АС и други романтични К-драми - тема 4

• 21 213
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Най-общо казано - преди години го даваха Гоблин. Но преди колко точно, не помня. Според мен даже 2019-та може да е било, т.е. мисля преди Ковида.

П.П. Според Уикипедия е било в началото на лятото на 2020 г. Peace

# 496
  • Русе
Не знам кога са го давали "Гоблин", но сега е дошло време аз да го гледам. Smiley В началото съм и направо се наслаждавам на мъжките сцени ( съревнованието, хумора и т.н.). Ли Донг Ук много ми хареса като бодигард и съм приятно изненадана от превъплъщението му в новата роля. Пасва му като ръкавица!
Дами, добре, че споделяте мнения за филмите! Това ме насочва най-малкото какво да търся като приключа с даден сериал. Благодаря ви!
П.С. - И аз като Рори  все се питам " този откъде го познавам", "оня къде съм гледала"...Та в момента върви БСП-2 и...познайте кой...Ли Бюн Хюн е там. Оказа се , че участва и в Ирис, от който я съм гледала 3 серии, я не...но съм запаметила неговото лице и на една артистка.
Приятни почивни дни и до скоро! Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 17:01 от winona

# 497
Марги, Гоблина е много като за мен като история от това, което сте писали в т. ч. и ти и затова отдавна ми е в списъка за гледане плюс двамата главни, които вече съм гледала и харесвам. Очаквам много да ми хареса.

Уинона, какво е БСП-2, къде върви и кой е Ли Бюн Хюн.
Напоследък освен, че виждам познати лица започнах и да разпознавам някои от тях защото вече съм ги гледала повече от веднъж.
Но виж едно момче от Маската, което във финалната серия направи поглед и изражение с което ми заприлича на Дан от Ангела наистина не се сещам от къде ми е познато.
Тази седмица се бавят бг буквичките на 7 и 8 серия. Уинона, ти до коя серия на Хрониките стигна?

# 498
  • Русе
Марги, Гоблина е много като за мен като история от това, което сте писали в т. ч. и ти и затова отдавна ми е в списъка за гледане плюс двамата главни, които вече съм гледала и харесвам. Очаквам много да ми хареса.

Уинона, какво е БСП-2, къде върви и кой е Ли Бюн Хюн.
Напоследък освен, че виждам познати лица започнах и да разпознавам някои от тях защото вече съм ги гледала повече от веднъж.
Но виж едно момче от Маската, което във финалната серия направи поглед и изражение с което ми заприлича на Дан от Ангела наистина не се сещам от къде ми е познато.
Тази седмица се бавят бг буквичките на 7 и 8 серия. Уинона, ти до коя серия на Хрониките стигна?
Ли Бюн Хун е артистът от "Господин Слънчице". Той игра неговата роля , Юджийн. БСП е Бесни страшни пенсии с Брус Уилис, Джон Малкович, Хелън Мирър и др. Много забавни 2 филма!!!
Рори, благодарение на теб изгледах Хрониките 7 и 8 епизод, но във всички случаи ,когато Малките вещици преведат епизодите, ще ги повторя. Много бързо сменят субтитрите и изпускам съдържанието.

# 499
Профи, сега се поразрових и разбрах, че това предаване с И Со Джин, Ви, Пако, У Шик и Ю Ми се води спин-оф на Кухнята и се казва God of Business Trip Communication: Seo Jin’s Edition (2023).

И Бьон Хон е много популярен актьор и то не само в Корея. От години снима и в Холивуд. Споменатия БСП/RED 1 и 2, в поредицата G.I. Joe, в новата версия на Велиолепната седморка, в многонационалния I Come with the Rain...
Последният му за момента филм, Concrete Utopia, излезе съвсем наскоро и в него участват Пако и Пак Бо Йонг, която знаете като силната Бонг Сун.

