Юлски Бебета 2023 - Тема 2

• 23 271
  • 715
  •   1
Отговори
# 90
Засега лежи без проблем, обаче спи само като я бутам, ако седна на някоя пейка се ококорва и само лежи и гледа.
Вашите бебенца седят ли в количката?
Не ще и не ще, по цял ден вкъщи..
Относно спането и бодърстването, през деня спи, но са кратки дрямки. Случва се да спи и по 2 часа някога, друг път спи на пресекулки - дремва, разплаква се, давам биберон-залъгалка, пак заспива. След като съм сменила памперса, храня, слагам на шезлонга заради рефлукса, занимаваме се с играчки известно време и като започне да се прозява и леко да приплаква я местя в кошарата.
Будува 1-1ч30.

Моля дайте съвет как приспивате вашите бебенца. При нас е пълен ад с приспиването, вечер е малко по-добре, но през деня не се получава в повечвто случаи и малкия става много раздразнителен. Уж следя будуванията (той е на 3 месеца и информацията, която имам, е че трябва да будува около час, час и 20мин).

# 91
Момичета кажете как се справяте с масажите и упражненията на малките, като излизате навън. Ние стоим по корем може би веднъж или два пъти на ден. Ако сме си вкъщи ложе и по-често ако е в добро настроение,но навън няма как.
Масажите по колко пъти ги правите?
Сега съм харесала една активна гимнастика и килимче, защото започнахме да се въртим наляво и надясно.

# 92
Аз също трудно смогвам с масажите и гимнастиката. Масаж гледам да правим веднъж дневно през първия или втория интервал на будуване, защото тогава го изтърпява без драми. Пасивна гимнастика рядко ми дава възможност, защото е много шугав и сам нон стоп мята ръце и крака. Според мен и сам достатъчно си движи ставите Grinning
Вчера открих как да му задържам вниманието по корем. Движа пред лицето му една играчка, която свири и свети. Направо е хипнотизиран и забравя, че не обича да седи по корем Joy
Навън пък гледам поне веднъж на разходка да го сложа в количката по корем, за около минутка, две - все файда Grinning
На активна гимнастика го слагам почти всеки ден още откакто стана на 1 месец.

# 93
Не се справям с масажи, гимнастика и излизане.
Някои дни успявам сутрин да направим масаж, гимнастика и лежане по корем и после разходка в парка.
Ама днес примерно е кръгла нула деня. Надявам се да успея поне една кратка разходка да направя преди вечерните колики.

# 94
Масажи и пасивна гимнастика по 1-2 пъти на ден, защото е много шавлива и постоянно маха с ръчички и крачета, и реално си прави сама гимнастика 😂. Това у дома обаче. В количката не правим гимнастика, само спи или лежи. По корем изправя главата като е в мен, в кошарата и в активната гимнастика я слагам, понякога се дразни и не иска, понякога се надига.
Michèlle009, това с играчката е идея, още на следващото слагане по корем ще пробвам и аз 😊.

Момичета кажете как се справяте с масажите и упражненията на малките, като излизате навън. Ние стоим по корем може би веднъж или два пъти на ден. Ако сме си вкъщи ложе и по-често ако е в добро настроение,но навън няма как.
Масажите по колко пъти ги правите?
Сега съм харесала една активна гимнастика и килимче, защото започнахме да се въртим наляво и надясно.

# 95
Хич не следя кога какво правя. Масаж иде-дойде.. Евентуално ако след баня е в настроение, но обикновено реве и гледаме бързо да подсушаваме и обличаме, че хич не обича. Иначе я слагам на активната гимнастика, за да си свърша нещо набързо по няколко пъти на ден. По коремче я подпирам на възглавницата за кърмене, иначе забива главата в дивана или леглото и не ще. Най-много й харесва да я гушна, а тя да вири главата и да гледа наляво  надясно като сурикат. Спирам се пред огледалото, за да погледа и там какво се случва.
Не мога да кажа обаче кога, какво и по колко пъти на ден правим. Според настроението и времето. Единствено ми е важно да е наспана и наядена, дори това да означава да лежа с часове до нея и да не мърдам.

