АС и други романтични К-драми - тема 4

• 21 229
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Всъщност от този сайт, който съм посочила има огромна колекция от дорами от всякакъв вид и от страни на произход. Почти веднага излизат всички нови заглавия и излизат във два варианта с дублаж и със субтитри.
Ето още един http://seasonvar.ru ,които е пълен със всякакви сериали по вид , дорами, анимета, световни нови и стари заглавия, колекцията е огромна. Също така излизат и много нови сериали като на пример -Асока, Колелото на времето и т.н .Ако нямате достъп до стриминг платформи от рода на Нетфликс, Амазон, Дисни+ и т.н този сайт ще ви предостави тази възможност.
Аз ги харесвам тези сайтове, защото всичко е на едно място и няма нужда да губя време за търсени из мрежата.
Разбира се гледам и в Нетфликс, Амазон, Дисни+, ютюб и от още много сайтове и стриминг платформи.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 13:40 от Danifin1

# 436
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Хвалите се, че имате време да гледате сериали или се ядосвате, че и то не ви стига? Stuck Out Tongue Winking Eye

Едвам успявам нещо по телевизията да изгледам, какво оставало из платформи да ровя. Доволна съм да успея да прегледам форума и дневната ми доза ютюб да си взема + да видя клюките в двата корейски сайта, които следя.
Но съм благодарна за всеки споделин линк, в който може да се намери нещичко интересно. Все някой ден ще успея да го отворя и да се поровя. Ето малко китки за всички момичета, които дават по някое заветно https:/. Hug Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

Имам конкретно питане към Danifin1. В дадения от теб сайт, освен сериали, дорами, анимета, филми и т.н. от стрийминг платформите, има ли документаритата? По-конкретно искам да изгледам документалния филм, който излезе тази година за Хоби, покрай На улицата и Джак в кутия. Досега не съм попадала на свободно достъпен онлайн вариант, а с Нетфликс не се разбирам. Справям се с руски, а макар и по-трудно мога и с английски субтитри.

# 437
Цитат
Имам конкретно питане към Danifin1. В дадения от теб сайт, освен сериали, дорами, анимета, филми и т.н. от стрийминг платформите, има ли документаритата?
О да , пълно е с всякакви  по вид документални филми, само потърси. И това е още една причина да го харесвам.
 Примерно
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 15:35 от Danifin1

# 438
Профи, моето раб. време като ЛА на тийна реално е 24 часа, но не е плътно ангажирано, а и покрай някои от неговите кризи и моя тежък ковид, както и заради някои болежки започнах да спя по не повече от 3-4 часа по различно време от нощта, а понякога дори когато ми се спи, се будя от някакъв проблем с дишането или болки и не мога да заспя повече и така ми се оформя време за сериали. Така че моето имане на време не е за хвалене и нямам основание да се оплаквам. Но ти благодаря, че ми отвори тази врата.

# 439
Гледах Любовта се приземи върху мен снощи до 12 часа,докато го приключа.Ами очаквах някакво събиране на двамата главни,но се оказа,че само ще се срещат за по 10 дни годишно.Успокои ме факта,че в реалния живот са се събрали и дори имат бебенце.Много им се зарадвах,толкова ги мислих напоследък Grinning

# 440
  • Варненска клюкарка
Успокои ме факта,че в реалния живот са се събрали и дори имат бебенце.Много им се зарадвах,толкова ги мислих напоследък Grinning
И Марги и аз така им се зарадвахме че главните са станали семейство, отделно че в самия сериал в диалозите им имаше думи като предзнаменование за тях. От самото начало не виждах как биха могли да се съберат, не и с неговия  произход -  син на семейство на висши партийни функционери. В СК ако някой стъпи накриво по тази линия, обрича роднините си на смърт, или поне живот в лагер, или работа до сморт в някоя мина. Как ГГ би могъл да направи такова нещо и да живее щастлив все едно нищо не е станало? Та това беше възможно най приемливия финал, макар и разочароващ. Това в  сериала, обаче в реала историята е с почти сериален хепи енд😘

# 441
Беллора,този сериал ми припомни доста неща от моето детство: спирането на тока,внимава ето какво къде се говори,строя,физ зарядката сутрин,липсата на топла вода,покритите маси на пазара и отдолу под покривката вносни стоки Blush.Мило чак ми стана,ама дали в Северна Корея е в действителност такова капсуловано във времето като са затворени,дори за туристи? В Куба е ясно,но там може да се отиде на екскурзия,докато тук?!?

