КГБ = Клуб на Готините Баби - 216

• 43 989
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
От мен  пожелание  здравите да продължават да са здрави, а  болните да оздравяват бързо!

Започнах маратона и ще се обаждам по -рядко и по-кратко.   Сладурите  са забравили доста през дългата ваканция и сега, докато влезем в ритъм ще има  доста работа.

Лека  нощ!!!

# 226
  • Вила Великула
Добро утро. Хайде на кафе.
Аз пия своето и чета новини.  Прекръстих се няколко пъти и се радвам на късмета. Сина се прибра в неделя от Армения. Беше там месец командировка и вчера се случиха събитията там. Негов колега не е успял да се прибере вчера заради отменени полети.

# 227
  • София
Добро утро!
    Тази нощ тук имаше буря валя много силен дъжд .Сутринта ,когато слънцето напече се образува мъгла и чак сега се вдигна.След малко ще излизам и бързам с хронологията за тези,които я четат.
    Желая ви един хубав и топъл ден!
Скрит текст:
622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене.
1378 г. – С избирането за Климент VII за алтернативен папа се слага началото на разкол в католическата църква, известен като Великата схизма (папската схизма), резултат от преместването на папството от Авиньон в Рим.
1444 г. – Армия от Кръстоносци навлиза в българските територии, като преминава река Дунав при Оршова.
1519 г. – Португалецът Фернандо Магелан потегля от Испания на околосветско пътешествие, завършило през 1522 г. и установило кълбовидната форма на Земята и единството на Световния океан.
1854 г. – Кримската война: В Битката при Алма френско-британските сили побеждават руската армия и откриват пътя за завладяване на Севастопол.
1870 г. – Италианският военен корпус Берсалиери влиза в Рим през Порта Пиа и завършва обединението на Италия.
1891 г. – В Спрингфийлд (Масачузетс), САЩ, е представен първият автомобил с бензинов двигател.
1916 г. – Издигната е кандидатурата на Иван Вазов за Нобелова награда за литература за 1917 г.
1918 г. – България в Първата световна война: Българското правителство приема австро-унгарското предложение от 14 септември за общо примирие.
1920 г. – По подобие на Френския чуждестранен легион е формиран Испански легион.
1942 г. – Холокост: В рамките на два дни германски части на СС избиват в западното украинско градче Летичев около 3000 евреи.
1949 г. – Съставено е първото правителство на Федерална република Германия.
1956 г. – Народна република България установява дипломатически отношения с Индонезия.
1979 г. – С държавен преврат е свален Жан-Бедел Бокаса – диктатор на Централноафриканската република, обявил се за император.
1984 г. – Посолството на САЩ в Бейрут е атакувано от терорист-самоубиец, при което загиват 22 души, а десетки са ранени.
1990 г. – Южна Осетия се обявява за независима от Грузия държава.
2003 г. – В Латвия е проведен референдум, за да се реши дали страната да се присъедини към Европейския съюз.
2008 г. – Самосвал с експлозиви избухва пред хотел Мариот в Исламабад, Пакистан, като убива 54 души и ранява 266 други.

# 228
  • София
Здравейте, момичета!
Поработих сутринта, прибрах се, обядвах и като съм заспала, та допреди малко.
КАГ, успешен старт в новата учебна година. Пази си гласа.
ЯЖКЕ, чета с удоволствие Дела и документи. Не всеки път има какво да коментирам, но ми е много приятно.
ПИПИ, късмет е извадило вашето момче. Дано и колегата му успее да се прибере по-скоро.
За сега толкова. Гушкам ви. Хайде да минат почивните дни, пък да спретнем една среща - да изпратим лятото, да посрещнем есента. Simple Smile

# 229
И аз сега се събудих.
 Тъй шъ  е тя ,баби...

# 230
  • София
Привет!
Аз също съм сънена. На всичкия ни хал днес имахме дата за монтиране на климатика в дневната стая. Дойдоха момчетата и то два часа по рано. Всичко мина много добре, но голям смях за съседите. Два климатика висят от нашия апартамент и то след като жегата премина. Дано сме живи и здрави за другото лято. Апартамента е много топъл от парното и почти не се налага да допълваме с климатик. Аз обаче много се изморих да чиста след тях и после здравата спах до 17,30 ч. А сега получих и една кавга от дъщеря ми, че не съм се обадила да изпрати чистачката, която чисти кабинета й.
Скрит текст:
ММ от вчера е на антибиотик и започва да отминава инфекцията
Сутринта се бях приготвила с кафенцето да честитя рождения ден на една от любимите ми актриси София Лопен, но сега я поздравявам, все още е 20 септември. /Родена  е на 20.09.1934/

Поздрави за всички вас. Бъдете здрави и щастливи.

