Юлски Бебета 2023 - Тема 2

• 23 383
  • 715
  •   1
Отговори
# 225
Ми... регулира се, но понякога имам чувството, че не достига. Напоследък са големи сръдни като суче и се чудя дали просто се лигави или няма мляко. Като яде в просъницата няма проблем. В шах съм Grinning
Иначе вече тук таме някоя капчица. Вече не тече така яко от другата гърда и почти не ползвам подплънки за кърмене. Имам една haaka и с нея проверявам наличието на кърма.

# 226
  • Варна
Аз никога не съм текла. Важното е да не са камък гърдите.

# 227
При мен се урегулираха нещата. Почти не ми се е случвало да купя, или да са ми твърди гърците.

# 228
Напоследък са големи сръдни като суче и се чудя дали просто се лигави или няма мляко. Като яде в просъницата няма проблем. В шах съм Grinning

Това звучи като кърмаческа стачка.
https://xedra.wordpress.com/2015/12/02/strike/

# 229
Момичета, спешно имам нужда от съвет. Бебка вече е на 3 месеца и дневният сън е голям зор. Опитвам се да й спазвам нормата за бодърстване, час и 20 минути и я слагам в леглото. Започва рев. Приспиваме се поне 45 минути, след което сънят е едва 30-40 минути, ако изобщо заспи. Ако не, раница или количка, но не ми останаха търпение, крака,кръст, ръце, изобщо всичко е дефицит и денят ми е ад. Като за капак взе и да се буди по-рано от нощен сън. Заспи ли в раницата, извадя ли я се буди, спрели ли количката - буди се, кошмар!

Как да й помогна да заспива? Възможно ли е сама да се научи или е твърде рано? Откачам, моля за помощ!

# 230
Освен да си купиш люлка и там да спи? Явно обича движението.
Знам, че е луда идея ама за дневното спане под надзор би трябвало да е ок.

# 231

Нямаме никакво място вкъщи, живеем буквално в стая + кухня. Вие как приспивате бебетата? Бързи начини?

# 232
Всяко дете е различно. Моето обича да суче. Ама не ми е оферта да ми заспива на гърдата, затова му давам залъгалката и до 10 минути е заспало.
Идеята е да намериш какво работи за твоето дете и да почнеш от там да променяш леко към самостоятелно заспиване.

# 233
  • София
Аз също нямам проблем вече с гърдите, регулирани сме напълно, единствено се втвърдяват ако пропуснем някое хранене. От самото начало предлагам по едба гърда на хранене и й стига. Минахме и ние през някаква стачка или нещо такова - определено имаше дискомфорт в коремчето и отказваше да суче, започнах да й давам сироп за рефлукс и се подобриха нещата, не смея да се и похваля дори, но спи много добре ... на своя глава го давам, утре сме на консултация и ще кажа на докторката да видим какво ще каже и тя. Приспивам я в първия момент щом почне да мрънка - бибата в устата и на ръце, в повечето случаи ни се получава бързо, но за кратко, най-добре спи върху мен, но гледам да не го практикувам често

# 234

Нямаме никакво място вкъщи, живеем буквално в стая + кухня. Вие как приспивате бебетата? Бързи начини?

Аз я слагам с главичка на гърдите ми и бутам залъгалката. Гледам поне 2-3 прозявки да има макс, инапе става раздразнителна. Ако не става така, слагам я в раницата и заспива моментално. Ако не заспи така, значи е гладна. Давам да яде и после методите проработват.
Понякога, ако не работи това, я повивам, слагам я в леглото и я люлея бързо и отсечено. Успокоява се и заспива след 10-15 мин.
Обикновено действат тия начини.

# 235
И ние сме така. Нощем проблем няма,през деня ад....

Напоследък са големи сръдни като суче и се чудя дали просто се лигави или няма мляко. Като яде в просъницата няма проблем. В шах съм Grinning

Това звучи като кърмаческа стачка.
https://xedra.wordpress.com/2015/12/02/strike/

# 236
Малка глезанка е тя. Знам си аз. Поне днес навън не ми прави циркове, а си хапна прилично.
Вчера забравих раницата вкъщи. Усетих се чак като замрънка детето. Ей, изприщих се. Че и кучето беше с нас и просто нямаше как хем на ръце, хем количка, хем куче... Накрая в отчаянието си подкарах количката през тревните площи в парка, за да друса яко. То пък взе, че проработи и бебето заспа. Честно, с това друсане в количката не знам как не й се откачва главата и не й става лошо.
Вече съм измислила как да карам количката да друса през цялото време. Само трябва да го патентовам. Сигурна съм, че ще изкарам няколко милиона.

# 237
Момичета, спешно имам нужда от съвет. Бебка вече е на 3 месеца и дневният сън е голям зор. Опитвам се да й спазвам нормата за бодърстване, час и 20 минути и я слагам в леглото. Започва рев. Приспиваме се поне 45 минути, след което сънят е едва 30-40 минути, ако изобщо заспи. Ако не, раница или количка, но не ми останаха търпение, крака,кръст, ръце, изобщо всичко е дефицит и денят ми е ад. Като за капак взе и да се буди по-рано от нощен сън. Заспи ли в раницата, извадя ли я се буди, спрели ли количката - буди се, кошмар!

Как да й помогна да заспива? Възможно ли е сама да се научи или е твърде рано? Откачам, моля за помощ!

Час и 20 минути е малко за тримесечно. Моят изкарва към 1,30 - 2ч буден. Щом заплаква като я оставиш и се приспивате дълго, значи будуването й не е достатъчно. Следи я за признаци на умора 4-5 дена и виж колко е индивидуалната й нужда. Щом я приспиваш още 45мин, според мен интервала й е 2ч.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 03:57 от Michelle009

# 238
Момичета, косата започна да ми опада много.  Вие имате ли този проблем в следствие на раждане/кърмене? Пиете ли някакви витамини?

# 239
И моята пада убасно, да. Но е нормално  През бременността косата спира да пада и сега трябва да се изчисти. Няма да оплешивееш. Бързо расте нова Wink
Иначе аз пия доста добавки + от скоро взимам и боров прашец.

Общи условия

Активация на акаунт