Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 45

• 46 245
  • 803
  •   1
Отговори
# 525
Ако се прави троен стъклопакет с орнаментно стъкло, то в средата ли се слага и променя ли се нещо в съображенията за другите две?
Примерно такова стъкло. Има фирми да го предлагат, но няма нищо като описание.

# 526
Отново се включвам с въпрос, извинете ме, че толкова често питам, но до сега не ми се е налагало да се информирам относно дограма и от няколко дни чета от всякъде информация. При тройния стъклопакет, на който се спряхме с профил Алупласт 70 мм, стъкла 4 - 4 - 4 и ширина 42мм общо, има ли нужда от добавяне някакъв газ като аргон? Бях чела тук там защо се слага, но като цяло ми е твърде далечно и по офертите, които до сега сме събрали единствено Ролпласт бяха добавили аргон в офертата си. Та затова се зачудих и реших да ви попитам.

# 527
Стъклопакетът Ви е най-висок клас! Параметрите ви са идентични с цитираните от Нелина - светлопропускливост 74 срещу 73% и соларен фактор 52 срещу 53%. Търсете причината за неудовлетворението си другаде.
Каква неудовлетвореност? Аз не се оплаквам от моите Ка Бяло Ка?!
Извинявам се, останах с впечатление че ви е студено и тъмно. Това сте писали поне.
Даже с болднато съм написала https://bg-mam.ma/p/1586961/47523378, че никога няма да сложа повече 4С бяло Ка, защото зимата с тях е студено и винаги е по- тъмно, а лятото пак е жега. Тя дискусията доста дълга стана, нормално да стане грешка.

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 21:47 от drago_2008

# 528
  • Пловдив
Barba ,това ми заприлича на въпрос като от "Стани богат " ,който участникът удостоява с репликата : "Много хубав въпрос " ,защото си няма идея какъв е отговора Simple Smile
Идеята на това орнаментно стъкло е да е видимо ,според мен .Тоест ,да е най-вътрешно .Ако е гладко от едната страна ,пак може да е с К покритие ,предполагам .Никога не съм разглеждала орнаментните стъкла на водещите фирми .Ако е в средата ,ще трябва да се прави  по-широк стъклопакет ,за да има достатъчно разстояние между отделните стъкла ,защого изглежда по-обемно ,а може и да е само илюзия .Като показатели калкулацията  би трябвало да ке промени и съм сигурна ,че ще по-зле по-всички параметри ,които са важни . Преди две години много търсех такива  flutted стъкла ,точно вълнообразни,но  за врати  и паравани на бани ,но там не са в стъклопакет .

Аргонът допринася с 0,1  към топлоизолационните качества на пакета ,тоест Ug става 0,6 .Има много теории за изтичането му  през годините ,до пълното му изчезване .Не съм виждала доказателства в подкрепа на тезата ,но това което знам е ,че все пак ,гарантира хурметичност на пакета ,поне в началото  .Не е скъп ,и може да е само в плюс ,така че се възползвайте от тази екстра .

Имам въпрос към съфорумките с подово отопление .Замервали ли сте температурата до пода (да кажем на 20см ) ,на 1,50 височина и близо до тавана ? Интересно ми е какви са данните  и на каква височина са термостатите ви ? Вчера обикалях с един живачен термометър и мерих температури  ,защото ми бе интересно дали има разлика между етажите, след като  единият се отоплява пряко ,а другият индиректно .И има такава разлика ,но  само  при температурата близо до тавана .