Освен в Ирис е главен и в Мистър Съншайн, който е на сценаристката на ТГ. И двата си заслужават гледането. All In и Our Blues са другите два негови сериала, които бих препоръчала с удоволствие. Калмарите няма да ги броя. Аз не съм им фен и не ги гледах, въпреки истерията покрай тях. Другите му сериали са доста стари и не знам кои от тях могат да се намерят, но пък има достатъчно филми, в които да го гледате.

Споменавала съм, че доста години бяха заедно със Сонг Хье Кьо, но се разделят. Преди десетина години се ожени за колежката си И Мин Джонг, която е с 12 години по-млада от него.

# 500
Понеже в плейтубето слагат сералите излъчени по лейдито с дублажа в т. ч. вече всички 20 серии на АС проверих дали го има и Гоблина. Качен е сериал от 2020г. Целувката на Гоблина. Вероятно него са давали по лейдито. Гоблин от 2016г. в плейтуб не намерих. Но това няма значение. Ще си го гледам с буквички. Марги, ме провокира, а и Уинона го гледа в момента, така че Джу Уон сериалите ще почакат няколко дни.

# 501
Roри , това от 2020 "целуни гоблин" е микро-сериалче,  десетина епизода от по 10-15минути. "Kiss Goblin" - https://youtube.com/shorts/JZQFxKQkq9s?si=YyyP73HbYdZs0nuY
  Гоблин искаше да стане човек и за  задача му дадоха да изпита различните човешки емоции, като всяка вървеше с различна девойка за целуване.

# 502
  • Дубай
Привет! Надявам се, не сте ме забравили?!Доста сериали сте изгледали, влизате все по на дълбоко в Азия, но имайте предвид, че веднъж навлезеш ли, няма излизане... Води до пристрастяване...

Гоблин е прекрасен сериал, живописна кинематография, саундтракът(на Чаньол е, една от моите най-любими песни) , пълната и непредвидима история са  спиращи дъха за гледане. История, изпълнена с хумор, напрежение, романтика и теми за възмездие, състрадание, прошка; а бромансът между двамата главни мъже е повече от брутален и очарователен...Сцените с тях ми идваха, като глътка свеж въздух сред тежките драми,които им се случваха.

Рори, Крис е отговорила, но да кажа и аз":Целувката на Гоблина" е минисерил от 10-15 минути... Не е лош,но имай предвид, че не е нещо уау като сюжет и действие.Леко и много лежерно, сладко сериалче

Глори е много сериозен и интересен,има човек над какво да се замисля и обсъжда... Засягат се доста сериозни теми,а именно училищното насилие и до  
, какви последствия  може да доведе след години ако не го преодолееш.

Скрит текст:
Понеже ви чувствам близки, ще ви кажа, че биопсията ми е положителна за цин 3 и ми предстои операция. Не съм се предала, всяко нещо хваното с време е лечимо и преодолимо.

Доскоро, момичета!

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 00:28 от I.V

# 503
Ив, стискам палци операцията да мине безпроблемно и бързо да се възстановиш. Силни виртуални прегръдки. Със сигурност ще пребориш гадината. Но знаеш ли, че в Зап. Европа има центрове в които трепят туморите позитронно, без операция? Ако проявяваш интерес ще ти дам мейл за връзка тук в темата, защото от известно време не мога да си влизам в ЛС

# 504
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Гуш I.V Hug ,
Скрит текст:
точно така, няма да се предаваш! Успешна операция и излекуване и от мен!

Не съм го търсила Гоблин в Плейтюб. Запомних, че го нямаме на 1 стр., а Марги някъде в страниците тук даде линк във Vbox7. Ще гледам за следващата тема да го добавя.