# 96
Хич не следя кога какво правя. Масаж иде-дойде.. Евентуално ако след баня е в настроение, но обикновено реве и гледаме бързо да подсушаваме и обличаме, че хич не обича. Иначе я слагам на активната гимнастика, за да си свърша нещо набързо по няколко пъти на ден. По коремче я подпирам на възглавницата за кърмене, иначе забива главата в дивана или леглото и не ще. Най-много й харесва да я гушна, а тя да вири главата и да гледа наляво  надясно като сурикат. Спирам се пред огледалото, за да погледа и там какво се случва.
Не мога да кажа обаче кога, какво и по колко пъти на ден правим. Според настроението и времето. Единствено ми е важно да е наспана и наядена, дори това да означава да лежа с часове до нея и да не мърдам.

Общо взето и аз процедирам така. Хич нямам спомен кое, кога и как правя. Всичко се случва според настроението на малкия. Не се впрягам да следя такива неща. Нахранен, сух и щастлив - това следя основно.

# 97
И аз така. Да е наспан, нахранен и с чист памперс. Пък по корем главно върху мен седи и то вечер преди сън като почне истерията. Така се успокоява. Седи 2 минути някъде на ръце и плаче като лъвче и после кротва. На активната сложа ли го или повръща (само ядем и спим, не знам какво става) или кака му отгоре като тиранозавър му скача.

А за излизане навън - количка тотален пас и като се натамъним излизаме. Може и да не излизаме. 😀

# 98
Е, значи да не се чувствам виновна, че само по 1-2  пъти на ден правим масаж и пасивна гимнастика 😂. Аз все гледам да е нахранена и наспана. Фиксирала съм се върху това още от неонатологията, че се роди малка и преждевременно, и все килограмите ѝ са ми в главата.

# 99
Тая нощна истерия явно е част от пейзажа. Като го изкъпем и се наяде, знам какво следва и ми се иска да избягам с двеста 😅

# 100
Днес ни беше ваксината. За сега е спокоен.
Лекарката пита гука ли детето и смее ли се. Казах, че се смее , но не гука и тя каза, нищо, някои по- късно започват. Вашите гукат ли?

# 101
Да, гука. Вече не само като е щастлива, а и като се сърди Grinning Днес я хванах, че се смее и с глас, ако се правя на шут Joy

# 102
  • София
Онзи ден ходихме на ортопед и той каза гимнастиката преди къпане вечер, ама не смогвам, първата вечер се опитах и тя се засмя с глас , беше много сладка . Повръща постоянно, така че ще мине и без особена гимнастика, на каката не съм правила ни гимнастика но масажи пък си е ок. Каката не е гукала изобщо, като гледам и тази не се е засилила. Все ги сравнявам, ама туй то.
Общо взето и аз се фокусирам върху спане и ядене най-вече, бая е подвижна, купих й едно килимче от килимче бг и я опъвам там по корем и на повивалника като я мажа с коремче.
Уф много е изморително с 2 деца, направо нямам желание за събуждане, ужасно се чувствам и особено ме сдухва това че не се радвам на нищо последно време, е не съвсем на нищо, но преобладава кофти настроението ми .

# 103
Нашия много гука - ау, аи, агу, гу. Понякога и някакво Б чувам. Гука като му говорим, гука на въртележката над леглото, също и на някои от черно-белите карти Joy много е смешен. Пък като му се доспи има цял репертоар от вариации на аууу. Heart
Вече е почти на 3 месеца (12 седмици).

# 104
  • Варна
Мойто вика аглю, направо ме разтапя като ми се усмихва и гука. Иначе с глас съм го чувала само на сън да се смее. Днес цял ден бяхме на двора. Навън спи малко повече, но пак макс 45мин. Аз си опънах постелката и потренирах малко на едната дрямка, на другата почетох, на третата пих кафе... Като е добре нахранен и му следя интервалите минава много добре. Гледам докато спи да цедя, че да има за като стане, но изпусна ли веднъж и пак трябва АМ. Излизахме със слинга и нямаше как да изцедя навреме. Отделно аз цедя около 60мл,а той яде 90, съответно трябва да имам аванс от нощните цеденки. Той от едната гърда твърдо отказва да яде дори и нощем и нея я цедя. Голяма гадост е тва цедене, особено нощем така ми се спи...

Общи условия

Активация на акаунт