Юлски Бебета 2023 - Тема 2

• 23 261
  • 715
  •   1
Отговори
# 75
Най-добре те разбирам с какво ти коства. Дъщеря ми е.. никой не разбира какво ни коства да е такава.. намери какво те кара да си спокойна. И с шише да яде, и АМ да яде, все ще порастне и ще ближе под. Знаеш. Пожелавам късмет и бързо да се нагласят нещата у вас!.

# 76
  • Варна
Смесено не ме стресира, но изцяло на АМ хич не ми се иска, а пък виждам как бързо регресират нещата малко като се отпусна. С кърмене всичко е по-лесно. И зъбоникнене, и вируси, и приспиване...брат му е с много добър имунитет и ми се иска и той да е. За 7г почти не е пил лекарства, тук - таме някое сиропче за кашлица. Даже Панадол имам сигурно пет купени и неотворени.

# 77
Вашите бебенца седят ли в количката?
Не ще и не ще, по цял ден вкъщи..

# 78
Количката каката поне първите 2 месеца я признаваше. Тук е тотален отказ. Добре,че имам арсенал за бебеносене,че иначе мърдане няма.

# 79
  • Варна
Само ако е много добре нахранен.

# 80
Не знам тук или при августинските бебета се писа за Омни биотик панда. Затова и в двете теми пиша. Как давате Омни биотик панда на вашите бебета? За тези на АМ питам. В млякото ли разтваряте? Или във вода?

# 81
Моля дайте съвет как приспивате вашите бебенца. При нас е пълен ад с приспиването, вечер е малко по-добре, но през деня не се получава в повечвто случаи и малкия става много раздразнителен. Уж следя будуванията (той е на 3 месеца и информацията, която имам, е че трябва да будува около час, час и 20мин).

# 82
  • Варна
На топка за пилатес най-лесно ми се получава. Гушвам го плътно до мен, с главичка към врата ми и почвам да скачам. И в слинг е другото лесно, но при нас действа само навън. Като го сложа почва да пищи, излизам и млъква.
Баща му го приспива с люлеене на колене и биба.

# 83
Благодаря, ще
опитам и с топката! А следите ли интервалите на будувания и кога започвате присписването? Аз явно изпускам момента, защото при опит да го приспя (гушкам и пея или го оставям в легълце и го галя) той става супер активен и маха с ръце и крака много дълго, след това директно се разплаква.

На топка за пилатес най-лесно ми се получава. Гушвам го плътно до мен, с главичка към врата ми и почвам да скачам. И в слинг е другото лесно, но при нас действа само навън. Като го сложа почва да пищи, излизам и млъква.

# 84
Аз приспивам при втората-третата прозявка. Напоследък в 90% от случаите я слагам по корем върху мен с глава на гърдите ми и я подрусвам леко. Днес за 30 секунди заспа. Вечер я слагам полузаспала в легълцето и я люлея там. Като заспи я повивам и не мръдва повече.

# 85
  • София
Благодаря, ще
опитам и с топката! А следите ли интервалите на будувания и кога започвате присписването? Аз явно изпускам момента, защото при опит да го приспя (гушкам и пея или го оставям в легълце и го галя) той става супер активен и маха с ръце и крака много дълго, след това директно се разплаква.

Аз лично най-вече започнах да следя времето на бодърстване и при първи признаци за доспиване започвам да я приспивам . Обикновено на ръце с полюшване, подрусване, поклащане, притисната корем в корем , това с топката не съм се сещала, реално го правя движението на леглото .

# 86
На мен последно време рядко ми се налага да го приспивам. Следя интервалите на будуване, за моя син в момента са около 1.20-1.30, отказах се от таблиците, по-скоро него гледам кога заспива най-лесно. Като е минало около час след събуждането му започваме ритуала за сън - сменяме памперс, гушкаме се няколко минутки, пускам бял шум, затъмнявам стаята (през деня) и го слагам в кошарата, погалвам и казвам 'мантрата'. Той до макс 5 минутки е заспал. Ако съм пресрочила интеревала става по-трудно. Най-често се налага да му дам биба, за да се успокои по-лесно. Случва се и да помрънка и сам да заспи, но по-рядко.

В количката също си спи, но не по-добре или по-зле от леглото вкъщи. Не му действа успивно, но не го и дразни. Ок му е.

Обаче имаме проблем с доприспиването. Като направи само 20мин дрямка се мъча да го приспя отново, но освен кърмене нищо друго не работи. Понякога и слагането в раница. Избягвам да го кърмя за приспиване. Пък педиатърката каза да спрем да го повиваме вече.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 17:46 от Michelle009

# 87
Ох и при нас сънят е нещо ужасно. Нощно време заспива между 10-12ч и спи до сутринта. Иначе през деня гледам на 1 - 1.30ч да се приспиваме. Не винаги се е получава, но   каквото такова. Ето днес бяхме цял ден навън. Даже притръпнах и с кърменето на обществени места.

# 88
  • София
Хора помощ, каката вчера вдигна температура и от днес е с диагноза херп ангина, някакъв шанс да ни се размине на мен и бебето ? Много ме е страх от тая висока температура, толкова малко бебе, направо изтръпвам, една приятелка ми каза да почвам да пия някаква билкова кръв, но  аз като гледам то е желязо и витамини, дали ще ми засили имунитета !?
Отвратително се чувствам защото заради моето спокойствие я пускам на градина, а сега си довлякохме това и тя не е боледувала никога така, направо е много тъжка гледка Sad

# 89
Билковата кръв по-скоро за имунната система като подкрепа, но е пак слабо. Мен ме спасява рейши капсули или на прах от Зоя като има вируси. Не знам до колко може при кърмене, но е силен имуностимулант и през бременността си пиех рейши при нужда и сега също.

Иначе не знам до колко може да размине. Според мен е 50-50. В аптеката като каката беше с 40С+ температура ми казаха,че какъвто и да е било вирус ако бебето е контактно (то в 1 апартамент няма как да не е) по-вероятно да не размине. Дано размине и Вас и малкото вкъщи при мен, че така се стресирах и докато не мине 14 дни инкубационен период на вируса и не се окажем здрави ще откача.

Общи условия

Активация на акаунт