Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 45

• 46 280
  • 803
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ви за бързите отговори и съвети. Ще заложим на фирма, която ще даде гаранция, просто доста ме стреснаха, до сега други фирми не са ни го казвали и се надявам да не са си премълчали тази част с гаранцията.

При нас също има козирки около 30см дълбоки и затова не би трябвало лятото да напича пряко южните прозорци, за запад не съм сигурна.

А може ли да ме ориентирате кантирането колко допълнителен разход Ви излезе ?

Извинявам се, относно подовото в бързината не добавих, че в момента сме на етап груб строеж.

# 571
  • София
Ами значи сте на точния момент да помислите за подово, преди да сложите замазка на пода.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 15:56 от Angel_Dust

# 572
  • София
Точният момент е при проектирането! Сега ако се прави нещо, трябва да се смятат височини на тавани, стълби, врати и т.н.

# 573
  • София
И това е така, но да кажем е последния що годе безболезнен момент, като направят пода и донесат мебелите хептен вече ще е тежко да решат - искаме подово

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 17:56 от Angel_Dust

# 574
За нашите стъклопакети се консултирах директно с фирмата, която изработва стъклопакетите.
Нито фирмата е споменавала за парников ефект, нито аз съм забелязала  парников ефект от стъклопакета.
Ако не искат да ви издадат гаранция, то е по-скоро заради друго.

За подовото е добре да решите още на ниво проект. Ако искате да има подово, то се отразява почти на всичко в къщата - нивото от което входната врата започва и всички останали врати, светлата част на помещението, прозорци, стълби - наситина на всичко.
Ако ще се постявя по-късно, то това ще наистина кошмар според мен. Аз лично не знам дали бих си го причинила. Бих го заложила още в началото дори и да не го ползвам вместо след това да обръщам цялата къща с главата надолу.

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 13:01 от nellytan1

# 575
  • Пловдив
tulip ,ще кажа само че в Пловдив западното изложение е кошмар .Нито стъклопакет може да спре лятното слънце ,нито вътрешни пердета или щори .Единствено , засенчване отвън върши работа .Обаче,  на запад си иска едни 4м .Най-евтиният вариант е някакво платнище - сенник или асма .При вашия северозапад трябва да се види как ще се засенчва  
 Задължително ви трябва охлаждане ,независимо  от стъклопакета и изложенията ,ако искате температура под 30° .
  Единствено мога да ви предложа  да ми дойдете на гости Уикенда .Ще Ви обясня за Пловдивските фирми и К стъклата ,вече ми дойде в повече да пиша затова  . Да видите колко топли стъклопакета (може на вас да не ви хареса ) и да се запознаете с  работата на каналния климатик .Климатизацията е най-добрия и евтин вариант за нашия район ,но явно много хора са натрупали негативи на тема  "климатик" и изобщо не  искат да му гласуват доверие .Според мен ,има време повече хора  да  узреят за този вид отопление  ,просто е много рядко използвано в БГ . Ако решите, да дойдете , пишете ми на Л.С предварително .

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 18:24 от nelina_london

# 576
Благодаря ви за бързите отговори и съвети. Ще заложим на фирма, която ще даде гаранция, просто доста ме стреснаха, до сега други фирми не са ни го казвали и се надявам да не са си премълчали тази част с гаранцията.

При нас също има козирки около 30см дълбоки и затова не би трябвало лятото да напича пряко южните прозорци, за запад не съм сигурна.

А може ли да ме ориентирате кантирането колко допълнителен разход Ви излезе ?

Извинявам се, относно подовото в бързината не добавих, че в момента сме на етап груб строеж.

Цената за кантиране е  била 1,10-1,25 лв/м’ на стъкло. Т.е. смятате грубо обиколката на стъклото на всеки стъклопакет и умножавате по 3, защото имате 3 стъкла. Най-вероятно сега ще около 2 лв/л.м. тази обработка. Това ми препоръчаха от Saint Gobain за големите витрини като презастраховане. Но дали наистина ще Ви обработят стъклата трудно ще разберете докато са здрави. Това е като с Аргона, има ли го или не, не е ясно.

# 577
Здравейте !
Извинете ако питането не е за тази тема и моля да ме насочите към подходящата.
Става дума за необходимо съгласие от съседи за отстояние на сграда от границите на имота (3 м.). Какво може да се направи, ако съседите не могат да се открият за съдействие ?

