Юлски Бебета 2023 - Тема 2

• 23 326
  • 715
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета и нашата първа ваксина мина. Много плака, в кабинета едвам се сдържах,но после плаках и аз. Иначе днес нямаше температура, хапваше си, но коремчето го мъчи и е неспокоен. Гимнастика не правим всеки ден,а когато позволи настроението му,но той си мята много ръцете и краката. 😁 По коремче слагам всеки ден,но пак според настроението,ако не го мързи вдига главата. Педиатърката днес ни каза да стимулираме повече,нищо че се мъчи.Разходки правим сутрин и следобяд/вечер,много обича в количката.
Иначе си гука,когато се успокои. Искам да попитам друго, знам че сте много и се надявам да ми отговорите. Вашите бебчета,когато стягат коремчетата, появява ли се разстояние между мускулите (извинете ме, не зная дали и при новородените се нарича диастаза) И ако има,какво е разстоянието горе долу?

# 106
Момичета, на контролния преглед при АГ 6 до 8 седмици след раждането с какво гледаха? Вагинален или коремен? Имам някакво леко кървене от вчера.  Пак като предния път - на капки по-скоро по превръзката и на салфетката само. И сега се чудя,  и без това при моя АГ с 100 зора час да хвана... вече е 7 седмици след раждането даже, та дали утре мога да отида или не? При положение, че не се засили днес естествено. Нищо не помня от след първото раждане. Нииищо 😅🤔

# 107
MintyMohito,
Прегледът е с вагинален ехограф. Аз бих отишла ако кървенето не се засили. Flowers Four Leaf Clover

# 108
Аз бях в цикъл на моя контролен.

Пфу ние такива драми с каката и зарази предучилищна. Едно тясно мухлясало и влажно подземие, което не отговаря на нормите. Направо съм без думи, аз ще я отпиша, ама родителите - вместо да се оплачат ще ремонтират. Не знам - ей заради това още има такива абсурди. Как може някой да иска да си набута детето в такава гняз, дори и за една година. 27 деца в 68кв, като трябва да има поне по 4 на дете. За спане, хранене, учене и игра. Помещението за игра е 12кв. За това, че няма играчки и книги и тн си затварям очите - можем да занесем. Но другото просто… мухъл и 55-65% влага. Е как да приема за нормално. Щели да пробият стената за вентилатор. И да боядисат с латекс срещу мухъл.  Това родителите, общината нямала пари. Ми що не казахте в началото на лятото да оправяме. Какво е това 3дни преди учебната година. То сега е времето сухо, ми какво остава като дойде зимата. Потресена съм, най-вече, защото не се противопоставят срещу това, а са готови да си пуснат децата. Бе те са бъдещето, трябва да ги учим да се защитават и да си отстояват. Не да го наврем в дупка. Направо толкова съм афектирана, че място не си намирам:(

# 109
  • Варна
Мен само на магарето ме гледа.
И аз имам драми с училището. Синът ми е с алергии и не му дават да яде там. В стола не пускали с храна, в стаята не може. Да сме си го взимали на обяд и да го водим пак след обяд. На мен едната посока ми е 6км,това значи 24км на ден за училище. С бебе. Пълен абсурд. Интегрираме цигани дето не искат да се интегрират, а децата с алергии не са хора. Досега нито в градината, нито в предучилищната съм имала проблеми, за училище най-малко очаквах.

# 110
Диди, това в България ли? Що за безумие?!?!? Честно, хора, възмутена съм.

Миналата седмица детето на кумата тръгна на детска градина и вчера се видяхме да разкаже как е. Направо се шокирах колко са гъвкави, колко внимание и грижа се обръща на децата, колко се съобразяват. Една възпитателка отговаря за 3-4 деца. Групите са с деца от 1 до 4 години. Нямам идея как се справят, но явно функционира системата. Сига да успееш да влезеш в нея де Joy
Аз още преди раждането кандидатствах за детски градини. Има една до нас зад ъгъла, но от познати на познати научихме, че в нея е изключително трудно да се влезе, защото групите се пълнят от братчета и сестричета на вече приети деца. Малко места се освобождавали за първо детенце Sad

# 111
  • Варна
В България ми, къде другаде такъв абсурд

# 112
MintyMohito,
Прегледът е с вагинален ехограф. Аз бих отишла ако кървенето не се засили. Flowers Four Leaf Clover

Седи си на капки. Това цикъл ли е изобщо? Преди 2 седмици някъде пак имах такова..  Вече започвам да се притеснявам, честно. Последния контролен в болницата го изпуснах защото каката беше с 41С , на първия не отидох...

Мен само на магарето ме гледа.
И аз имам драми с училището. Синът ми е с алергии и не му дават да яде там. В стола не пускали с храна, в стаята не може. Да сме си го взимали на обяд и да го водим пак след обяд. На мен едната посока ми е 6км,това значи 24км на ден за училище. С бебе. Пълен абсурд. Интегрираме цигани дето не искат да се интегрират, а децата с алергии не са хора. Досега нито в градината, нито в предучилищната съм имала проблеми, за училище най-малко очаквах.

Ох значи и бръснача ще играе. Поне виждам какво ще махам този път 😅

Иначе хич не им пука за алергии или че ще ти е трудно. То направо да не го пускаш, на мен така ми звучи взимайте го на обяд и после обратно.  Като знам колко е трудно с 2 да се натъмани каквото и да е било излизане без час  за някъде... Че по 4 пъти на ден и да бързаш и всичко. Тези са луди. Честно.

