Юлски Бебета 2023 - Тема 2

• 23 374
  • 715
  •   1
Отговори
# 195
Пробвай след топлите компреси да изцеждаш с помпа. На мен така лявата гърда ми се беше запушила и с топъл душ(колкото можеш да търпиш ) и след това изцеждане и се оправих. Чувала съм и за намачкани зелеви листа.

Нането, аз съм с дискова херния на две места и за сега удържам фронта. Много внимавай за позата в която си когато го повдигаш. Трябва усилието да не идват кръста. Леко приклякваш.

Имам едно бяло твърдо топченце на зърното. Предполагам че е втърдена кърма и е запушено каналчето. Слагах топли компреси, масажирах ама още е там. Какво да го правя? Да не вземе да се инфектира?

# 196
Ние след ваксината вчера само спим и то основно през деня. За вчера беше разбираемо да не мога да я събудя, защото й дадох Панадол и се хранихме основно заспали, но и днес сме пак така. През ноща за пръв път от доста време се събужда в 1:30 и след това малко преди 5, а от 8 сутринта до към 10 не мигна и за една минута. Разглеждаше си се, беше усмихната, хапна и сигурно нямаше да заспи ако не бях я извела на разходка с количката. На обяд се прибрахме малко преди да завали и оттогава само спи, като отново я храних напълно заспала. Дали е заради ваксината или пък от времето и аз не знам. Предишната седмица си имаше будни периоди и сутрин и малко след обяд, а по това време вече започвахме с гимнастика, песнички и разходки из стаите, защото нямаше никакво желание за сън. Струва ми се, че и тази вечер няма да се спи - дали не си обърка режима или просто нещо ваксините объркаха нещата?

# 197
  • Варна
От ваксините спят. Големият ми син винаги беше сънлив след ваксина. Беше много видимо, защото и той като малкия не спи. И ние сме утре на консултация и вероятно ваксина
Днес прави два месеца и нещо полудя. На два пъти от нищото някакви истерии - не иска да яде, не иска да спи, сменен е... Какво иска не знам.

# 198
Ние сме така от 2 дена. Откачам вече. Като ми е в ръцете реве, едно тръшкане... вземе го баща му и нищо. О.о

Днес минахме на педиатър и ние. 6.300 сме станали 61см. Малкото хич не беше в настроение.  И как да е. От два дни дневния сън загина. Снощи от 3.30ч сме будни.  Заспа към 7.00 и то 15-25 минути сън. После истерия.  И тамааан заспа и айде да го будя за педиатър да ходим...

# 199
Леле да не би вече да почва регресията на съня в 4 месец. И нашата днес от 4 следобед е будна и не може да заспи. Очите и вече са тройни ,но сънят е мираж. Какво ли не опитах.
Ние за три месеца сме качили само 2кг и сме 5кг в момента и 59см.

# 200
Пускате ли бял шум от телефона на макс? При нас това върши чудеса! Хвала на който го е измислил хаха

И на бебката ни вчера й биха за 2ри път в крачето и дадоха 2ра доза от ротавирусната в устата. Пак й се разстрои храносмилателната система, с разстройство е днес :/ Вчера пак плака късния следобяд, дадохме една доза Панадол, въпреки че нямаше температура, и се успокои. И предния път, и сега, е по-поспалива след ваксините, предният път беше повече/повече ми направи впечатление, сега имам чувството, че вече й премина сънливостта, а предният път я държа 2-3 дни.

Коя е популярната книга за ЗВБ? Аз мисля на навършени 6 месеца да започна захранване, с пюрета. Ще опитам да правя някои домашни, но мисля основно на купени да разчитам, ще видим.