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 22:42 от nelina_london

# 529
  • Sofiа
Нелина, смайвяш ме с въпроси Grinning
Термостатите ни са на 1.20 от пода. Не съм мерила температура на 20 см на пода и при таеана, но утре ще измеря за теб 😃

# 530
  • София
😂 😂 Ох ами мога да пробвам и аз следващия път да премеря в накоя стая на две три места във височина има ли разлика😆

Драго аз честно не мога да разбера защо зима ти е студено с 4с☺️

# 531
  • Пловдив
Val , ти да не разпънеш рулетката точно на 150 см ? Grinning Горе-долу  , на височината на главата .А,и ако може резултатът да си е само от подовото ,без да участва слънцето .
 Angel ,  разлика във височина ще има ,все пак физичните закони не могат да бъдат пренебрегнати ,ама пусто любопитство. Докато сме били с подово в Англия ,явно все още съм била по-нормален представител на женския пол и подобни неща не са ме вълнували Simple Smile  

Мисля си и за температурата на стъклопакетите да проведем "bg mama test" .Убедена съм  ,че всички , умуващи по темата дограма , ще се радват на практически , реални резултати .И на мен ми е любопитно дали на 100% се припокрива теорията с практиката .Обаче ,трябва да е супер слънчево ,да се подготви живачен термометър на конкретно разстояние при конкретни часове за различните изложения .Малко по-сложно е ,за да не се влияе от вътрешната Т  .Замервала съм на огрявана  и неогрявана част от пода ,но не съм си записала резултата  . Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 23:19 от nelina_london

# 532
  • София
Ох, да мен наистина някак не ме вълнува толкова, в смисъл топло ли ми е зимата-топло ми е, най-слънчевите стаи по-топли ли са зимата - по-топли са. Лятото имам ли нужда от охлаждане в жегите - за жалост - да... 😂
По-точно проблема ни е, че трябва някакъв вид рекуперация за спалните да измислим в някакъв момент, защото дограмата прекалено уплатнява и въздуха свършва.

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 10:12 от Angel_Dust

# 533
Здравейте, имам въпрос относно оградата. Не ми дадоха разрешение за висока ограда от едната страна на къщата, тъй като се води път( път никога няма да има там, защото е река и гора).Тъй като искам нещо плътно, за да не преминават животни и  растителност към двора. Използвал ли е някои нещо подобно, пана или някакви огради, които са плътни. Ще направим 60 см основа, но като изравним двора от нея ще се подават 10-15 см. Притесненията са ми основно от змиите, които излизат от реката и горичката. Това лято вече махнах два смока и 3 водни змии, не искам децата да попаднат на тях докато си играят. Благодаря!

# 534
Здравейте, имам въпрос относно оградата. Не ми дадоха разрешение за висока ограда от едната страна на къщата, тъй като се води път( път никога няма да има там, защото е река и гора).Тъй като искам нещо плътно, за да не преминават животни и  растителност към двора. Използвал ли е някои нещо подобно, пана или някакви огради, които са плътни. Ще направим 60 см основа, но като изравним двора от нея ще се подават 10-15 см. Притесненията са ми основно от змиите, които излизат от реката и горичката. Това лято вече махнах два смока и 3 водни змии, не искам децата да попаднат на тях докато си играят. Благодаря!

Това няма да ги спре. Трябват ти котки на двора.

# 535

И котките не ги спират. Не знам доколко действат разните джаджи против змии, може да провериш и това, както и да си развъдиш таралежи - те са им естествени врагове.

# 536

И котките не ги спират. Не знам доколко действат разните джаджи против змии, може да провериш и това, както и да си развъдиш таралежи - те са им естествени врагове.
Да, ясно ми е че няма напълно да ги спра, но една отворена ограда ще улесни достъпа. Останалото е лесно. Таралежи имаме поне 6 в двора сега 😁

# 537
Браво за таралежите, дано се задържат. Моите нещо се обидиха ли, какво, втора година ги няма...
Оградата евентуално нагоре да е от гъста мрежа и зеленина.

# 538
Метални рамки с пълнеж от просечена ламарина сигурно ще свърши работа в някаква степен.

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 13:44 от pep_si

# 539
Може да пробвате с нещо такова. https://www.ogradki.bg/product/ogradni-pana-gama-07/

Общи условия

Активация на акаунт