АС и други романтични К-драми - тема 4

• 21 221
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Фантастиката в Алис е, че има паралелни светове и героите пътуват във времето. Иначе е крими-драма.

# 481
Хм, това ми прилича на Втория живот с Рейн.
Дано да е добре направено.

# 482
Хм, това ми прилича на Втория живот с Рейн.
..................

Не, не бих казала. Съвсем различно е и малко объркващо, защото паралелните светове са няколко. Понеже не си падам по фантастики не съм гледала много задълбочено и не помня детайли, но...
Скрит текст:
Чу Уон беше детектив и опитваше да разкрие убийството на майка си. Така разбра, че има хора, които пътуват във времето. А, всъщност майка му е тази, която е изобретила машината за пътуване през времето наречена Алис. Майка му идва от 2050 г., но при едно от пътуванията ѝ в миналото не успява да се върне. През това време забременява и ражда, след което е убита. Той май не я помнеше, защото в настоящето има една физичка, която му помага и е копие на майка му (една и съща актриса играе двете роли) и става малко странно, понеже между двамата се появява тръпка.
А финалът е малко ... smile3514 "и к'во стана сега newsm78 " ... т.е. тълкувайте си го, както искате Mr. Green

# 483
  • Варненска клюкарка
Почти всички сериали на Ким Ън Сок, сценаристката на Гоблин и ТГ, са хитови. Преди време ви споменах за Честта на джентълмена, който е забавна романтична комедия без трагедии и много драми. Един от главните е Чанг Донг Гон, който Рори и Уинона в момента гледат като Тогон в Хрониките. От споменаваните тук сериали Вечния монарх, Потомци на слънцето, Наследниците са нейни. Мистър Съншайн, Любовниците, Кметството, В ефир също са добри. The Glory спечели на двете основни актриси награди за ролите им в сериала. На мен ми хареса, но засяга доста тежки теми и е сериал, който всеки сам трябва да прецени дали ще гледа.
2в1 супер, списъкът ми припомни името и ми спестява търсене на заглавия.
The Glory не е ли със Сонг Хье Кьо, нещо за миналото на  героинята и докато е била ученичка, или греша?

# 484
Да, Бел, Сонг Хье Кьо е главната в The Glory. Тормозена като ученичка, решава да си отмъсти на насилниците.
Не е сега времето да гледаш подобен сериал. Нещо по-леко и неангажиращо ти трябва, ако ти дойде музата за гледане Hands V.

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 00:57 от 2в1

# 485
Бел и аз много обичам да чета коментарите под видеата (е, които от тях разбера). Няма да съм аз ако не потърся какво са написали, колко са гледанията и кога е качено. 😜
Хайде дано следващото което пуснат по Лейдито е Гоблин. Сериалите по тв ги следиш, нали.
Химия признавам си не усетих при никоя от двете двойки, навярно заради броманса, но и в случая това не е толкова важно - героите са достатъчно интересни, преплетените им съдби в миналото, настоящето и бъдещето. ГГероиня и Гоблина трудно ги възприех като влюбени - заради разликата им във възрастта най-вече, но пък е постигнат търсения ефект и е видимо по-зрял. Той е на Земята от 900 години и чака да срещне своята невеста, която да сложи край на безсмъртието му. Тя е необикновено момиче, вижда призраци и разговаря с тях, даже им помага ако имат недовършени дела. Все още е гимназистка, с мечти за бъдещето. Изгубила е майка си когато е била на 9 и оттогава живее с противната си леля, но след появата на Гоблина се премества в неговия дом.
А той всъщност живее с Жътваря (който както вече казах неведнъж обра симпатиите ми).🤪 Жътваря не помни нищо от предишния си живот, няма име, да съпровожда мъртвите до отвъдното е наказанието, което изтърпява за прегрешенията си.
Оказва се под един покрив с ГГероиня "липсващата душа" е за него и по този начин я нарича, понеже отдавна е трябвало да получи картичка с името ѝ и да я прибере, дори не е трябвало да се ражда, но Гоблина е спасил живота на майка ѝ и е променил съдбите им.
Бях нетърпелива да разбера по какъв начин са свързани Гоблина и Жътваря в предишния си живот, отговора е пред очите на зрителите още от самото начало всъщност...
Героинята на Ин На е сестра на Гоблина, шефка на ГГероиня и любима на Жътваря. Измежду четиримата тя е единственото обикновено човешко същество, но в един момент също си спомня за предишния си живот...
Само за финала мрънкам. Щастлив е като цяло, но ме остави със смесени чувства и аз не знам защо.

Ин На и Донг Ук имат и друг общ сериал, явно от него са забавните сцени.

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 01:00 от Margarita N.

# 486
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Все още не съм се ориентирала къде са снимали Кухнята на Джин. Ето част от състезанието за разпределяне на стаите, в които ще спят. ВИ излезе победител и за него е най-хубавата стая, но той май я отстъпи на старши.
https://www.youtube.com/watch?v=39JgBZijFas

# 487
Марги, ще ми объркаш плановете за филмографията на Джу Уон с този разказ за Гоблина. Много като за мен ми звучи и в понеделник може би с него ще започна. Така де, колко са 16 серии - 2-3 дни максимум.
Днес и част от утре обещах да  гледам туй онуй с тийна, така че може би ще поутихне емоцията от Маската и мерака за още Джу Уон.
Лейдито според мен скоро няма да пуснат премиера щом отстъпиха 19.30 на турския сериал, а той няма да свърши за месец два с техния брой серии. А и нали следващото премиерно щеше да бъде Аз не съм робот. Та за Гоблина по лейдито явно няма шанс.