# 578
  • Пловдив
За подовото ще допълня, че единственият вариант ,който ще се отрази минимално на нивото на пода ,  е когато архитектът е предвидил XPS изолация над плочата и тя е поне 5 см .Ако изолацията е под плочата,какъвто е масовия случай , нивото ще се промени  с поне 8 см .
В случая няма втори етаж ,но би се отразило на кота 0 (влизането и излизането към двора ,както и намаляне на светлата височина на помещенията .
От друга страна , и да няма подово ,трябва да има изолация под замазката ,в противен случай подът ще е некомфортно студен  .

# 579
  • Пловдив
За подовото, наистина от рано трябва да се вземе решение, не като нас в движение по време на строежа. Сега се налага да коригираме нивата на стъпалата на стълбите, да не говорим за стреса, който в момента си причинявам с плъзгащата врата, която трябва да е с нивото на пода, защото и 2см разлика могат да объркат всичко! И вместо 10см изолация над плоча, ще сложим 5см.
Никога не съм искала подово, бях силно впечатлена от каналния климатик, който видяхме у Нелина и мислихме това да е нашия вариант за отопление/охлаждане. Вероятно за нас е оптимално решение, защото сме  двама и ще ползваме само първия етаж, но на мъжът ми му хрумна да заложи над изолацията и маркучи за подово  и на двата етажа, за да може впоследствие ако реши да монтира термопомпа. В момента ни правят ел инсталацията и пускаме кабели и за конвектори за термопомпа, та ще го мислим.

# 580
Здравейте !
Извинете ако питането не е за тази тема и моля да ме насочите към подходящата.
Става дума за необходимо съгласие от съседи за отстояние на сграда от границите на имота (3 м.). Какво може да се направи, ако съседите не могат да се открият за съдействие ?

Докато не ги откриете нищо не може да направите. Те трябва да се съгласят, за да можете да строите на границата.

# 581
  • Бургас
За подовото, наистина от рано трябва да се вземе решение, не като нас в движение по време на строежа. Сега се налага да коригираме нивата на стъпалата на стълбите, да не говорим за стреса, който в момента си причинявам с плъзгащата врата, която трябва да е с нивото на пода, защото и 2см разлика могат да объркат всичко! И вместо 10см изолация над плоча, ще сложим 5см.
Никога не съм искала подово, бях силно впечатлена от каналния климатик, който видяхме у Нелина и мислихме това да е нашия вариант за отопление/охлаждане. Вероятно за нас е оптимално решение, защото сме  двама и ще ползваме само първия етаж, но на мъжът ми му хрумна да заложи над изолацията и маркучи за подово  и на двата етажа, за да може впоследствие ако реши да монтира термопомпа. В момента ни правят ел инсталацията и пускаме кабели и за конвектори за термопомпа, та ще го мислим.

Аз да допълня, че конвекторите при охлаждане имат нужда да се отвежда конденза в тръби. Предвидете и това. При водата е гравитачно изтичането и си иска мислене. Ние сме извели през стените и директно в улуците или пък върху покрива на верандата.

# 582
tulip ,ще кажа само че в Пловдив западното изложение е кошмар .Нито стъклопакет може да спре лятното слънце ,нито вътрешни пердета или щори .Единствено , засенчване отвън върши работа .Обаче,  на запад си иска едни 4м .Най-евтиният вариант е някакво платнище - сенник или асма .При вашия северозапад трябва да се види как ще се засенчва  

Външни щори с изолация би трябвало да свършат работа.

# 583
  • Пловдив
Аз да допълня, че конвекторите при охлаждане имат нужда да се отвежда конденза в тръби. Предвидете и това. При водата е гравитачно изтичането и си иска мислене. Ние сме извели през стените и директно в улуците или пък върху покрива на верандата.
Ето това нещо, никой не ни го спомена....а две фирми идваха за инсталацията на термопомпа, много благодаря за уточнението! Два от конвекторите съм ги предвидила на вътрешни стени, в близост  има баня, освен на там да ги засиля тези тръбички.

# 584
  • Пловдив

Външни щори с изолация би трябвало да свършат работа.
Така е , може само на мен да ми действа депресиращо ако няма дневна светлина през деня .

Общи условия

Активация на акаунт