Юлски Бебета 2023 - Тема 2

• 23 381
  • 715
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Сложила съм и аз приложение със сто вида шум, но крив ли е, буквално нищо не действа. Вчера, като бяха истериите, на пилатес топката скачах бясно, че така се кротна. Понякога се чудя как не повръща от цялото тва скачане.

# 211
Пробвай след топлите компреси да изцеждаш с помпа. На мен така лявата гърда ми се беше запушила и с топъл душ(колкото можеш да търпиш ) и след това изцеждане и се оправих. Чувала съм и за намачкани зелеви листа.

Скрит текст:
Нането, аз съм с дискова херния на две места и за сега удържам фронта. Много внимавай за позата в която си когато го повдигаш. Трябва усилието да не идват кръста. Леко приклякваш.
Имам едно бяло твърдо топченце на зърното. Предполагам че е втърдена кърма и е запушено каналчето. Слагах топли компреси, масажирах ама още е там. Какво да го правя? Да не вземе да се инфектира?
Тъй и това не помогна.
До миналата година никой не си е направил труда да провери какво се случва при запушен канал!!
Оказва се че каналчето се възпалява и заради това се стеснява и се затруднява движението на кърмата от там. Следователно всички съвети за масаж и топли компреси са погрешни. Така се усилва възпалението.

Без цедене, без масажи, студени компреси, парацетамол и ибупруфен, лецитин и пробиотици   е препоръката.
В моя случай с топчето на зърното - кортикостероиден крем и лецитин. И това при мен даде ефект!

Източника е медицинската академия за кърмене https://www.bfmed.org/assets/ABM%20Protocol%20%2336.pdf

Другите им протоколи също са много интересни.
https://www.bfmed.org/protocols

# 212
Момичета, регресия на съня във 2м има ли? Това дете през деня едва спи, а през нощта ми се кокори само и си търси компания за седянка. Вече съм mombie (mom+zombie) за ден пореден. На ръце (не ги усещам), кръста ме боли, спи ми се та 2 не виждам. Толкова ми се спи, че докато суче нощем се люлея и  стряскам.

Отделно това коремче не ще и не ще да се прибере...

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 07:54 от MintyMohito

# 213
Минерва, много полезна информация. Благодаря.

Минти, да не сте в скок на растежа? Има 6-8  седмица.  

При нас кърменето през деня стана много сложна задача. Малкия не спира да се върти, оглежда, рита с крака, маха с ръце, а хем е гладен. Радвам се, че вече е любопитен ама искам и да се наяжда хубаво. Онзи ден толкова се разсейваше, че се налагаше да го храня през час и половина. Вече се опитвам да го храня през около 3ч. Вашите правят ли го и как се справяте?

# 214
Минерва, много полезна информация. Благодаря.

Минти, да не сте в скок на растежа? Има 6-8  седмица.  

При нас кърменето през деня стана много сложна задача. Малкия не спира да се върти, оглежда, рита с крака, маха с ръце, а хем е гладен. Радвам се, че вече е любопитен ама искам и да се наяжда хубаво. Онзи ден толкова се разсейваше, че се налагаше да го храня през час и половина. Вече се опитвам да го храня през около 3ч. Вашите правят ли го и как се справяте?

Кърменето през деня и при нас е по същия начин. Кърмя го почти винаги през 3 часа, като успявам предимно легнала, така не се върти толкова и по-добре.

Скок в растежа и неспане имаше и при него точно между 6 и 8 седмица. Бързо премина.
Но и сега ден с ден няма еднакви.

# 215
  • Варна
Мойто денем все така не спи, поне нощем прави дълги паузи. ММ има рожден ден днес, поканил гости, аз не мога да мръдна да изчистя. Това цедене ме съсипва. Как издържат жените по една година с цедене не знам.

# 216
Ние май минахме 1 скок около 5 седмица. Ядеше на час, побърках се тогава. Сега не знам пак ли... толкова скоро?

# 217
  • София
Скокове да искаш Минти, до 1г са постоянно, мойто бебелаче много странно се храни в последните дни, големи интервали прави, а до обяд на често ... и забелязвам че й е много по-важно да спи отколкото да яде , на мен се е метнала в това отношение и не се ли наспи става звяр. Кога броим коликите за отминали, как мислите ? Последно време само пръцка, но без ядове, дано са преминали вече !

# 218
Аз тъкмо си мислех, че коликите отминават вече и днес голямо свиване и мрънкане.
Надявам се до края на 3-ти месец да спрат.

# 219
За щастие до момента не съм усетила скоковете, оообаче виждам новите умения и им се радвам Heart
Имам обаче други терзания - кърменето през деня е придружено с мрънкане и много недоволстване. Работата е, че понякога е, защото още е гладна, а нвма мляко, но друг път се е наяла, но иска да ме използва като залъгалка и се сърди като пуска още мляко. Постоянно съм притеснена дали не е гладна и затова да се сърди... Стрес!

# 220
  • София
Май има някаква кърмаческа стачка във втория месец, но забелязвам че като е топло бая се вкисва и нищо не й се прави, само иска да спи, а не може ...Вчера не ни работеше климатизацията и беше бая жега в нас и беше ад под небето, заспа от 14ч чак в 1 през нощта, като през цялото време беше мрънкане и никакво заспиване за повече от 5 минути и то в ръцете ми.
Одеве я кърмих в една градинка и дойде едно куче (домашно) и я облиза по краката и главата, изненадващо тя се засмя, не се уплаши изобщо, котката като я докосне реве , Абе странно повече е това Габи !

# 221
  • Варна
Айде честито ми. Първокласникът е с 38.2. Тя госпожата ме предупреди, че в четвъртък са имали три повръщащи деца, ама... Засега няма други симптоми освен температура и реално не знам какво точно е лепнал. Май няма голям шанс да опазим бебето, той днес го целуна 300 пъти. Допреди малко мъчихме ченгелите, язък.

# 222
  • София
Айде честито ми. Първокласникът е с 38.2. Тя госпожата ме предупреди, че в четвъртък са имали три повръщащи деца, ама... Засега няма други симптоми освен температура и реално не знам какво точно е лепнал. Май няма голям шанс да опазим бебето, той днес го целуна 300 пъти. Допреди малко мъчихме ченгелите, язък.
Не е задължително и бебето да се зарази, ние не се разболяхме от ангината, която кара голямата, я реално аз я обгрижвах, със сигурност беше вирусна, защото мина без антибиотици и с тая висока температура. Не се филмирай излишно, да минава бързо !

# 223
Добро утро, мамчета!

Малко по-различно включване - имам свободни покани за сайта Best secret където има страхотни находки както за нас, така и за бебета- дрехи, обувки дори играчки, а дори има и за татковците ( ако са слушали) 😍 ако някоя се интересува, мога да и изпратя покана.

Хубав ден!

# 224
Да ви питам тези, които кърмите: урегулирали ви се кърмата?
Редовно се налага да ползвам колектори за кърма или подплънки. Останах с впечатлението, че след 6-8ма седмица няма да ми трябват вече.

Общи условия

Активация на акаунт