АС и други романтични К-драми - тема 4

• 21 222
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Унона, различни са. Виж им формата на ушите. Макар и наистина много да си приличат вдясно е Джу Уон, а отляво не е той.

# 466
Рори, не знам какво да ти препоръчам нито с Канг Донг Уон, нито с Пак Ки Уонг.
Първият е повече филмов актьор. My Brilliant Life и  Broker на мен ми харесаха. Добри отзиви има за  Vanishing Time: A Boy Who Returned, но не съм го гледала.

С вторият - Love & Marriage, Full House Take 2, You Raise Me Up, Rookie Historian Goo Hae-Ryung, Pandora: Beneath the Paradise. Не навсякъде е главен, а  и с уговорката, че това не са сериали, които бих препоръчала. Просто ги давам, ако нещо ти допадне като резюме и решиш да погледнеш.

Криси, заповядай - Get Up!.

# 467
  • Варненска клюкарка
Рори, определението "Ча първи" много ми хареса и ще го ползвам - и ти успешно ги кръщаваш 😂👌 Че всеки път вътрешно се бунтувам когато го наричам първи любимец, след като отдавна не ми е такъв... Но приликата която долавяш не е ли по-обща, например в  артикулация, мимика, стойка, такива неща, защото иначе не виждам как би имало физеческа  прилика между мъже от различни раси.
А корейския Ча си го продължавам с "най красивия" че  прозвището и без това му е дадено официално.

# 468
Не мога да обясня защо толкова Джу Уон ми напомня Ча Първи в този сериал. Гледам го и се сещам за сцени с Ча в ОС. Като сложа по-късно клипчета с ОСТа погледни ги и ти кажи на теб не ти ли прилича или напомня.

# 469
   Благодаря много, докато го търсех попаднах на "On your wedding day" https://youtu.be/QJEe_JEhvw8?si=W-OwKUUO95n9OmSQ  много приятно филмче за срещите, разминаванията и т.н.

# 470
Добро утро в петък, 13-ти ☺️🤪

Криси, приятен е филма казваш... С главната от Силната Бонг Сун е май, ще му хвърля едно око 🙃

Приключих с Гоблин. За 16 епизода на няколко пъти си променях мнението. Тъкмо реших, че ми харесва щом съм стигнала до края и то не по бързата процедура, но след щастливата развръзка съм разколебана 😂 Финалът ми дойде изсмукан, не че има много варианти за по-оптимистичен от този ама...
В моите очи вторият главен засенчва първия - и хубавец, и ролята му по-интересна. Химията помежду им е безспорна,  девойките бяха на заден план, но пък придаваха цвят.🤪
Ще ми е много приятно да чета подробните коментари на Рори за сериала, ако съм разбрала правилно той е един от тези, които си е набелязала.

Музиката разказва историята... За пореден път.♥️

Уинона, да вметна, че Булката на водния бог е от сериалите които започнах и не възнамерявам да довърша. Не е моето просто.

# 471
Марги, ще гледам Гоблина. Досега изчаквах, защото мислех, че може да го пуснат по лейдито. Смятах да е след Маската, но сега искам още от Джу Уон и затова Гоблин пак ще почака, но със сигурност ще го гледам - Двамата в главните роли са от тези които харесвам, силно приятелство, пътуване във времето,..., ами моето е отвсякъде. И Плейлистата и Вярата на Минчо са ми на изчакване от доста време, защото съм обсебена от любимците под номер 2, но непременно ще ги гледам и тях. Може би след филмографията на Джу Уон.

2 в 1, в Маската има един герой, който през цялото време ми привличаше вниманието сякаш го познавах отнякъде, но не можах да го свържа с никой сериал или филм. Но в последна серия в един кадър нещо в него - поглед, физиономия ми напомни за Ел от Ангела. Търсих в актьорския състав някак да разпозная героя или съответно актьорът, но не го/ги намерих. Става въпрос за един от чосонците, който хареса приятелката на главната и в последните серии го даваха активно да участва в мероприятията на бунтовниците. Кой е той?

