Девственост на 30г….

• 10 496
  • 151
  •   1
Отговори
# 135
Независимо по какъв начин се запознаваш с някого, винаги го опознаваш чрез по-близко общуване. Може да се окаже всякакъв както от социалните медии и аповете, така и ако сте се запознали по друг начин.

# 136
Като бях на възрастта на авторката, като седнем някъде в заведение с приятелка да си говорим, гаранция идваше някой да се запознава. Но авторката явно не излиза много и не разбрах дали има приятелка (и).

След училище и университет като влезеш в една рутина от работа в къщи,  и особено ако на работното ти място има предимно жени е много трудно да срещаш мъже физически. Затова пък нета е безценен и нямам предвид тиндъри разни. Всеки форум по интереси, игри,   фейсбук групи и подобни има потенциал да срещнеш хора, с които да си пишеш, да се запознаеш и да станете приятели. Зависи какво те интересува. Май вече писах, че знам една двойка, която се запозна в БГ наука...

# 137
даже за сериозни неща всичко друго освен тиндър е окей. влезнали ли сте на едно и също място имате вече един общ интерес

# 138
  • пустинята Гоби
Нашето поколение нямаше нужда от предпазливост, защото опознаваше даден човек и посредством средата му. Със срещнат слуайно в нета или извън, никога не съм ставала близка, няма и да стана, то няма за кога. Приятел си с някакви хора, те водят приятели и т.н., така най-често се случваха нещата в моята младост.

# 139
Скрит текст:
Трудно ми е на мен в днешни дни да разбера хора, които казват, проблемно им било общуването с другия пол. При толкова много социални медии?!

Прост пример: инстарам. Ами пусни един лайк, напиши някой друг коментар, реагирай на стори с нещо друго освен със сърчице, отговори на нечий въпрос - затова се наричат социални мрежите, толкова възможност за интеракция има, а не се използват. Вместо това колко само скролват и гледат...

Аз пък ги разбирам. Едно са лайковете, друго е общуване на живо. Точно от много висене в социалните медии е пълно с неадекватници.

Отделно не мога да преценя дали на авторката ѝ е мъка липсата на партньор повече, или подпитванията кога ще се жени и ще ражда. Ако е второто темата е безпредметна.

Зависи с каква цел се използват социалните приложения. От моя опит, да, има и неадекватници, но категорично преобладават нормалните.

От лайк и коментар се започва комуникацията, нерядко се стига до срещи на живо, познанства, приятелства (общо пиша, не конкретно в търсене на партньор).

Лично аз от две-три години имам две блог-страници в Инстаграм - креативен аутлет и блог с полезна информация за семейството и приятелите - и намерих в социалните мрежи единомислещи хора с мои интереси. С живеещите в моята страна сме се запознали на живо, посещавали сме мероприятия. С по-далечните също сме в приятелски отношения с уговорка да се видим при възможност.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 15:30 от Анонимен

# 140
Когато не търсиш непременно връзка, да, могат да се създадат приятелства, дори и нещо повече по-натам. Обаче не мога да се съглася, че човек може да опознае друг само онлайн. Нищо не пречи, разбира се, да се запознае онлайн и да се срещнат на живо. Дори и да не се харесат, пак ще е опит.

# 141
  • Далечният изток
Тя има нужда да започне от някъде. Не е нужно задължително да търси мъж, за който да се омъжи, а просто да разговаря с различни хора. Онлайн комуникацията много помага и за такава на живо.

# 142
Сайтовете са много подходящи точно за тази цел- завързване на първоначален контакт. На улицата, в бара и дискотеката, въпреки че имам такива запознанства, винаги ми е било неприятно заради чувството, че се натрапвам. Докато в нета е ясно всеки с каква цел е там, вече дали ще ти обърне внимание или ти ще обърнеш на който ти пише е друга работа, но като пишеш на много или си сложил хубави снимки и ти пишат много, все нещо ще става. Така че препоръчвам го на тези над 25-30 години, когато младежките компании са се разпаднали, всички наоколо са се изпоженили и/ или са потънали в работа, това е начинът да срещнеш много нови хора, които иначе трудно би намерил. Естествено иска се опит да филтрираш неподходящи, лъжливи, играчи, кифли или платени, но с времето идва и този опит. Винаги първи среща трябва да е някъде на обществено място, заведение или оживен площад/ булевард, а не някой затънтен краен квартал, парк или нечий апартамент, защото не се знае на каква откачалка можеш да попаднеш, съвета е по скоро към жените, ама пак да се има предвид от всички.
За авторката вече писах, ама тя едва ли си чете все още темата

# 143
То не стана ясно тя изобщо какво търси - дали само някой, който да свърши работата, или чака Принца? Ако е първото, и за мен социалните мрежи са най-доброто място, заявява, че е само за секс, кратко и ясно. Не е нужно да тръгва директно с това, че е девствена, защото така може да попадне на всякакви откачалки, може непосредствено преди самото събитие, двама-трима най-вероятно ще се откажат, но все един ще се навие.

Ако иска връзка, по-добре да е на живо. Най-малкото мястото, на което срещаш човека и обкръжението, в което той се движи, вече ти дават доста информация за него. А онлайн нямаш друг избор, освен да приемаш всяка информация за чиста монета, което ми се струва опасно.

# 144
  • София
Ооо стига!  Има стотици връзки, започнали уж "само за секс" и в един момент се оказва, че сте заедно от година, мислите да живеете заедно и тъй нататък....
Но пък има и стотици, които се разпадат на първия месец, натоварени с един камион очаквания за сериозност.

# 145
  • София
Баща си търси. Толкоз по темата.

# 146
Не знам какво си търси, но на 30 г. да не е имала никаква връзка, говори за други липси. Девствеността е най-малкият проблем.

# 147
  • София
Нормален човек на 30 има поне 100 човека познати, приятели, колеги, съученици, съседи, състуденти.....

# 148
....и може да ги утрои при желание. Ама, то само с "искам" не става.

# 149
  • София
Ама тя не иска. Предполагам, иска 1 човек за всичко. Това просто не работи.

Общи условия

Активация на акаунт