На море в Гърция 2023 - V / 2024

• 72 006
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Криарици, Ситония днес:

Наистина се оказа лабиринт от асфалтови и черни пътища, но до залива стигнахме сравнително лесно. Плажът беше бижу: с фин пясък, а водата - тюркоаз без вълни, с плитичко и красиви катеруеми скали. Множество рибки, даже могат да ви клъвнат както си шнорхелирате Wink Не вярвахме, че на 25 мин от Сарти ще попаднем на такава прелест. На прима виста имаше два бийч бара, готвещи се да закрият сезона до няколко дни, Hawaii и Thea. За да стигнете до тази по-дива част на залива, където са те (от другата страна има къмпинг и река, съответно комарчовци вечер?), можете да си зададете като крайна точка Hawaii Beach Bar https://goo.gl/maps/SKoFQK9pBmem1sFb6

Над залива районът е осеян с живописни хълмчета, които са осеяни със... стълбища. На доста места се виждаха. Понякога свършваха в нищото, но може би бяха стари и е имало свличане на маси през годините. Изобщо, да искаш пеша да бродиш Simple Smile

Пътьом по̀ откъм Сарти има една огромна сергия с плодове
https://goo.gl/maps/aLAqUrMpxWHANyeXA

# 211
Някой посещавал ли е Драколимни? Изглежда уникално езерце, но няма път с кола дотам. Има ли туристическа пътека?
Здравейте, това лято посетихме района с една група туристи. Езерото се намира нависоко в планината Тимфи. Отправна точка за него е една хижа, в момента не се сещам за името
 До нея се стига от село Микро Папинго, където се оставят колите и се тръгва нагоре по добре маркирана пътека с постоянна денивелация. С кола до хижата не може. От селото до хижата ви трябват около 2-3 часа. А от хижата до езерото около 2, като първо се слиза от хижата и после пак има изкачване до езерото. Ако ще го правите за един ден този маршрут, тръгнете по-рано.

# 212
Криарици ни беше много любим плаж навремето, както и Каламици, и Талата. Там ни беше първото гръцко море. Близо до Каламици има и един чуден малък плаж, но ходят основно нудисти.

Момичетата, които са в момента в Гърция, да хвърлят по един поглед на прогнозата за времето, че във фейсбук групите има предупреждения за рязко влошаване на времето от понеделник и опасности от нови наводнения.

# 213
В тази връзка много харесвам пиреновия мед. Взимала съм от Никити и от Йерисос (там спряхме специално да си напазаруваме мед от една пекарна с местни продукти).
[/quote]
Може ли да кажете къде в Йерисос е тази пекарна с меда? Това лято за пръв път почивахме там, хареса ни и догодина мислим да повторим, та евентуално и мед може да пробваме.

# 214
  • София
В тази връзка много харесвам пиреновия мед. Взимала съм от Никити и от Йерисос (там спряхме специално да си напазаруваме мед от една пекарна с местни продукти).
Може ли да кажете къде в Йерисос е тази пекарна с меда? Това лято за пръв път почивахме там, хареса ни и догодина мислим да повторим, та евентуално и мед може да пробваме.
[/quote]

Заповядайте Simple Smile. Близо е до Масутис. Ние и него уважихме на връщане към България.

# 215
# 216
Бях в Nea Peramos през изминалото лято. Страхотно е. И природата и обслужването. Мога да препоръчам плажен бар Breeze! Цените са по-високи от тези на нашето черноморение, но все пак смятам, че преживяването си заслужава!

# 217
В момента е рай.
Няма хора, времето е трепач, водата е още топла.

Тръгнахме безцелно из Халкидики се забихме в една къща и плаж до Пиргадикя, което селце пък много ни хареса. То пък се оказа популярна и за самите гърци дестинация. Има  много хубави таверни, пробвахме 2 и останахме доволни.

2 кадъра от пустия плаж:

За  целия ден дойдоха не повече от 4ма души.

Идилия за тези, които не търсят бийч барове.

P.s. освен рибките и Ставраки ни правеше компания Grinning

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 11:50 от aiwabg

# 218
Здравейте, можете ли да препоръчате място за междинна нощувка за прибиране от Пелопонез в България - някъде по пътя Парга - Янина.

# 219
  • Варна
Здравейте, можете ли да препоръчате място за междинна нощувка за прибиране от Пелопонез в България - някъде по пътя Парга - Янина.

Някое от трите селца около  МЕТЕОРА и разглеждаме природния скален феномен и манастирите.

# 220
Изпращаме лято 2023 на Сахара бийч до Неа Каликратия Heart

# 221
Следобеда се развали времето. Всичко беше като в мъгла. Топло, слънцето пак си "жулеше", но някак си замъглено в далечината.

# 222
Не знам къде е това,но днес на Порто Куфо се размазахме....

# 223
  • някъде ... тук ...
Днес като температура беше ОК за пътуване, но това като в мъгла и смог беше направо сюрреалистично. По цялото крайбрежие от Ламия до след Солун беше странно смогаво. Отделно гледките от наводнението са ...
Районът  в северната част на Коринтския залив много ми хареса -селска идилия и спокойствие.
Не усетих Кефалония като мое място. Доста комерсиализирани места, а и не очаквах толкова хора в средата и края на септември.
Лефкада ми беше ясна от преди, но си намерихме плаж, от който не ми се тръгваше.
Месолонги и районът ме спечелиха и за друг път, че сега беше по път.
Делфи е ясен - в 8 отваря и в 8.15 с нас имаше още три групи труристи с екскурзоводи, едните - от круизен кораб в Итеа. Впечатли ме зидарията на част от стените - като костенурча коруба. А и песнопенията , изписани по камъните.
Доволна съм от пътуването като цяло, ама утре -пак на работа...

# 224
  • There I was on a July morning
На Ситония беше слънчево до обяд, после се заоблачи. Морската вода е по-студена в сравнение с предходни години по същото време, но все още става за къпане.
Плаж Каламици днес

Общи условия

Активация на акаунт