# 231
  • София
Пак съм при вас.
Забравих да споделя, че вчера от нашия квартален магазин Промаркет купих червени печени и обелени чушки. Оказаха се много добри - без семни, добре почистени. Една част направих на салата - с чесън, олио и оцет и много магданоз. Останалата част изпържих с яйца - голямо вкусище стана. Утре пак ще отида да потърся. Не знам как ще им се отрази, ако ги замразя. Мисля, че нищо няма да им стане.
Така значи и други са си подремнали след обяд.
БОРЯНЧИЦЕ добре си направила - малко почивка и после си по-работоспособна. Поне аз съм така.
НИНКА и аз много харесвам София Лорен! Е красива жена е! В моята младост я гледах в един филм с Марчело Мастрояни - Слънчогледи. Трябва да видя дали ще го намеря, та да го гледам пак. Честита ви придобивка. Да ви служи климатикът дълго време и безаварийно.
МЕРИАН, донесе ли риба твоето момче? Blush
ТАНУ, винаги намираш хубави песни. Ще те назначим за наш музикален редактор! Все се ослушвам дали няма да ни "почерпиш" и с някой виц. Simple Smile Бива си те!
ТАНИТКА, как си? Нормализира ли се кръвнишкото? Вчера занесох два апарата за проверка. Между временно си купих нов. Дано показва нормални стойности, че иначе ще го метна в боклука Stuck Out Tongue Winking Eye
ЕНИСА, как са делата около теб? Ако свирим сбор, дали ще можеш да дотичаш?
ВАЖНА КЛЕЧИЦЕ, ти откакто се сдоби с този звяр Чарли, мислиш ли за нас?
Няма да ви изреждам по ред на номерата. Минавам през банята и се хвърлям с плонж в леглото.
Спокойна вечер и лека нощ! И утре е ден! Hug

# 232
По желание на клиента

Указания за ползване на "горещ телефон" за психотерапевтична помощ:
Ако сте обсесивно – компулсивен, натискайте 1 постоянно.
Ако сте зависима личност, помолете някои да натисне 2.
Ако сте множествена личност, натиснете 3, 4, 5 и 6.
Ако сте параноик, не натискайте нищо - ние знаем кой сте и какво искате - изчакайте малко на линията за да можем да трасираме обаждането ви.
Ако сте шизофреник, слушайте внимателно и един глас ще ви подскаже кой номер да натиснете.
Ако сте депресиран, няма значение кой номер ще натиснете. Никой няма да отговори. А и да отговори, има ли смисъл?

Психотерапевт пита пациентка:
- Кажете, а няма ли във вашето семейство на случаи на мания за величие?
- Понякога мъжът ми твърди, че той е глава на семейството.

Пациентка казва на психоаналитика си
- Докторе, ние никога не се караме с мъжа ми.
- Странно-отговаря аналитикът: - Значи вие не сте създадени един за друг.

Отива един мъж при психотерапевт.
- Какъв сте по професия? - пита психотерапевтът.
- Автомобилен механик съм.
- Добре, в такъв случай, легнете под кушетката и се отпуснете...

Пациент се оплаква на психотерапевта си:
- Докторе, всяка нощ сънувам, че ме гони едно страшно чудовище.
- Ами що не вземеш да го разкараш по дяволите?
- Как?
- Кажи му да ходи другаде.
- Къде?
- Къде, къде… Няма значение, кажи му каквото ти дойде наум.
Вечерта терапевтът ляга да спи. Изпод кревата му се измъква неописуемо страшилище:
- Докторе, пратиха ме при теб…

Психотерапевт вече шести час си говори по телефона на доверието с някакъв депресиран тип. Накрая го пита:
- А мислили ли сте за самоубийство?
- Не…
- Ами помислете тогава!

Лека нощ!

# 233
Представих си плонжа, разтресе квартала.
 Ми днес не ми вървя , успано и не помогна нищо, трябваше да копая,  явно  не ми се ще и се оправдавам, оскубах половината оранжерия ,да подготвя втората реколта ,салатите са напреднали , че прерастват даже.- Поне те , а  и доматите цъфтят навън, трябва се местят.
 После другата половина ,че има  още по корените, тези червените наготвих с чушки , пълнени със сирене,  и  зелените добавих морков и пуснали карфиол, скъпичък, 3-70
 Е, писах без да гледам, но съм щракнала  и публикувала преди да редактирам, само аз си знам какви теории развих и за Версай говорих и дворци. от трушията нататък , през старостта и дворците.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 22:18 от Бор_яна

# 234
  • София
Добър вечер!
Смешките ми харесаха.
Отговарям за рибата.
ММ наистина донесе риба, но бяха дребни и не се занимавах с тях, защото не ми беше добре. Днес ми изписаха антибиотик за уроинфекция. Всеки ден давам кръв и други течности и правя всякакви изследвания, писна ми от здравословните ми проблеми.
Лека нощ и бъдете здрави!

