На море в Гърция 2023 - V / 2024

• 72 024
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Не знам къде е това,но днес на Порто Куфо се размазахме....
Ами ако се размазвате на вятър , облачност и "смог" - ок, така да бъде.
До обед беше ок, след това ставаше да висиш на плажа само.

# 226
Параход, голямо благодаря за разказите и снимките!

Дъвки Travel gum купихме през август от аптека Промахон, нищо не ни казаха за производството. Проверих ги, с дълъг срок на годност са. Но ако ще изчезват трябва да се запася, защото при мен работят безотказно.

# 227
И аз се изненадах, но пробвах в няколко аптеки в центъра на Кавала, в едната ми казаха точно това. Влизах и в една в провинцията (където аптекарят говореше чудесен български Stuck Out Tongue), той просто каза, че ги няма.
Тъй или иначе не ни потрябваха, но е полезен продукт и ще е жалко да изчезне - дано е нещо временно.

# 228
  • София
Здравейте,
Някой има ли идея как е времето в Гърция и дали се очакват нови порои? В сряда трябва да пътуваме за Атина, но мъжът ми чел в БГ сайт, че има предупреждения да не пътуваме за Гърция и че пак имало опасности от наводнения  в Лариса и Волос. На английски не намирам чак такива опасности, а гръцки не разбирам.

# 229
  • София
Здравейте,
Някой има ли идея как е времето в Гърция и дали се очакват нови порои? В сряда трябва да пътуваме за Атина, но мъжът ми чел в БГ сайт, че има предупреждения да не пътуваме за Гърция и че пак имало опасности от наводнения  в Лариса и Волос. На английски не намирам чак такива опасности, а гръцки не разбирам.
Да, от снощи има предупреждение за опасно време - Централна Гърция, Атика и Пелопонес. Вече има наводнения.
Скрит текст:

Сайтът на първа страница meteo.gr има и английска версия. Много е точен и подробен.

# 230
И наши близки трябва да пътуват към района на Атина в сряда или четвъртък и няма как да го отложат. Има Световно първенство там и нямат избор.
Дано до тогава да отмине.

# 231
  • София
Дано отмине, че се чудим, дали изобщо да тръгваме ..

# 232
Здравейте,

Здравейте, аз ползвам  https://www.okairos.gr/ и е много поледен. На гръцки е, но се разбира.
Има освен температури, вятър, дъждове....

# 233
Някой посещавал ли е Драколимни? Изглежда уникално езерце, но няма път с кола дотам. Има ли туристическа пътека?
Здравейте, това лято посетихме района с една група туристи. Езерото се намира нависоко в планината Тимфи. Отправна точка за него е една хижа, в момента не се сещам за името
 До нея се стига от село Микро Папинго, където се оставят колите и се тръгва нагоре по добре маркирана пътека с постоянна денивелация. С кола до хижата не може. От селото до хижата ви трябват около 2-3 часа. А от хижата до езерото около 2, като първо се слиза от хижата и после пак има изкачване до езерото. Ако ще го правите за един ден този маршрут, тръгнете по-рано.
Много благодаря. А от хижата до езерото има ли добра маркировка?

# 234
Хе, разминали сме се с един симпатяга на мъничкия Липси - Пиърс Броснан, Джеймс Бонд от 90-те до 2005 г. Simple Smile Тук местните се снимат с него в центъра приблизително по времето, когато ние пристигнахме с ферибота от Самос. Но явно е било малко по-рано, защото беше пълно мъртвило вече като дойдохме - сиеста Simple Smile

Това си го слагам тук като напомняне да разкажа и за Лерос и Патмос, пък и да удължим лятото, доколкото е възможно Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 20:06 от Параход

# 235
  • София
Аз ги чакам с нетърпение тези разкази. За Лерос - защото не съм била, а за Патмос - защото съм била Simple Smile, любопитно ми е обаче как го видя ти. И все пак ние посетихме Патмос по едно особено време - 2020 година.

# 236
Пиърс Броснан ще да се е влюбил в Гърция по време на снимките на Mamma Mia! на Скопелос, ако не и по-рано.

Който не го е гледал: https://imdb.com/title/tt0795421/ Simple Smile

# 237
Надали има в тая тема човек, който да не го е гледал Simple Smile

Не само на Скопелос захлебват от филмовата слава, на Скиатос, където също са проведени част от снимките (както и в Дамухари на Пелион) вече 15 години го дават всяко лято в лятното кино...

# 238
Пиърс Броснан и през Лесбос е минал тази година в началото на септември. Снимка от фейса от някоя от местните страници.

И специално за тодоричка един букет цветя от Полиризос. Grinning

Скрит текст:

Не съм много по пърженото, но понякога се прежалвам за дегустацията. Пък и нямаха никакви зеленчукови неща готови.

После ще разкажа в къщата на каква чудна баба Елена попаднахме накрая в Южен Крит, но има време, малко да поема дъх работно.

# 239
  • София
Ето тук са описали целия маршрут на Пиърс Броснан из Гърция до момента на статията. Пристигнал е с жена си на 3-ти септември в Кавала и после са стартирали обиколка на гръцките острови по море. Поводът е бил 22-рата годишнина от сватбата им (явно по това си приличаме - и аз обичам да отбелязвам по такъв начин годишнините от сватбата Smile).

Общи условия

Активация на акаунт