Юлски Бебета 2023 - Тема 2

• 23 328
  • 715
  •   2
Отговори
# 120
Мишел, не живеем в България.

# 121
  • Варна
Че то моето си е така по принцип - денем само придремва. Често се случва да го приспя и в момента, в който го оставя и е буден на секундата. Друг път спи 10-15мин. Общо взето 40мин е абсолютен максимум и то на двора в количката с доприспиване сигурно два пъти поне. Вече и в слинг навън взе да се разбужда след 40мин.
Изпратихме първокласника днеска, едвам излязохме сутринта, бебето криво, аз пак трябваше да се приготвям за 30 секунди и да съм чума в главата и повърната. Задръствания, нямаше къде да се паркира, закъсняхме, ММ едвам се натика най-отпред да го остави при класа му, че са първи А клас и са най - отпред. Горкото преди да влезе даже снимка не успях да му направя.
Относно формата ми... 55кг съм, свалила съм 3кг откакто се прибрах, ама имам още 3-4. Коремът е зле, имам пак 4 пръста диастаза и като хапна нещо веднага се връщам в пети месец. Панталоните ми не ми стават, изобщо не ми минава задникът 😭

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 21:06 от Didi_Bidi

# 122
Мамиии, добро утро! Помагайте!
2 дни след изписването ѝ почнаха зверски колики… Днес прави 2 месеца и досега сме излизали точно 2 пъти с количката. Успокоява се само на ръце, а аз се боря с неизлизането. Щеше ми се днес да излезем, успях да я изкарам само на балкона и след 3 минути почна с истериите. Навън страшно се напрягам като плаче и ме гледат хората. Има ли други побъркани като мен? 😁

# 123
Вземи си ергономична раница и излизайте с нея. Аз винаги я нося с мен и като започне да недоволства я пъхам в нея, докято заспи или се успокои. В лошо време пък излизаме само с раница. До магазина също мога да изтичам с раницата. Абе удобно си е.

# 124
Вземи си ергономична раница и излизайте с нея. Аз винаги я нося с мен и като започне да недоволства я пъхам в нея, докято заспи или се успокои. В лошо време пък излизаме само с раница. До магазина също мога да изтичам с раницата. Абе удобно си е.

Така ще стане май.. Благодаря!

# 125
И ние почти не излизаме с количката. Основно раница. Напоследък почна да седи в количката, но трябва да обикалям, а като съм с каката по детски площадки.. не работи особено. Малкият още страда от газове/колики. Всяка сутрин към 5 е драма:(

# 126
С ергономична (хибридна до 4м навършени естествено) раница е най-удобно. Това го казва човек с 3 слинга и 5 раници вкъщи. 😀 Нямаше да имам арсенал ако не вършеше работа. Няма разкарване по етажите с количката, обикаляне защото количката не може да мине от някъде... Не е проблем и до тоалетната да иде човек ако му се ходи и бебето спи в раницата. 😀 Тъй де, 9м сме ходили с тях и там. Разликата каква е? След някой друг месец сами ще ни преследват до там.

Ох ние сме 3та поредна нощ спи до 1.30 (с 1 събуждане за ядене) и като се събуди 1.30 няма приспиване. Като пияна съм... 🥴 И ми се пие кафе като за световно и не смея, че ще стане още по-зле сигурно положението. Едва дочаквам другата седмица ММ да почива и да си наваксам поне 1 пълен сън. Само 1... и да пооправя вкъщи,че вече лудите ме хващат обаче не мога да пипна нищо заради мини лепчо и турбо. 😀

# 127
Аз си пия по едно кафе сутрин, междудругото. Когато бях на консултация по кърмене ми казаха, че може 2 кафета дневно. Като гледам бебето - хич не му се отразява.

# 128
  • София
И аз пия кафе, гледам непосредствено преди яденето да не пия, но след първото кърмене пия едно и после си правя още едно и си го цъкам до след обяда . През ден я пробвам мойта дуда в раницата и не ще и не ще, през деня сме предимно на ръце, туй то. Има дни в които си спи супер, но има такива като вчерашния в които не иска изобщо , кошмар

# 129
Магента, аз думата дуда я знам като жаргон за женски полов орган. Като деца я ползвахме с това значение.

# 130
  • София
Магента, аз думата дуда я знам като жаргон за женски полов орган. Като деца я ползвахме с това значение.
Хахаха, аз винаги за пухкаво човече съм я ползвала или за онова дърво черница .

# 131
Мами, да Ви питам Вие как се справяте с почистването  на дома? Кога, по кое време успявате да го свършите? С готвенето, прането, гладенето се справям засега без проблем, но с чистенето действам все като факир. Вариантите при нас - таткото с количката навън сам, а аз чистя къщата или чистя другите стаи, докато беба спи, а след това тя на шезлонг в компанията на тати, а аз чистя стаята, в която спи. Опцията баба/дядо да я гледат не съществува, тъй като имаме само едни баба и дядо, но те не са надеждни. 😢

A propos-аз използвам думата дуНда за пухкаво човече. 😊

Хахаха, аз винаги за пухкаво човече съм я ползвала или за онова дърво черница .

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 20:36 от bubastet

# 132
Ами аз чистя на порции, когато имам време. Пода мога да го мина и с бебето в раницата. Роботът си върви всеки ден. ММ вечер подрежда кухнята и забърсва плотовете. Всичко друго се върши междувременно.
Ама не се престаравам де Grinning Ето, например една купчина с пране на ръка седи от миналата седмица и все не стигам до там. Когато, тогава... Joy

# 133
Аз се оправям с всичко освен сгъване на прането. Прането няма край. Като чиниите, а ям масово тейкаут последно време защото няма време за готвене. Едва за ядене намирам. Е сега таман седнах да ям малкото се събуди. 🥴 Ненаспана, недохранена... и не ще да суче през деня туй дете. Откачам.

# 134
Аз да ви питам - правили ли сте си група във Фейсбук? И снощи си го мислех, и сега пак се присетих. Ще се радвам да направим една, ако има съгласни.

Относно чистенето, за което споменахте - роботът върви нон-стоп, пода го измивам веднага след робота, кухнята докато беба спи, банята докато се къпя, ама до бърсането на прах не мога да стигна нещо Cry

Общи условия

Активация на акаунт