Юлски Бебета 2023 - Тема 2

• 23 372
  • 715
  •   1
Отговори
# 180
Аз не бих се доверила на сайта на Hipp. И не съм и съгласна с това, което пише вътреНещо, което четох по темата и ми е останало в главата е, че интересът към храна не значи, че детето е готово да се захрани. Не знам куде го четох обаче, за да дам по-подробна информация.
Едно от изискванията, които тук пък не е споменато, е, че детето трябва първо да изгуби рефлекс, с който избутва с език чуждо тяло. Не знам обаче как се казва.
Аз бих си изчакала шестия месец или поне петия и малко отгоре. На 4 месеца са си съвсем бебенца още Confused

Купих си така разпространената книга за ЗВБ. Трябва да отворя да прочета и там какво пише, че нещо информацията ми се разминава доста.

# 181
Относно ваксините, нашата първа беше миналата седмица + ротавирусната през устата. Кул пача го сложи върху убоденото и до вечерта каза да го махнем. Нищо превантивно каза да не давам,но купихме Панадол за всеки случай. Не е вдигал температура, беше по-кисел заради коремчето. Четох някъде, че от ротавирусната коликите се обостряли.Педиатърката ме попита искам ли и двете наведнъж да бъдат сложени и я оставих тя да прецени. Каза ми, че е по-добре да не се слагат заедно, та ако има някаква реакция да се знае от коя е. Тази седмица ще я сложим и другата, когато не се слагат заедно тази втората не минава по здравна каса, а се плаща-35лв,но като заплака в кабинета и на мен ми идваше да заплача с него,така не го бях чувала.

# 182
При нас шоуто започна... Май май ще е тежка вечер.
Рева едни 20 минути с цяло гърло, както никога до сега, после задряма на рамото ми и сега примрънква и иска да е гушната. Сваля ли я от рамото запопва жесток рев. Предлагам гърда и не ще, плаче. Много се надявам просто да  не е гладна, защото ако откаже да суче, сигурно ще трябва да ходим в спешното Confused

# 183
Целия ден ми е тежък, а за вечерта не смея и да мечтая 😂

# 184
И у нас днес е така. Направо съм на ръба на силите си. Отделно ме хвана стомашен вирус и едвам се освестявам. А с вируса вдигнах високо кръвни, пулсът ми беше 130, едвам го овладях. Как съм кърмила и гледала двете деца не знам. Добре че е ММ да помага.

# 185
  • Варна
Ние в четвъртък сме на консултация и сигурно ще сложим някоя друга ваксина. Доколкото знам, нашата педиатърка слага по една само.
Относно захранването, с баткото започнах на 5м и половина, просто защото беше готов - можеше да седи седнал и проявяваше голям интерес. Тогава се водих по старото издание на книгата на Маги Пашова. Сега мисля да си следвам собствена схема, изхождайки от опита си. Започвам пак със зеленчуци, но не картоф и морков, а тиквичка, пащърнак, авокадо, сладък картоф и т.н. После вероятно ще вкарам жълтък и месо, после плодове и накрая зърнени, млечни и ядки и семена чрез тахани. Зърнените не се въвеждат преди 8м,защото още не произвеждат амилаз нужен за разграждането им. Мен така са ме набухали от рано с оризови каши и съм се подула като плондер, та до днес имам проблем с ориза. Елда може по-рано, защото тя е семе. Ще правя нещо смесено между пюрета, мачкани пюрета и ЗБВ. Но за ЗБВ имайте предвид, че е добре да се изкара курса за първа помощ.

# 186
  • София
Аз мисля да започна около 5я месец, в крайна сметка ако проявява интерес, ако не ще изчакам 6я и така, но според мен е важно да може да седи, това ми беше водещо с голямата, както и това че започна много много да гледа нас докато се храним и то с такова желание , направо й течаха лиги . Не помня последователността ама ще прочета, мисля да се съобразя със зърнените само.