# 488
Профи, в Мексико са снимали Кухнята на Джин.

# 489
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
2в1, аз не питам за първия сезон, него го "изгледахме" тук. Да той беше сниман в Бакалао, Мексико. Питам за тръгващия в момента по tVN втори сезон. Надписите по околните сгради, които се виждат в първите пуснати снипети, са определено от Азия. Да не ровя сега да ги гледам наново дали са от Корея или от Япония, т.е хангул или йероглифи. Не се сещам ВИ в изрусения си вариант къде другаде беше ходил в последните 2-3 месеца, може би в Индонезия. Във всеки случай от броени дни пак е с черна коса.
Ако случайно някъде попаднеш на инфо преди мен, метни тука едно изречение за мястото.

Ей ги тука в поредно "състезание" за да определят кой ще влезе първи в ресторанта. Ама няма гаранция дали това е този, в който ще работят или просто мястото на първата среща.
https://www.youtube.com/watch?v=PU_gPWaSM-E
П.П. Видях, корейски са надписите зад тях.

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 10:29 от profi_1

# 490
  • Варненска клюкарка
2в1 знаех си че съм срещала резюмето на Тhe Glory. Просто го запомних, по скоро заради Сонг Хье Кьо, че пишеше как красавица като нея е приела да бъде загрозена или състарена, нещо такова май с грима беше, тук точната формулировка съм я забравила, но не, нямам намерение да го гледам.

Марги, аз май досега съм видяла само един финал който ми е харесал без нито една забележка, щастлив, логичен и т.н., това беше финалът на ТГ. Но някак свикнах да не им се мъча и дразня на изсмуканите финали, някъде според сюжета просто няма как да е по друг начин, а някъде просто дразнещи хрумки.

Рори, не мисля че има връзка повторение или премиера с късния час. Сега отново май ще е само късен. Гоблин ако решат да го излъчат ще е  повторение. Миналата година пък след като приключиха АС през август заредиха 6-7 премиери една след друга. Струва ми се че не поддържат постоянен екип от преводачи от корейсаки и там е проблема, с това си обяснявам че Паралелните светове рязко забиха по 2 серии на седмица, че май и съвсем го спряха по едно време, и спешно беше въведено повторение на ТГ без дори да е обявено седмица преди това. А после се бавеха да качват на Войо новите серии, вероятно пак заради бавене на превода..
Проф, МИП-кома в Кан тръгна ли? Може би и корейски актьори ходят с продуцентите да рекламират продукцията, поне турците го правеха докато следях.

# 491
Белл, кога са давали Гоблина по лейдито? До преди Лечителя не бях пробвала да гледам нищо в 23ч., но след това Гоблин не са давали. Ако са го давали отдавна щеше да е по-логично него да дадат след Лунната светлина. Не че не ми е кеф да гледам пак Пако и Ера, но нещо не откривам логика в схемите на лейдито.

Много често финалите са дразнещи или "хлъзгави". Най-лошия за мен финал е този на Аранг и магистрата. Просто в опит да оригиналничат са направили ужасно тъп финал, с който все едно заличават всичко случило се за 19 серии. Допреди финала харесвах сериала и смятах, че бих го гледала отново. Но финалът много ме ядоса.
От друга страна финалът на Маската без да е хепиенд толкова много ми хареса, въпреки убийството на главната, че заради него слагам сериала при любимите ми, макар че имах някои недоволства свързани с него.

# 492
Ин На и Донг Ук имат и друг общ сериал, явно от него са забавните сцени.
    Имат "Touch Your Heart"  https://youtu.be/7Sdq9d3aN3g?si=ZkO6W3Nw4f5fy5Tb   в повече ми е дошло май розовото за да му сложа 2 звезди Joy  Актрисата се забърка в някакъв скандал и за оправяне на имиджа започна работа в кантората на главният като негова асистентка и му обзаведе кабинета с еднорози.  Марги на мен филмът за сватбата ми беше и забавен, но с кривото ми чувство за хумор дано не се разочароваш Joy

Моето Дръзко Момиче/My Sassy Girl е костюмна романтична комедия.
    Този го започнах, издържах го до 11 епизод мисля, главната ме отказа. А си я бях харесала в "корейската одисея"

# 493
  • Варненска клюкарка
Рори, не знам, Профа беше казала че са го давали, опитала да го гледа, ама веднъж успявала друг ден не.... Със сигурност не се е случвало да излъчват Гоблин от  миналия август до сега. Няма го и на Войото, така както ги няма и други вече излъчвани по Лейди заглавия като АС, Легенда за синьото море, Ирис и др. Други пък от вече показваните са си там.
Едва ли може да се търси някаква логика в повторенията, ред, година на производство, някой просто решава нещо и така. Ако се е случило да направят някакво приблизително еднакво поредно  повторение е че докато през уикендите излъчваха АС от май т.г.  започнаха излъчване и на ТГ, миналата година бяха един след друг, но вероятно тазгодишната поредност е по скоро случайност, тъй като с ТГ спешно запушиха липсващия Паралелни светове.

# 494
Доколкото знам Гоблин са го давали два пъти досега - през 2020 и 2021г. мисля, но те и АС го врътнаха 3-4 пъти така, че има шанс.
Рори, щом ми допада на мен по-скоро си мисля, че на теб няма, доста се разминаваме във вкусовете сякаш, но като го започнеш ще видим как ще го усетиш😀

Общи условия

Активация на акаунт