# 201
И ние не сме рекордьори по качване на килограми, но се борим. 😊
На 3 + месеца сме 5. 200 кг. /59 см., като се има предвид, че бебка се роди 2.360 кг./47 см.
А регресията уж се проявява по-скоро през нощта и води до разбутване на нощния сън 😢 и уж е за кратко-седмица, две:
https://www.mamospimise.com/blog/developmental-changes-in-babies-sleep

Леле да не би вече да почва регресията на съня в 4 месец. И нашата днес от 4 следобед е будна и не може да заспи. Очите и вече са тройни ,но сънят е мираж. Какво ли не опитах.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 23:31 от bubastet

# 202

При нас едва ли.  Ние нямаме 2м още.

# 203
Ние сме с първия бонус от градината на баткото. Четири дни успя горкото да не се разболее и от снощи ужасяващи сополи. Капя физиологичен разтвор, кихне, излязат всички гадости и след половин час пак не може да диша от секрети. Ще го водя след малко на доктор. Дано изпишат някакви капки за отпушване, че му се спи, а едва успява.

# 204
  • Варна
Дали пускам бял шум? Мозъкът ки е бял шум вече, не мога да го понасям 😀 честно казано май вече не му и действа. Определено вчера беше доста труден. Представям си днес след ваксина какво ще е

# 205
Има едно приложение за андроид. Има бял, кафяв шум. Котка как мърка, сърдечен ритъм и тнт. Като нещо не действа сменям на другия звук. 🤣

Ние сме на ваксина чак на 11.10 и ще е такава през устата. Май беше за ротари вирус, май. И каката ще я водя тогава да махам последната ваксина от главата си, че вече... страх ме е да не ме глобят.  И без туй този месец какво стана, фалит 5 дена след като преведоха на моя заплатата, а аз ще чакам за превод чак 20.10.

# 206
Ние сме с първия бонус от градината на баткото. Четири дни успя горкото да не се разболее и от снощи ужасяващи сополи. Капя физиологичен разтвор, кихне, излязат всички гадости и след половин час пак не може да диша от секрети. Ще го водя след малко на доктор. Дано изпишат някакви капки за отпушване, че му се спи, а едва успява.

На нас пък таткото нещо беше болен и от вчера малкия кихане доста често. За сега е само това + извадих две засъхнали сополчета от нослето, но не е нещо необичайно това. Ще звъня и аз на личната. При вас какво изписаха и дадоха като съвет?

Белия шум и при нас е на почит хахаха

# 207

На нас пък таткото нещо беше болен и от вчера малкия кихане доста често. За сега е само това + извадих две засъхнали сополчета от нослето, но не е нещо необичайно това. Ще звъня и аз на личната. При вас какво изписаха и дадоха като съвет?

Белия шум и при нас е на почит хахаха

И двете деца на антибиотик +таткото. И адреналинови капки за носа на бебето. Помня, че преди съм ги слагала на големия , дано помогнат да диша по-лесно.

# 208
  • София
Значи бял шум не действа ама майка й като пийне една кока кола следобед бебето не заспива до 100 часа, вчера не пих нищо и си заспа без ядове рано рано.
Не мога да повярвам колко съм зле и какво му правя на това бебе милото, поне бързо се усетих какво бъркам . На нас ни предстои почивка със самолет и вече почвам да се притеснявам к@к ще е , някоя пътува ли вече ? Някакви съвети за самолета ?

# 209
Аз не мога да се оплача растеме яко - на два месеца е 5,5 кг и 59 см. Пораснали сме с цели 10 см.
Иначе със съня нямаме много проблеми. Важно е само да не пропусна първите признаци, че й се спи през деня. Постояла ли е будна повече от час и 20тина минути почва малко да мрънка, давам биба, гушвам я и полюлявам малко и сме заспали. Две-три вечери си заспива сама в леглото - къпем се, хапва, слагам я в леглото, давам бибата, пускам въртележка и малко след като си погука на играчките и заспива. Като се събуди към 3-4 сутринта понякога и е по трудно пак да заспи и й пускам дъжд за да заспи.
Само ми скъсява живота, че е толкова ранобудна. Аз мразя сутрините, а тя е най-усмихната и активна още от 7 часа и изкарва доста повече време будна - до към 9 и нещо.

Общи условия

Активация на акаунт