На море в Гърция 2023 - V / 2024

• 72 031
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Розова маслинка благодаря Simple Smile ние току що се прибрахме от Крит. Общо изкарахме чудни 26 дни в любимата Гърция - на обичаните места - Пелион, Евия и Крит. Слава богу този път колицата ни закара и ни върна, че още изтръпвам от миналогодишните приключения със счупената скоростна кутия на баира след Родакино на Крит Simple Smile

# 241
Айде де, Тодоричке. Каква е тая почивка, къде дават така? 😎😉

Ще дам тия дни и аз моите пет стотинки за темата, като разтоваря малко работата. Сирос, Тинос и Евия.
По МиленкаД, отпразнувахме 25 годишнина. 😊

# 242
  • София
Сирос, честита годишнина Champagne! (Признавам - водите ни с 4 години). Пожелавам да сте живи и здрави и следващите 25 да ги отпразнувате подобаващо с пътешествия по красиви дестинации!

# 243
  • Варна
при месечна септемврийска норма 35 л./кв.м. за този септември до момента във Волос са паднали над 1 200 л./кв.м.

# 244
Здравейте! Обмисляме малка почивка през средата на октомври за около 4 нощувки някъде в Гърция, но по-на юг. Харесах района на Волос и запазих с безплатно анулиране страхотен апартамент в селце, на няколко км. южно  от града, но с тези наводнения много се притеснявам и започнах да оглеждам района на Парга. Според вас къде е по-вероятно да става за плаж по това време? Волос или Парга? Или да се насочим към Лефкада, както ме съветва дъщеря ми? Но ние никога не сме слизали по-надолу от Солун и ме притеснява пътуването. Може ли малко мнения от тия от вас, които имат впечатления от подобни пътувания? Ще съм ви много благодарна.

# 245
Подобно питане имаше съвсем наскоро. Средата на октомври най на юг. Крит, Пелопонес.
Има статистики на температурите от предходни години в интернет. Проверете си и ще придобиете впечатление.

# 246
Здравейте! Обмисляме малка почивка през средата на октомври за около 4 нощувки някъде в Гърция, но по-на юг. Харесах района на Волос и запазих с безплатно анулиране страхотен апартамент в селце, на няколко км. южно  от града, но с тези наводнения много се притеснявам и започнах да оглеждам района на Парга. Според вас къде е по-вероятно да става за плаж по това време? Волос или Парга? Или да се насочим към Лефкада, както ме съветва дъщеря ми? Но ние никога не сме слизали по-надолу от Солун и ме притеснява пътуването. Може ли малко мнения от тия от вас, които имат впечатления от подобни пътувания? Ще съм ви много благодарна.

Миналата година бяхме край Волос от средата на октомври, времето беше прекрасно а морската вода 22 градуса. Толкова ни хареса че останахме до края на октомври и пак си ставаше. Даже и в началото на ноември хората се къпеха по Халкидики. Но това си е божа работа, какво ще е времето. Обикновено е дъждовно и по-хладно.

# 247
  • Варна
Обмисляме малка почивка през средата на октомври за около 4 нощувки някъде в Гърция, но по-на юг.

Волос , Парга , Или  Лефкада , общо взето достатъчно близо са времето да е почти еднакво даже и със Солун и Кавала . Ние октомври сме сравнявали Кавала и Евия - все тая - хванахме 5 дена прекрасно слънце и сетне студ , дъжд и вятър . Може би най на юг- Крит, Пелопонес ще е най-добре.

# 248
  • София
За 4 дни толкова път на юг май не си струва, даже и Лефкада, и Парга ми се виждат прекалено далече за толкова малко дни.
Волос, Евия и района не виждам как ще се възстановят за две седмици след снощи, а бурята още не е свършила.
Така или иначе, в Централна Гърция няма да става особено за плаж, изберете си нещо между Солун и Волос, за почивка и разходка, пък ако става за плажуване ще е бонус.

# 249
Благодаря за бързите отговори, ще търся варианти.

# 250
В момента има отново ужасаващи наводнения във Волос. Май положението този път е още по-зле Sad Аз не бих се насочила натам в този момент.

# 251
  • Варна
За 4 дни толкова път на юг май не си струва, даже и Лефкада, и Парга ми се виждат прекалено далече за толкова малко дни.

е да ама малкото км. в повече е все тая защото пътя е само магистрала  , а и ДЕДО е непредсказуем

# 252
Здравейте,споделям с вас любимите ми снимки от Пелион.Много тъжно,че там пак има проблеми.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 15:24 от NelyK

# 253
Надали има в тая тема човек, който да не го е гледал Simple Smile

Не само на Скопелос захлебват от филмовата слава, на Скиатос, където също са проведени част от снимките (както и в Дамухари на Пелион) вече 15 години го дават всяко лято в лятното кино...

Признавам с ръка на сърцето, аз Не съм гледала Мама мията Flushed Моята първа среща с гръцките острови се случи точно на Скиатос, хихи. Всички на ферибота ме гледаха в шок, когато си признах това си провинение. Моята идея всъщност беше на лятното кино да изгледам филма, дето се казва да пия от извора. Само дето ударих на голяма греда, защото лятното кино не работеше.

Въпреки комерсиалния остров, Скиатос остави в мен сърдечни спомени. Не самият остров, който си е силно туристически и все пак красив а заради мястото където, бяхме отседнали. Името на хотела просто нямаше значение, защото за нас си остава семейния хотел на семейството на Костас:heart_exl: който ни въведе в цяла островна приказка от гръцки филм или книга.

Здравейте,споделям с вас любимите ми снимки от Пелион.Много тъжно,че там пак има проблеми.

Нели, тази снимка е нереално красива Flowers Hibiscus Все едно слънцето е забъркало мед и кръв Yellow Heart
Ще си я запазя да ме топли в студените зимни сутрини.

# 254
anitaxx,благодаря ти!Това е изгревът на 04.09. Един час по-късно започна да вали и се случиха всички ужасии ...

Общи условия

Активация на акаунт