# 505
Ив, не губи надежда. Стискам палци и аз 🍀

Вярно, хубав сериал е Гоблин. Още го осмислям, видеа зад кадър гледам, не ми се минава към следващ.
Уинона, виждам, че и ти за Донг Ук пишеш първо - справя се чудесно с този интересен образ. Ни жив, ни умрял, без име и спомени от предишния си живот. Като е около Гоблина демонстрира самоувереност, но до любимата жена се държи нелепо, не знае какво да каже и как да подходи, опитва се да отговори на очакванията ѝ, а и тя никак не го улеснява, всеки път го пита за нещо различно и го сварва неподготвен - за име, визитка, религия... Дава му телефонния си номер и при следващата им среща като казва, че е очаквала позвъняване той за малко да я зареже, за да потърси телефон от който да ѝ се обади 🤣 Изпита непознато чувство, слаб е пред нея, шапката му го превръща в невидим за живите и често се възползва от това, за да е покрай любимата... Злоупотребява и със способностите си като изтрива спомени свързани с него, които само биха я объркали... По ирония на съдбата като хване ръката на някого вижда миналото му, само своето не може да си спомни. А когато това все пак се случи му донесе голямо страдание.

Не мога да се похваля с разказвачески умения  и ми е най-хубаво когато просто си чета, но вярно коментарите в темата много помагат при избора на заглавие, та като ми хареса нещо бързам да си кажа Mr. Green

Оставям още един линк, аз се мъчих от другия, но тук сякаш са с по-добро качество. И има два специални епизода.
Гоблин, бг суб https://www.vbox7.com/play:5038df9710?p=playlist&id=2446216

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 00:23 от Margarita N.

# 506
  • Варненска клюкарка
Ив, дръж се момиче! И от мен едни стиснати палци, дано  лошото мине по-бързо и да бъдеш добре 🍀🍀🍀

Аз преди да пуснем тази тема, значи  преди около месец,  търсейки Гоблин в Плейтуба, за да го имаме на първа страница, все пак се води нещо като к-класика, попаднах на Целувката на гоблин и питах за него 2в1. Заради кратките епизоди попрецъках малко, но друго ме отклони.
А Чаньол от ЕХО, който спомена Ив, го гледах като брата на главната в Спомени за Алхамбра. Страхотна песен, впечатли ме още докато бях под влияние на АС и  неговия ОСТ а за пръв път я чух на фона на видео от Престъпни   намерения с ДжГ. За посещаемостта на оригиналното видео да не започвам, поне няколко са от моя милост🤪

# 507
Това е много забавен филм с Джу Уон - Catch Me (2013). Не намерих споделянето, затова слагам вместо линк само заглавието, но горещо го препоръчвам ако някой иска да се разтовари с нещо леко, забавно, смешно и неангажиращо, което да забрави след финала, но докато гледа да забрави проблемите в реала. Това е вторият филм с Джу Уон който изгледах и пак е в ролята на полицай, обаче първият си беше истинско крими. Там е с умопомрачителна визия и никак не прилича на азиатец. И на мен продължава да ми прилича на Ем Ко
Не можах да намеря този - Don't Click (2012) нито с бг, нито с руски превод. Всъщност не можах да го търся качествено в руските сайтове защото гугъл превежда заглавието като Не кликай, което идея си нямам как точно може да звучи на руски. Когато изгледам всичките му филми които намеря ще донеса ОСТовете от тях, ако изобщо ги има в ютуб.
Третият - Кралят на модата също се води комедия, но всъщност не е. Харесва ми посланието в него, Джу Уон и главната, която за съжаление една от корейските млади звезди, които вече светят на небето, вместо на екрана и сцената. Еми справя се момчето еднакво добре и с драмите, и с комедиите.
До утре може би ще свърша с филмите на Джу Уон и почвам Гоблина.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 10:34 от Рори72

# 508
  • Русе
Ив, имаш стиснати палци и от мен!

Скрит текст:
Горе главата, мисли позитивно и се занимавай само с неща, които ти носят удоволствие! Повярвай ми, като на човек минал 2 пъти през подобно заведение това е моя съвет - съхрани ума си, той ще ти помогне и за тялото.

# 509
Рори72 да не би да става въпрос за този Не щелкай по кнопке   Don't Click (2012
I.V стискам палци всичко да мине благополучно и огромна прегръдка и от мен. Ще се справиш!

Общи условия

Активация на акаунт