Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 45

• 46 251
  • 803
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Ей, каква нестандартна дискусия. Като ви чета смятам, че не съм сама. И мен ме влече нестандартното. Майсторите не излизат от калъпите си. Колко обикалях да намеря фирма, която монтира дограма не само с пяната, а с ленти. Всички ме убеждаваха, че няма смисъл. Колко ще оскъпят лентите. После със шпросите колко ме убеждаваха, че трудно се мият прозорци на квадратчета. Ама и аз инат, искам си моето. Но най-много съм убеждавала после за синьото. Мацне боя майстора и пак питам, ама сигурна ли си. И така, и така. А за антидронлентите на под прозоречните первази и там обясняване. Но всички майстори ми изпълняваха желанията и после даже се радвахме заедно.

# 406
  • София
Нели може ли снимка на гардероба и разпределението, ако е удобно 😁че имам да мисля гардероби със скосяване 😬

# 407
  • София/Варна
Какво е антидронленти?

# 408
Bar B Q лудите не сме сами Satisfied!
Аз много я харесвам вашата къща. Страхотно сте се справили!

Скрит текст:
Angel_Dust eто малко снимки (децата ползват гардероба и не смея да им разбутвам лудницата , за да направя по-хубави снимки):

# 409
И аз бих искала да разбера  какво е
Цитат
антидронлентите на под прозоречните первази
?
На първо четене звучи като нещо възпрепятстващо кацането на дронове по первазите,  (като защитата срещу птици) , но не си представям, че някъде вече има такава досадна напаст от дронове...

# 410
  • София
Ооо мерси, то такова скосяване, навътре... Моето е настрани😬😂🤗🤗🤗 иначе имаме и едно шкафче такова като твоето да правим, на колелца, за него сме намерили примерна картинка. ❤️😘

# 411
Ако нямате външна изолация то тогава може би ще ползвате по-дълбоки тухли спрямо стандартаната 25ца?
Да, първоначалната ми идея беше за тухли с "вградена" изолация и без външна. Където живеем в момента никой вече не слага външна изолация и на мен също ми се стори елегантно решение. Бях се спрял на тези тухли. 42,5 с перлит вътре. После видях, че този модел въобще не се предлага в България, а единственото решение у нас е с вата, което не ме кефи, защото поемала много влага при строежа, за разлика от перлита.
Та като сметнах цената на тухлите, излезе, че в крайна сметка вариантът обикновени тухли + външна изолация е по-евтин. 
Тогава стигнах до извода, че ако така и така ще слагам външна изолация, няма никакъв смисъл от стандартните глинени поротерм тухли, които се опитват да са енергийно ефективни, но в крайна сметка не са добри в нищо (освен може би, че лесно се режат и носят). Така остана последния вариант, на който в момента съм се спрял - силикатни тухли 24-ки + вата + външна фасада.

Архитектът ми е абсолютно отворен за "нови" и "нестандартни" неща, но за да не бъда разбран погрешно - в никакъв случай не ми е самоцел, аз си търся функционалността. Ако това означава нещо ново за нашите ширини - така да бъде.
Естествено, че не падам от небето и ми е ясна действителността и че "бай Иван" ще се опита всячески да направи нещата, както той си знае, но и двамата с архитекта сме решени да си гоним нашия интерес, а не този на строителя.
Цитат
Не всички стоители имат машини да режат нестандарни тухли.
Да, мога да се закълна, че няма да имат машина за силикатни тухли, но ако трябва лично ще им купя.
Цитат
ПП. Ако ще залагате рекуперация то помолете конструкора да ви проектира безгредова конструкция. Със сигурност ако проектирам следваща къща ще е задължително без греди. И при въздуховодите пречеха и в баните ми пречат.  Постоянно ми се пречкат и ме дразнят тези греди.
Много добра забележка, записвам си я, благодаря! Още едно предимство на силикатните тухли е, че бидейки много по-яки, чисто архитектурно понасят решения, които биха били невъзможно с обикновени тухли. Но да видим дали ще можем да се възползваме от това.

# 412
антидронлентите на под прозоречните первази.

Ще пукна да разбера какво е това. Знам за заглушители на управляващия сигнал които биват еднолентови, двулентови, многолентови, но се визира честотната лента на радиосигнала.

# 413
  • София
Ето какво е писала Bar B Q в тема 38:
"Нещо от друга тема да споделя за тези, които ще слагат външни подпрозоречни первази пластмасови. Сложихме антидрон лента и при тези дъждове доволни сме, не ТРОПА. От Германия я взехме."

# 414
  • София
Може би това се има предвид - антиДРЪМ лента.

https://access-novello.com/product/13152/antivibratsionna-lenta- … akses-novelo.html

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 15:51 от Monyk

# 415
А на български - антиДРЪН? Thinking

# 416
  • Бургас
Аз докато вляза да обясня и вие сте разбрали. Термина идва от немски език. Ако имате наблизо мивка от металните, погледнете отдолу има залепена черна материя, която е около половин сантиметър. Ето това е. Ние сме с най евтините первази. Може би при каменни няма смисъл, но при нас е екстра. В града в апартамента е трополене.
Писах, ама излязох и снимах.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 17:06 от Bar B Q

# 417
антидронлентите на под прозоречните первази.
Ще пукна да разбера какво е това.
Хахахаха, и аз бях на опашката от любопитни.

Благодаря за разясненията, макар и да не се оказа чак толкова вълнуващо. Joy

# 418
  • Бургас
Майсторите, които правиха изолацията слагаха под первазите тези ленти. И те не бяха нито чували, нито виждали. Като метраж не знам колко е, но около 100 лева от немския Амазон ги купихме. Материала не е скъп. Стремяхме се да е бюджетна къщата. Нямаме никъде камък, цокъл и первази. Не че ни харесвам, но са по скъпи. И към днешна дата, както мислехме да идваме само в почивните дни и по празниците, вече трета година живеем целогодишно. Подцених някои неща и сега мааалко съжалявам, ама нищо.

# 419
  • Sofiа
Нели може ли снимка на гардероба и разпределението, ако е удобно 😁че имам да мисля гардероби със скосяване 😬
Не съм Нели 😀, но и ние правихме гардероб със скосяване в еднат спалня. Така стана

Общи условия

Активация на акаунт