Маската - финални думи. Тръгна ми трудно, но заради Джу Уон (един от моите номер 2) не можах да го зарежа и в 4 серия ме грабна. По едно време сякаш бяха зациклили и нямах търпение за края, та кацнах направо там. Но този епичен и патриотичен финал ме накара да не искам още да се разделям с тази история и тези герои. Върнах се и изгледах едни от най-силните епизоди в сериала. Разбира се, и тук има съдбовна любовна история - триъгълник, по-скоро четириъгълник, но не тя е важната в историята. На първа линия битката е за независимостта на един народ (колко познато и близко до нашата историческа съдба) и за едно голямо и трагично приятелство. Великолепно изиграни двете главни мъжки роли. Може това да е единствената силна роля на Пак Ги Унг (щом другите му сериали не са за препоръчване), но дори и само заради нея заслужава да бъде запомнен като добър актьор. Вниманието ми привлече и един от бунтовниците - мъжът, който беше с бащата на главната. Обърках се как се казва и не го намерих в актьорския състав.
Второстепенната главна женска роля за мен беше по-силно изиграна от една страна и като цяло по-интересна като присъствие в историята. Актрисата наскоро я гледах като главна докато прецъквах Герой 2012. В ролята й в Маската е много по впечатляваща. Официалната главна я подмятаха като сиренце в капан за мишки. Ту вътре, ту вън. Може би затова актрисата не е могла да почувства героинята си така, че да се слее с нея и на мен ми изглеждаше неубедителна в изразяването на героинята си. Детската й версия беше далеч по-добре изиграна от едно от децата актьори, които харесвам много и бих "проследила". Много странно са раздадени детските роли при момчетата. Момчето с визуална прилика с чертите на лицето на Джу Уон играе детската версия на другия главен, а детската версия на героя на Джу Уон визуално пасва повече на другия главен. Освен това дрехи, обувки, мебели и други материални неща в сериала не отговарят на 30те год. на 20в. особено дрехите и обувките се набиват на очи. Толкова е очевидно, че вероятно е нарочно, но не откривам замисъла в това.
Същото явление имаше и в Хрониките сезон 1 насред бронзовата ера, но понеже там е измислен свят, приказка не ме дразнеше, докато тук се представят исторически събития и според мен достоверността във визията на героите е задължителна. Заради това, трудното начало до 4та серия и зациклянето около 20 серия в повтарящи се действия (като въртене в кръг) все още не мога да реша Маската един от любимите ми сериали ли е или ще е сред харесваните, които не би ми дошло отвътре да повторя. А финалната серия е направо многопластова. Има една изгаряща душата сцена между двамата главни мъже. Седят един срещу друг и разговарят. С малко думи казаха толкова много.
Знам че този сюжет няма да грабне повечето в темата, затова не смея да кажа, че препоръчвам Маската, но Уинона и Данифин щом следят Хрониките могат да включат и Маската в списъка си. Музиката е прекрасна.
https://youtu.be/Fv0sFf5rU20?si=t_cBqM2e8mA70vgv
https://youtu.be/hB5sjZ4LXJk?si=3EdkO5q_Irsgg1qy
https://youtu.be/tBmBKrwvnrY?si=6K7PmlpNKUT5HeTH
тeзи две са в изпълнение на Джу Уон
https://youtu.be/v8_GVMGnuXE?si=5m37t220495GtdnE
https://youtu.be/JDW_dtPjoX4?si=UNCAfd-gWUGoQFQX
https://youtu.be/_1L8LWG_kVY?si=7ZufhlvYSkIOIegI
https://youtu.be/FxDvuclyO3U?si=8z4UNF-UK-YvABEI
https://youtu.be/2iu_9vPcgKs?si=Zd0vyItPYcDrFefS
https://youtu.be/jj8Ni2fLzZ8?si=8O46vIecvD41iyyh
https://youtu.be/I0vfsjCIajc?si=WBqsbe1eR3qpVrrp

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 15:59 от Рори72

# 472
  • Варненска клюкарка
Ети е аминала в предишната ни тема, та и ние с Марги наминахме при нея.

Рори, ето това ми хареса на мен от музиката, има по нетипично звучене, напомня ми на Енигма от 90-те години.
https://www.youtube.com/watch?v=2iu_9vPcgKs

Марги, определено има защо да сме се отчели с половината ОСТ от Гоблин на първа страница, а аз щях да падна от стола като видях че само на една от песните посещениятата в ЮТ наближават 500 млн.п прегледа.

# 473
Зарадвах ѝ се на Ети и в същото време се изненадах, че правилно се е ориентирала и е изровила от нафталина тема в която не се пише повече от половин година. Щях да кажа, че човешки крак не стъпва там ама прегледите учудващо са близо 500 Joy

Бел, музиката наистина е хубава, но като се заслушах докато гледам сериала е още по-хубава. Същото ми се случи между другото и с Тайната градина - преоткрих я като обърнах внимание на историята, после седмици наред въртя едно и също.

Ето още от Гоблин, този път такива които ги нямаме на 1стр.

И инструментал

# 474
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Според мен, ако Ети се интересува от актуални проекти на Чачослав, следва да пише в тема, в която ги следят. По мое мнение темата ни за ОС трябваше да си остане само с първия пост и на лични да се разберете с Ети да поиска изтриване на поста си. Така повдигната, темата само ще внесе объркване. Нейсе. Станалото - станало.

Остът на Гоблин е един от най-популярните и най-хубавите. Сигурна съм, че всеки е чувал поне една от песните, просто не знае, че са от този сериал.

# 475
Актьорите от Гоблин
https://youtu.be/Qpp0RizRW28?si=YyfERGjNcEI0RcUj
Много са се забавлявали двамата, тези около тях също 😂
https://youtu.be/42zRqS1SaZA?si=qd3sd-nsubKvrVGu

Проф, темата до утре ще е отишла на втора страница в раздела и постепенно ще потъне. Не вярвам някой някога да започне да я използва по предназначение. Неговите почитатели тук имам чувството, че се броят на пръсти, нейните пък са наполовина и освен някой който не може да се впише по никакъв начин във вече съществуващите да опре до нашата, но едва ли...

