Любители на котки - Тема 187

• 35 666
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
NoProblems, благодаря, че сподели как е Мъри. Улавям се, че често мисля за вас. Радостно е, че Мъри започва да се отпуска и да те приема. Милата душичка.
Поздравления за всичко, което правиш. Ако имаш нужда от нещо, не се притеснявай да споделиш.

# 256
Ооооо, че хубаво звучи сближаването с Мъри. Бавно, но сигурно, браво за търпението ти, NoProblems! Heart
Включих се да споделя един момент с Лина как чете с кака "Тютюн" посред нощ. Kissing Heart и попадам на хубав пост за Мъри, добре че и Аш си е у дома!
Лека нощ от моите "читанки"

# 257
NoPeoblems - клетка. Хващаш го и му намираш друго село.
Това е много жестоко! Котето си има територия в която се е научило да оцелява. Как така, някой ще го премести, защото му пречи? В друго село местните котки ще го нападат и бият, ако въобще оцелее...
А може би и за някой е неговото "селско коте" и човекът ще страда. Аз втора година не мога да прежаля моето селянче Пешо, което изчезна безследно. 😒

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 00:22 от Чи лу

# 258
  • София
Чудя се екстракт (ароматно масло) от чаено дърво, разположено стратегически на пътечките, по които идва във вашия двор,  дали няма да свърши работа?

# 259
Или си вземете куче.В къща сте,през деня може да си ходи вътре и вън.След някоя година и аз ще взимам малиноа.
NoProblems,🌻.Мари,радвам се,че хванахте Аш! Преди време така хванах Зак за опашката,секунда преди да излезе от отворения горен прозорец
Моите имат две обикновени драскалки,но си ги ползват усилено и не драскат другаде.Зак отново запопна да спи в кактуса и им направих двойно легло.

# 260
  • София
NoProblems,  👏 Ще падне гушкане скоро 🤗
Мисля ви всеки ден! И много ви се радвам!

AnMary, "нормалните" котки (според ММ) хуквали винаги нагоре (и като се замисля при предишните ми така беше май), а Блеки хуква винаги надолу 😅. Аз тичам след него, а ММ слиза с асансьора (ние сме на 5 етаж) и го пресреща по стълбите. Както недочува нашето момче, не ми се мисли ако избяга в градинката как ще си го приберем.
Благодаря за почерпката! Какво ти пяха "Happy birthday"? 😘

# 261
  • Бургас
На мен и шкафчето вече ми изгризаха...
Ама пък малката каква ми е хубава...

# 262
По отношение на драскалките, Лина си има в повечко. Едната купих още като заговорихме,че ще си я вземем малка звездичка със стълбче и топче, после, дечко рече, че Лина няма къща и взех кафявата. Третата купих на промоция от Кауфланд, дечко не спа за нея и цяла вечер ме молеше да идем рано да не свършат и нали трудно отказвам взех и нея, имало хамак и палатка по думите на дечко. Това се случва преди да вземем Лина, луди за вързване от всякъде. Joy
Взехме бебочка и моя дружка ми подари от гофриран картон китара, а онзи ден дечко ми домъкна и ананаса, готино! Лина си играе със всичко, но повече ги гризе от колкото да точи нокти, сигурно аз си изпилих повече маникюра от нея да показвам. Joy Сложила съм във всяка стая и си играе, но опитва и диваните. Като сме с нея веднага ѝ отклоняваме вниманието и я насочваме към драскалките, ама като ни няма какво ще се случва... ще доживеем ще видим. Вече имам прегризан един държач за щори, та... тъкмо след ремонта ще "дооправи" - златна тя! Joy
Е всички драскалки на куп Joy

# 263
Метни едно одеяло върху дивана, да покрие и отстрани.  Или протекторите за диван (алиекспрес)

# 264
  • Бургас
Моите много си обичат драскалката от гофриран картон,  тази нарочена за драскалка нещастна чантичка:

И дерат и гризат каквото им падне.
Тапетите са на дрипи...

# 265
  • Пловдив
В клиниката, в която водя животните казаха, че женските котки трябва да са на 7-8 м. за кастрация, тъй като тогава вече яйчниците и тръбите са напълно оформени, и че килограмите не са фактор.

Какви са тези безумни цени за кастриране? Мойта Маци я кастрирах в края на 2020, беше 80 лв. Кучаната преди 3 м. - 130 лв. Сега предстоят дворните - трите малки котки и майка им, още се чудя трите дали наведнъж да ги водя, или една след друга. С майка им е още по-сложно, тъй като не е добре - оказа се, че е с хипокалциемия, отделно е дивачка и не ни дава да я пипаме. Не, че не мога да я напъхам в клетката, но от стреса, който ще преживее, не се знае дали ще оцелее.

# 266
  • София
7-8 месеца може да е вече късно и да са се разгонили. За да се изпревари разгонването кастрирах Боги веднага щом я прибрах. Беше на около 6 месеца. Както по това време бях с два некастрирани котарака, можеше да стане лошо. Но тя си беше нормално развита котка. Кастрацията на Преслава я отлагах дълго време, защото беше под 2 кг. Накрая я изпуснах и се разгони. Sad Събуди заспалите чувства на кастрираните котараци. Преди време в темата имаше една потребителка с много котки, която обичаше да употребява термина "безопасен секс". Чудех ѝ се, защото не съм вярвала, че кастрираните котараци имат такива желания. Е, видях го наяве. Sad

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 16:30 от Таня67

# 267
Кари се разгони на 5 месеца и половина и я кастрирах. Ако трябваше да чакам да стане на 7-8 месеца щяхме всички да откачим. И нейната операция излезе над 200 лв.

# 268
На 5 м. даваше признаци за разгонване - стана изключително нервна и донякъде агресивна. Кастрация и после кротна. В Америка стандартът е кастрация на женска котка 4 м. Да, искат да е към 2 кг.

# 269
  • София
Какво ти пяха "Happy birthday"? 😘
Да, с бенгалски огньове (мисля), плакат, големи сладури Simple Smile

а Блеки хуква винаги надолу 😅
Само надолу тича. Преди се спираше поне по етажите, да разглежда. И като тръгна след него си мисли, че излизаме и бърза още повече Simple Smile Хващала съм го на 1 етаж и съм се молела да не скочи през вратата на мазето. Е, снощи беше прескочил. За 10г така и не взехме ключ от мазето.
ММ снощи беше много бърз в хващането. Ако беше излязъл сигурно нямаше да го намерим.
В мазето обикаляше, отговаряше ми, дойде до вратата, но не прескочи.
Котак със собствено мнение.

Общи условия

Активация на акаунт