Стогодишната война: В Битката при Поатие английската войска, предвождана от Едуард, Черния принц, нанася поражение на французите и взема в плен техния крал Жан II.
1478 г. – Леонардо да Винчи завършва картината си Мона Лиза.
1783 г. – Във Версай е осъществен първият пробен полет с балон с животни на борда (овен, петел и патица).
1848 г. – Приключва строежът на първата международна железопътна линия между френския град Страсбург и швейцарския град Базел.
1881 г. – Честър Артър става 21-вия президент на САЩ, след убийството на Джеймс Гарфийлд.
1883 г. – Съставено е осмото правителство на Княжество България, начело с Драган Цанков.
1888 г. – В Спа (Белгия) е проведен първият конкурс за красота в света.
1903 г. – Първият американски посланик в България, Джон Б. Джаксън, връчва акредитивните си писма на княз Фердинанд – начало на българо-американските дипломатически отношения.
1918 г. – Първата световна война: Части на Българската армия спират настъплението на английската армия в битката при Дойран.
1920 г. – По време на Полско-съветската война започва Битката при Немен.
1924 г. – Потушено е болшевишкото Татарбунарско въстание в Южна Бесарабия.
1924 г. – Подписана е невлязлата в сила Спогодба Калфов - Политис за осигуряване на националните и културните права на българското малцинство в Гърция и на гръцкото малцинство в Царство България.
1944 г. – Финландия и Съветският съюз подписват в Москва спогодба за примирие и слагат край на Съветско-финландската война
1944 г. – Учреден е Съюз на българските художници (СБХ).
1946 г. – В Швейцария Уинстън Чърчил издига идеята за създаването на Съвет на Европа за държавите от Западна Европа, който е учреден 3 години по-късно в Страсбург.
1946 г. – След седемгодишно прекъсване поради Втората световна война се провежда филмовият Фестивал в Кан.
1951 г. – Учредена е Световна федерация на глухите.
1957 г. – САЩ извършва първи подземен ядрен опит.
1966 г. – Народна република България установява дипломатически отношения с Ливан.
1976 г. – Боинг на турските авиолинии претърпява самолетна катастрофа, загиват 155 души.
1983 г. – Карибската държава Сент Китс и Невис получава независимост от Великобритания.
1985 г. – При Мексиканското земетресение загиват около 9000 души, главно в град Мексико и са разрушени около 400 сгради.
1989 г. – Бомба, поставена в самолет МакДонъл Дъглас на френска авиокомпания, летящ от Бразавил до Париж, избухва над Сахара – загиват всичките 171 души на борда.
1991 г. – Семейство туристи от Германия откриват в Алпите на границата между Италия и Австрия замразена мумия на човек, умрял около 3300 пр.н.е. и го наричат Йоци.
1995 г. – The Washington Post и The New York Times публикуват манифеста на Юнабомбъра.
2006 г. – Две момичета, пътуващи в автомобил, загиват при срутване на изоставена сграда в София – събитието довежда до масови проверки на опасните сгради в България.
2006 г. – В Тайланд е извършен държавен преврат.
2022 г. – Състои се погребението на кралица Елизабет II в Уестминстърското абатство в Лондон.

# 221
  • Вила Великула
Фло, поздравления. Неуморна си.
Нинка, дано бързо да отшуми проблема на ТМ. Дано да е нещо безобидно.
Мериан, големи гадове са тези твоите колеги. Не мога да разбера защо хората са толкова озверяли. Хем гледат да се скатаят и да не си свършат качествено работата, хем при първа възможност са готови да унищожат всичко по пътя си.
Аз имам от вчера подобна драма с бивш служител на една от фирмите. Преди месец му прекратиха договора, защото беше направил разни поразии и той сега с всякакви методи се мъчи да им навреди. Всеки сам си носи кръста, дано да не сътвори големи бози и да се осъзнае навреме.

# 222
  • София
Пипилота, и аз не зная откъде извира тази лошотия и злоба. Сега двама колеги трябва да свършат по една задачка, която ще им отнеме по един час, а срокът е след месец-два, не е фиксиран. Обърнаха света да се обясняват как това не било тяхна работа и защо така и не било справедливо и т.н. Докато пишеха и се обясняваха да са го свършили. Сега очаквам пак аз да съм виновна, че съм ги натоварила. Мързелът е издигнат в култ, не дай Боже да се наложи някой да свърши за 5 стотинки работа. Спирам, че се ядосвам.
Мъжът ми е на риба, сега говорих с него, каза да приготвям големия тиган за довечера! Stuck Out TongueStuck Out Tongue

# 223
Гласи тигана ,не се ядосвай, навсякъде е така ,товарят който може ,сакън да не съсипе нещо онзи ,дето не може. Само ако го сложат до началника му и  онзи да види какъв  е, да не иска да го носи, но трябва голям началник да  е, става ясно и   така. Освен ако не е любовник, роднина,  свързан някак, не търпят , да ги търпи който върши работата. Кот се махне работния, назначават двама, че работата много.
 Слагай тиганЯ, риба идва.

# 224
  • София
Ей ме на и мен!
От сутринта отметнах доста работа. Закарах внучката на училище - точно за 5 - 6 минути. Ох, супер е така! После на тръстиката, но без пациенти - стерилизирах всичкия инструментариум. Готови сме за старт след отпуските. Синът се върна от екскурзията, само каза, че е много доволен, а подробностите после.
Прибрахме се от школото, обядвахме и аз отново политам. Имам още малко работа в кабинета.
И аз се присъединявам към хората ни със здравословни проблеми. Да минават леко и бързо!
И по възможност не се ядосвайте. Работа ще има и след 100 години, но други ще я вършат. Те да му мислят. Grinning
МЕРИАН, слагай тиганЯ на огъня. Добре си ти с този мъж риболовец! Имаш крава, пиеш мляко.Нали така казват?
ЯЖКЕ и на тебе тенк ю баба. Спомних си случая с рухналата сграда в центъра. Както всичко останало - всяко чудо за три дни.
Изчезвам, че времето напредва!

Общи условия

Активация на акаунт