# 476
  • Варненска клюкарка
Проф, за такова нещо макар и на ЛС бих могла да помоля май само теб, Марги или Рори, за триенето съм сигурна че поне за нашите след Ети, групичката за възхвала ще се погрижи, ние пишем за корейците, но там са като севернокорейски хор за възхвала на божеството. Мисля като Марги до ден - два отново ще си отплува!

Страхотен инструментал. Аз така и не стигнах до сериала, а все още някак не мога да се настроя да гледам нещо.  Когато са ми излизали видеа или още миналата година бях търсила в ЮТ за Гоблин, преди да разбера за Шортс, виждах че главните мъже химичат с главните жени, но понеже броманса е толкова як, при гледане на историята, явно основно изпъква и се усеща той. Понякога попадам на сцени с Ю Ин На, мисля че или поне ми изглеждат забавни. Аз се радвам на познатите лица в корейските сериали, за разлика от турските където май не ми харесва да попадам на същите главни. При всичките ми нещастни опити да загледам Чачов или Кивов сериал след най-емблематичните  им, ами май нито веднъж не ми хареса ни история, ни те самите....

Марги, аз понеже чух музиката на ТГ по телевизията докато си ровех в телефона за АС и ме впечатли дори така, постепенно започнах да хвърлям и по едно око на сериала, а когато най-после след месеци го изгледах целия, сигурно към 2 месеца не се спрях с въртенето на няколко от песните, много ме хвана, а преди няколко месеца разбрах че Гоблин и ТГ са плод на една и съща сценаристка. Случайно прочетох в коментарите под видео от Гоблин  мнение за характерите и стила на главните мъже в двата сериала как в ТГ  шеметния главен бил единично издание, а в Гоблин бонус - били двама харизматкични, нещо такова, още в няколко мнения се споменаваха двете заглавия, макар историите да не си приличат, явно познавачите откриват прилики в стила на разписаните характери. И като потърсих инфо, вярно се оказа че ги е ваяла една и съща жена, ама сега и забравих името, все се каня да видя какво друго е писаола.
Мен когато ме впечатли видео от някой К- сериал обиктновено минавам един бърз поглед на коментарите, те обикновено са на английски, испански или френски и така срещам полезна информация, която иначе не бих уловила в дългите текстове по разни сайтове.

# 477
Аз чета коментарите от любопитство, но всъщност не могат да ми повлиаят на избора или симпатиите. Мога да харесвам до полуда филм, сериал или шоу, или актьор, актриса без значение дали има още някой който да ги харесва. И обратно случвало се е да не харесвам нещо или някой които масово т.е. милиони други са харесали.
Но пък предложените от 2 в 1 сериали, които съм успяла да изгледам до един са ми харесали.
Сега се чудя откъде да подхвана филмографията на Джу Уон. До утрешните Хроники ще мина 2-3 филма, но не знам в понеделник кой от сериалите му да изгледам. Ще ми се да попадна на някой в който участва друг любимец и/или любимка от моите.
Гледам, че и Джу Уон е участвал в сапунка с 58 серии. Чудя се дали да я почвам, че сериите са множко.

# 478
Почти всички сериали на Ким Ън Сок, сценаристката на Гоблин и ТГ, са хитови. Преди време ви споменах за Честта на джентълмена, който е забавна романтична комедия без трагедии и много драми. Един от главните е Чанг Донг Гон, който Рори и Уинона в момента гледат като Тогон в Хрониките. От споменаваните тук сериали Вечния монарх, Потомци на слънцето, Наследниците са нейни. Мистър Съншайн, Любовниците, Кметството, В ефир също са добри. The Glory спечели на двете основни актриси награди за ролите им в сериала. На мен ми хареса, но засяга доста тежки теми и е сериал, който всеки сам трябва да прецени дали ще гледа.

Рори, вече имаш опит с корейските семейни сапунки, та броят на епизодите и характерното повествование с много герои и техните истории няма да те уплашат. Братята от Оджакьо е от тези, които стават за гледане. Главната не е някаква изписана красавица и в началото е типична корейска кифла, което може да те подразни, но в последствие много се променя.
Кралят на пекарите/King of Baking, Kim Tak-Goo е драма, любов, семейни интриги и вкусотии от пекарната.
Моето Дръзко Момиче/My Sassy Girl е костюмна романтична комедия.
Алис/Alice е фантастика.
Крадец: Седемте монети от Чосон/Stealer: The Treasure Keeper е малко тип Индиана Джоунс.
В Йонг Пал/Yong Pal има крими, драма, екшън, медицина.

# 479
Корейска чиста фантастика, ако не броим Бо като клонинг не съм гледала. Значи в понеделник започвам с Алис, а до тогава докато си чакам Хрониките ще мина част от филмите с Джу Уон. Първият, който може би е дебюта му като актьор едвам го открих в руски сайт, защото спиритите са го дали с едно име, а при руснаците е с друго име.

Общи условия

Активация на акаунт