# 113
Момичета, на контролния преглед при АГ 6 до 8 седмици след раждането с какво гледаха? Вагинален или коремен? Имам някакво леко кървене от вчера.  Пак като предния път - на капки по-скоро по превръзката и на салфетката само. И сега се чудя,  и без това при моя АГ с 100 зора час да хвана... вече е 7 седмици след раждането даже, та дали утре мога да отида или не? При положение, че не се засили днес естествено. Нищо не помня от след първото раждане. Нииищо 😅🤔

Тъй като аз на първия контролен си бях още в болницата той искаше 7 дни след раждането ме прегледа на магарето, е вагинален ехограф и коремен но имах температура и затова беше по детайлно прегледа.
На втория след 1 месец беше само през корема.

# 114
Моя господин гука, мяука и се смее много 🤣
По коремче го слагам често, даже и в количката като сме на разходка.

И аз съм с две деца, баткото е с хиперактивност и дефицит на вниманието. Няма смисъл да мрънкам и да се оплаквам. Справям се, да са ми живи и здрави и те и нервите ми.

На вас как са ви коремчетата и килограмите?
Аз лека полека май започвам да влизам в нормална форма. Въпреки че кърмя и ям често.

# 115
Момичета, имам нужда от помощ и съвет! Детето е вече на 10 седмици и дневният сън стана кошмар!!! Иска само да я приспивам, унася се, заспива уж и като я оставя след 15 мин е будна. Не обича в количката, а откакто се научи да вдига вратле като я сложа по корем, където си заспиваше добре, ползва тялото ми за повърхност, от която да вири вратле. Свикна все до мен, по-скоро вече в мен, на голямото легло, креватчето през деня е мираж, полудявам, до тоалетната не мога да отида. Не искам да я оставям да плаче, за да не й причиня емоционална травма, знам ли.. дайте съвет!

# 116
Моя от време на време Аууу, Аааа и тнт гласни букви казва. Особено като го оставя някъде и отида да мия чинии или да видя каката.

За КГ ... аз запецнах на 72кг + коремче 4м все едно, но аз и преди си имах леко коремче. Иначе почнах да нося стягащо бельо и има някакъв резултат, поне знам за какво отиват парите. За хранене - ям като мога и каквото мога. От това кърмене съм гладна 24/7. Като цяло гледам да не гледам кантара много. Меря се и по едни дънки. Четири пръста имам да им закопчая копчето на талията ... а преди 3 седмици не ми минаваха бедрата и за копче не съм и мислила. 😀
Дебела съм. 😀 Не се майтапя, дебела съм. Нормалното ми тегло е 58кг. Забременях 64 защото след аборта миналата година си изядох емоциите... главно сладко.  Имам да свалям доста и чакам 3м да минат и да се отрегулира кърмата да почна детокс и лунна диета. Там за два - три месеца ще ги сваля всичките. Нищо,че иде зима.

Днес минах на АГ. Тип топ съм, обаче бях изпуснала да си взема направление от личната. Даже си мислех, че не ми трябва. По спомен чак на 6м след раждането ходих за такова. Помня защото родих март тогава, ходих на АГ октомври края. А за прегледа 6-8 седмици след спомен нямам да ми е трябвало направление.  Добре съм. 😵‍💫🫠

Krem4o пробвай бебеносене.  Там поне ръцете са ти свободни и бебето има по-голям шанс да спи.

# 117
Krem4o и аз съм със същия проблем като теб. Само на мен иска да спи през деня.
Та седнах да ровя в интернет какво да правя
Общо взето трябва да се да го научиш да асоцира съня с други неща. И отнема време, няма да стане от днес за утре.
https://babymori.com/blogs/baby-stories/my-baby-will-only-sleep- … -help-tips-advice

Следиш му епизодите на бодуване. Най-лесно е да почнеш с първата дремка за деня. Тя е обикновенна час и половина два след първото  сутрешното. Целта ти е поне една дрямка да е в кошче. Оттам нататък награждаш.
Сега тука идва тънката част. Дето ми е малко магия все още. Слагаш го в кошчето затъмняваш стаята пускаш бял шум и трябва да усеща твоята близост примерно като си сложиш ръка върху него. Може да полюшваш.
И се изисква постоянство ако днес не стане и утре е ден.

# 118
И госпожицата спи върху мен или в раницата. Предиобед пък я друсах по едни павета с количката, та и там дремна 30-40 минути. Ако не спи добре, вечерта вече е много сърдита, та вече не ме интересува как и къде спи. Само искам да спи Grinning С раницата и до тоалетна ходя, ако ми се наложи Joy
Аз тъкмо се претеглих - 55,7кг. Свалила съм още 1,5 кг след раждането и съм доволна. Само коремът ако може още малко да се стегне, няма да се оплача. А и да се махне линия нигра... Края на октомври тръгваме на плуване и май май ще си купя цял бански. Не се харесвам като за пред хора все още.

# 119
Krem4o, а вечер спи ли добре? Иначе +1 за раница/слинг. Чудеса вършат... Когато имах същия проблем започнах да следя изкъсо интервалите на будуване, да го изморявам повече, да го гушкам преди лягане и вече спи предимно сам в кошарата. Също съм чела, че промяна се налага с първата дрямка. Като успееш продължаваш с втората и тн.

Лютиче, къде избра плуване? Аз също мисля да започнем след четвъртия месец.

Общи условия

Активация на акаунт