Вила в планината

  • 432
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 13
Здравейте, от известно време се замислям да си вземем вила, но ми се иска да е някъде към планината, за да се усеща прохлада през лятото - нещо около Велико Търново, Габрово (около централна северна България). Та някой от вас има ли наблюдения къде се продават къщи или вили сред природата в тези райони (не искам да е в града, за да е по-спокойно).

# 1
  • Мнения: 4 548
В хубавите села около Търново цените отдавна са доста високи. В Габровско в последните години има доста нови заселници в селата наоколо. Как да кажем къде се продава - навсякъде има. Зависи каква цена търсите, дали да е до главен път, притеснява ли ви, ако пътят е лош, да има ли базови услуги в селото като магазин например, да има ли хора или искате някъде съвсем на безлюдно...

Град Елена например е компромисно откъм градско-селско. Спокойно е, но пък си има основни услуги. Имайте предвид и за колко време ще се стига до това място, ако се наложи ремонт откъде ще търсите майстори - вероятно там няма да има, ще търсите в близкия град и ще плащате пътя им.

В последните години много модерно стана Вишовград - в обл. Велико Търново е, но не е точно планинско. Нещо като полу-планина, има хора, наблизо може да стигнете до няколко града. Пушево до Търново също, в подножието на Стара планина е. Към Елена и над Габрово има съвсем диви малки села. Другото "модерно" е с. Стоките.

Общи условия

Активация на акаунт