# 442
  • Русе
Беллора,този сериал ми припомни доста неща от моето детство: спирането на тока,внимава ето какво къде се говори,строя,физ зарядката сутрин,липсата на топла вода,покритите маси на пазара и отдолу под покривката вносни стоки Blush.Мило чак ми стана,ама дали в Северна Корея е в действителност такова капсуловано във времето като са затворени,дори за туристи? В Куба е ясно,но там може да се отиде на екскурзия,докато тук?!?
ДАН, в някои книги съм чела толкова страшни неща за СК, че тук направо ми се видя ...слънчево и сантиментално. Ясно ми е, че всяко произведение търси/предлага интрига : добро-лошо, красиво-грозно...За истинското положение можем само да предполагаме.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 18:29 от winona

# 443
Към края на 4та серия на Маската се появи момента в който сериала се "обърна" и стана интересен, но тъй като имаше неработещи части с бг превод, а от руския не разбрах всичко имам въпрос към 2 в 1, защото знам че го е гледала. Тези имена с които героите са ни познати от началото на сериала не са инстинските им имена. Те всъщност корейци ли са? От спомените на главния става ясно, че са бежанци. От къде са? Защо са си сменили имената?

# 444
  • Варненска клюкарка
ДАН, в СК може да отидеш на екскурзия ако искаш, трябва виза и подробно описана причина за посещението, но държавата не е затворена за туризъм. Ако си забелязала там имаше туристи, със задни мисли като за сюжета на сериала, но все пак туристи, че и с британско гражданство, а луксозния хотел посещаван предимно от чужденци беше пълен с "бръмбари". Избраните от висшия ешалон на властта, т.е. потомците им  видяхме че дори могат да учат в елитни университети в чужбина в случая май беше консерватория в Базел. На сина ми му бяха излезли реклами за екскурзия до СК, но цената е като да отиде в ЮК, та не си заслужава риска и неудоволствието да  закачат на човек 24 часова опашка. Видяхме как  спортисти от севера, може да се доредят до някое състезиние в юга, в случая футболна среща и как им се радваха хората в ЮК. Обикновените хора в СК обаче са почти като крепостни селяни, няма мърдане за тях, гражданите на Пхенян са почти като спечелили от лотарията, условията им на живот са почти несравними с родените в пограничните или селските райони...
Смятам че в ЮК са съвсем наясно със ситуацията при съседите, от сериала разбрах че имат дори министерство на обединението, голяма болка им е това разделение, смятам и че затова сериала не беше в супер драматичния стил, а пародията и комедията смекчаваха много от нелицеприятната истина. Пък мине се не мине омекотяваха пародията  с някой лозунг "мир, обединение"...

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 19:16 от Беллора

# 445
Рори, зададох си въпроса шеговито, с намигащо и плезещо се човече. Знаем ти хала.

Danifin, питах конкретно за документални филми произведени от Нетфликс. Тези на ВВС са с по-свободно разпространение.

Аз снощи успях да не проспя серията на Лечителя и се надявам тази вечер също да ми се получи.

# 446
Цитат
Danifin, питах конкретно за документални филми произведени от Нетфликс. Тези на ВВС са с по-свободно разпространение.

profi_1 това беше само пример. На сайта има много не само от ББС, трябва да се търси по име ,според сайта има качени 3000 документални филма.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 17:45 от Danifin1

# 447
Ти се шегуваш, ама на мен ми стана неудобно, че ти нямаш време за един сериал, а пък аз приключвам по 1-2 сериала седмично плюс уикенд сериала по лейдито и Хрониките и исках да те успокоя, че грешката е в моя ТВ и успявам защото не мога да спя и от там имам много допълнителни часове за гледане на филми и сериали.

# 448
Всеки с неговото си Laughing. Аз пък се чувствам неудобно, че не успявам да се включа с пълноценни коментари в темата, защото нямам време за сериали. Значи сме фифти / фифти Laughing.
Опитай обаче да спиш малко повече.

Пусках това момиченце в една друга тема, но понеже е и сладка, и страшно талантлива, и страхотно имитира Джейни от БлекПинк, ще ви я пусна и тук. Признавам си с ръка на сърце, че гледайки такива деца, ме хваща яд на малката щерка. Внукът ми е записан на плуване, народни танци и футбол. И абсолютно нищо за надграждане ментално и емоциално. А детето и пее и рисува много добре ... освен че е и много сладък. bowuu 
Е, изфуках се като баба, колкото можах, ето и корейчето.
https://www.youtube.com/watch?v=tWoc5IsaKH8
За сравнение, оригиналът -
https://www.youtube.com/watch?v=b73BI9eUkjM

# 449
  • Варненска клюкарка
Проф много сладко Heart И аз се поспирам на талантливите дечица. Има някакви съвсем малки корейчета и япончета сигурно 3-4 годишни, които свирят направо виртуозно.
Преди седмица разправях в една тема как малките деца трябва да учат музика, за предпочитане пиано, това много развива интелекта, някои се научават да четат ноти преди букви...Рисуването също развива мозъка.  Пускайте приказките в аудио вариант, или му четете за да  развива въображението си. Спорта по умерено, но децата много се радват на водата, така че им е супер. Моя много боледуваше и много бързо спряхме ходенето на басейн, но няколко години лично го мъчех на пианото, макар че слон му е стъпил на ушите и малко научи, но пак си беше полезно.

Общи условия

Активация на акаунт