# 235
  • София
Добро утро, мили приятелки!
В утрото на днешния ден - 21.09.- Световен ден на мира да пием кафето придружено с гълъбчето на Пикасо:

Световният ден на мира се отбелязва в деня на нападението на Германия над Полша, с което започва Втората световна война (1939–1945). 21 септември е денят, обявен от ООН за Международен ден на мира.

Нека днес си пожелаем и се молим да има мир на земята, да има мир в семействата ни, да има мир в душите ни.
Хубав ден ви желая.

# 236
  • София
Добро утро от слънчева София.
Снощи, по тъмно кацнахме. На отиване имаше прилична турболенция, одобрих. На връщане полета мина гладко. Само при кацането ни изтърсиха като чувал картофи на пистата. Напомни ми полетите с АН-24, докато следвах във В. Търново. Аз много се изкефих. А спътниците около мене ме гледаха странно.
Свърши пътешествието и сега следва скука и проза.
Да са живи и здрави всички именяци и рожденици, които съм пропуснала. Попрочитах от тук, от там, но време за писане нямаше.
Някакво плахо предложение за среща прочетох. Както винаги съм ЗА.

# 237
Привет на всички! Сколасах да пиша, кога няма време, кога ме домързява...То като няма и какво толкова да ви пиша, не се и напъвам. При мен полудяването в службата върви с нормално темпо, до 29.10. има още доста време. ММ се оплаква от болки в ставата на единия крак, преди 2 години падна на нея на ски и оттогава има проблем. Сега се чудя къде да го водя, щото ми писна да слушам охкане съчетано с фразата "ще мине ". Дайте идеи за читав доктор по София. Лек ден!

# 238
Синът се оперира в София, докторът бил спец само по крака. Ще го питам довечера къде точно и кой, но е хирург. И все пак от крака разбирал.
 Малко покопах и  поседнах, облачно е  и няма да ми пречи, по пладне да разчиствам треви.
 Много се чудя как да разпределям мястото ,че е наполовина сега, кое да чака. Сухо и земята на прах вътре ,трябва се полива първо.
 Бабешки ми истории, снощи писах доста за Версай  и срещата на Чарлз, Камила с Макронови,  всеки път ме е яд като им видя дворците ,че у нас нищо не  е оставено от варвари, дето ни владели. Пък и ние сме правили вар от мрамора на дворците си,  ползвали камъни, де акъл.
 Та тези двете   няма да копаят ми е мисълта, аз ще съм и да отивам ,че остана малко ,но с много трева.

# 239
Имам час време и да го оползотворя да ви прочета на спокойствие.
НинаНН, дано се сбъдне мира!  Преди малко прочетох  в Епицентър *сайта на Валерия Велева), че Полша спира доставките на оръжие за Украйна. Надявам се да е вярно и окончателно  и да е първа крачка към мира.
Тану, вицовете ти си ги бива!  Усмихна предиобеда ми.
Айша, завид, завид за честото ти пътуване със самолет!   Искам  и аз  пак да повторя сбъднатата ми мечта- пътуване със самолет.А дано!
Фло, спазвам препоръката ти да си  пазя гласа. Говоря възможно по-малко и тихо.Смуча и  Хомеовокс
Как е ученичката в новото училище?  
Скрит текст:
Нашият вече си имал приятел от класа  -момче от София.. В общежитието е срещнал  3 момичета от нашия град,които са го взели под крилото си. Закараха  му и  малък хладилник  та гладен няма да остане.   Стаята си има всичко.  За момента е сам. Казва, че се чувства много добре в новото си битие.  Изобщо не му било мъчно за тук. Снощи не се сдържах и му се обадих.  
Мериан, успех в лечението,миличка!
Бо_ряна, много работиш,бе жена!  Понякога ти съчувствам,понякога ти завиждам.Никога преди не съм се интересувала от тези дейности,а сега си мечтая да имам малка  зеленчукова  градина и да си чопкам  в нея.  Ей така, за терапия на  неврозния  ми характер.
Енисса,бързо да мине  болежката на твоя М!
Тръгвам за внучката,приятелки.  Училището е на 4 -5 мин.пеша от нас, но имам много оживена улица и ме е страх още да я пресича  сама.
 Хубав  следобед! Дочуване!

Общи условия

Активация на акаунт