# 187
И ние бяхме на втора ваксина вчера+втора ротавирусна.Малко и кратко плака. Три пъти смених куул пач (един срвзан на 3).Директно върху убоденото.Не вдигна температура.
За захранването още не съм се замисляла, но отсега ме хваща страх от регресията на съня в 4 месец...
По корем я слагам на повивалника, но никак не обича. Назад сме с обръщането от корем по гръб, не се върти, но по ритането сме шампиони. 😂 Иначе надига главата като е в мен и иска само да гледа.

# 188
И аз от сега съм притеснена за регресията в съня (което си е прогрес от гледна точка на развитие). Тъкмо най-после започна да спи добре и аз да не съм зомби по цял ден. Само се надявам да я изкара леко. Вече много внимавам какви асоциации за сън му предлагам, обаче ако не го нахраня вечер преди лягане хем трудно заспива, хем и бързо се буди. Не искам да свързва вечерния сън с гърда Disappointed . Старая се да не го слагам заспал в леглото, а да го поразнасям из вкъщи първо, но не знам дали това е достатъчно.

Захранването ще го мисля след като навърши 4 месеца. Изобщо не съм наясно кое кога се дава. Знам само, че преди 5-6 месеца няма да го започна. До тогава не ми е на дневен ред.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 22:07 от Michelle009

# 189
В една от книгите, които ми препоръча консултант по сън, пише, че може да сложиш бебето полузаспало в креватчето и да го доприспиш с потупване, галене, люлеене, пеене и подобни. При нас работи доста по-добре от слагането в леглото в напълно заспало състояние.

# 190
Имам книгата за ЗВБ. Там пише захранването да е след навършени 6 месеца. Стомахът и червата не са достатъчно добре развити, за да обработват правилно храната.
В какво се състои регресията на съня в 4 месец?

# 191
  • София
В една от книгите, които ми препоръча консултант по сън, пише, че може да сложиш бебето полузаспало в креватчето и да го доприспиш с потупване, галене, люлеене, пеене и подобни. При нас работи доста по-добре от слагането в леглото в напълно заспало състояние.
Това се опитвам от няколко дни да правя и винаги завършваме оповръщани, разсънени и с нова пижама в ръцете ми отново и поне по 2-3 пъти я онасям, слагам в леглото и тогава заспива, почвам от към 21ч до 23 е заспала в повечето случаи.
За регресията хич не го мисля, с голямото не съм разбрала за нея, мислих зъбите тогава и не съм усетила да е имало нещо такова, та съвета ми е д@ не го мислите толкова, растат и не става по-лесно дори и да спят по цяла нощ 😂

# 192
  • Варна
При нас това с оставянето да заспи сам действа само преди последното заспиване за през нощта и то ако е много добре нахранен. А той преди тоя сън изяжда света. Оставям го, върти се, леко помрънква и до 15-20мин е заспал. Понякога ми се налага пак да го взема ако много се размрънка, хапва още малко и пак го слагам.
Не знам каква регресия братче, то мойто денем и без друго не спи.

# 193
Ние досега сами не сме заспивали. Или заспива на гърда или се друскаме до откат. През деня спи най много по час максимум. Ако имаме две дренки за деня съм доволна. Много рядко да направи дрямка по два часа и отгоре. Иска ми се да въведа някакъв режим,но като се кърмим на поискване и ми се струва ,че няма да можем.
Иначе след вчерашната ваксина беше леко поизнервена вечерта и се гушкаме доста ,докато заспи в 11. И това също искам да променя, да заспива малко по-рано, но каквото и да правя си гони 10.30-11ч.
Как сте с кръстовете ? Болят ли ви? При мен от два дни е нещо ужасно. Сутрин едвам се вдигам от леглото.

# 194
Нането, аз съм с дискова херния на две места и за сега удържам фронта. Много внимавай за позата в която си когато го повдигаш. Трябва усилието да не идват кръста. Леко приклякваш.

Имам едно бяло твърдо топченце на зърното. Предполагам че е втърдена кърма и е запушено каналчето. Слагах топли компреси, масажирах ама още е там. Какво да го правя? Да не вземе да се инфектира?

Общи условия

Активация на акаунт