Юлски Бебета 2023 - Тема 2

• 23 389
  • 715
  •   1
Отговори
# 240
На мен ми падаше ужасно много една-две седмици след раждането, след това спря. Сега пада нормално. Пия витамин Д, метилирани  В9 и  В12, и колаген 1&3, но не заради косата, а за да ги доизпия 😀, а и, ако реша да си използвам останалите замразени ембриони за второ бебе 😂.

# 241
И моята пада убасно, да. Но е нормално  През бременността косата спира да пада и сега трябва да се изчисти. Няма да оплешивееш. Бързо расте нова Wink
Иначе аз пия доста добавки + от скоро взимам и боров прашец.

Може ли да споделиш какви добавки пиеш?

# 242
И моята пада убасно, да. Но е нормално  През бременността косата спира да пада и сега трябва да се изчисти. Няма да оплешивееш. Бързо расте нова Wink
Иначе аз пия доста добавки + от скоро взимам и боров прашец.

Може ли да споделиш какви добавки пиеш?

На Аквасорс няколко вида, пробиотик, желязо, фолиева киселина, витамин Д, Омега 3,6,9.

# 243
  • Варна
Аз пръскам Better you вит Д и К2. Доскоро си пиех витамините за бременни (Pure food woman 's prenatal на Natural Factors), но наскоро ми попадна реклама на български продукт Deep Green и реших да тествам. Много ми хареса и много добър състав. Нямам особен косопад. Цената обаче е висока. Но пък ако тръгна да купувам по отделно нещата, които съдържа, ще ми излезе поне три пъти повече.

# 244
Витамини за косата специално не пия. Миналия път си взех от ЗОЯ шампоан и ампули BIOKARP (или biokap беше) за растеж и отделно кокосово масло/вит. Е ампула/бадемово масло, рициново масло и етерично масло от розмарин си правих микс вкъщи. На око го правих що годе, но 50% кокосово 25-25% другите две, 2-3 капки масло от розмарин и 1 ампула вит. Е. Преди баня поне за 30 мин седях с микса на главата. Или най-добре една цяла нощ. Сега пак така. За месец се оправиха нещата.

# 245
Тези deep green съдържат витамин К1. Той отговаря за съсирването на кръвта. Много е странно , обикновено слагат К2 в хранителните добавки.

# 246
  • Варна
Да и на мен ми направи впечатление, но аз пръскам Д3 с К2 отделно. И магнезий нямат, но може би има все пак покрай храните. Отделно си взимам магнезий.

# 247
Някой в Сливен?

# 248
Здравейте момичета. Някоя от вас да е сменяла млякото от обикновено с хипоалергенно? От днес сме на ХА мляко и не знам какво да очаквам. За първи път се налага да сменяме. Също и как се справяте с болезнените и мъчителни газове? Понякога много трудно заспива или ако си заспи хубаво по някое време започва да плаче и да се свива за секунди и отново си заспива. Давах Био Амика, след което педиатърката изписа Инфакол, но тръгна да се запича, като че ли стана и още по раздразнителен и неспокоен и го спрях и пак се върнах на Био Амика макар и да не помага кой знае колко като няма симетикон,но поне си ака по 2-3 пъти.

# 249
  • Варна
И моето момче се запичаше много от Инфакол. Няма колики вече, само газове има нощем отвреме навреме, но не плаче. За АМ не мога да помогна.

# 250
За колики са 3 неща, които изписват:
Симетикон - еспумизан, инфакол, ...
Лактаза - био амика
Пробиотици - има много видове на пазара примерно биогая

Може да смениш препарата пак да е със симетикон, но друга марка. Някъде мярнах, че всъщност помощните вещества предизвикат запек при бебетата.

С АМ нямам опит

# 251
Симетиконът предизвиква запек, да. Затова не давам на всяко хранене Еспумизан.
Тъкмо мислех, че сме приключили с коликите и вчера пак се присвиваше…

# 252
Момичета, вие взехте ли  решение относно Ротавирусната ваксина? Днес бяхме при личната и по нейн съвет я дадохме на малкия.

Някоя от вас използва ли за детенцето си козметика на А Дерма ?

# 253
Какво има да и се чудиш на ротавирусната ваксина? Предпазва най-вече от хоспитализация, в българска болница не ми се влиза. Безплатна е и е през устата, не да го бодат детето.

# 254
И аз не съм мислила за ротата. Аз изкарах стомашен вирус точно преди да дадем втората рота на малкия. Той не хвана.

За Адерма аз съм ползвала с каката. Сега ползвам Прималба за малкия за къпане.

Общи условия

Активация на акаунт