Любители на котки - Тема 187

• 35 657
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Пазенето на масата е мноооого важно Simple Smile
За ЧАСТИ ОТ СЕКУНДАТА отмъкват нещо Simple Smile

Много е малко, за да го затворите само в апартамент. То е детенце и то ….

# 286
Имам две деца на момче на  13г. и момиче на 2г.
  Котето по изчисления трябва да е на 5м., женско. Стола и барбарона, които изцяло са унищожени са на синът, а снощи се изпишка на басейна на дъщеря ми.
  За масата- просто я оправях  за вечеря и докато се обърна да донеса още неща тя вече беше качена там.
  Колкото може и се обръща внимание. Не я деля  по отношение и грижи от кучето. На двете животни едновременно се дават лакомства.
  Играчки по мога да прежаля, че са съсипани, но стола на синът ми е скъп геймърски, а сега е все едно съм го взела от казана.
Много му е дошло на хайванчето... За малко да напиша "пуснете го в празния апартамент, да си почине от вас, а и вие от него"... Но и Мариета е права... 5-месечно сам-самичко по цял ден ще страда... Така че да се опитаме да разрешим проблема, щом има воля... Унищожаването не го броя за проблем, но чишкането извън тоалетната, означава, че животинчето има проблем.
1. Каква тоалетна ползва? От кога е проблемът с чишкането извън тоалетната?
2. Има ли признаци на разгонена? (От описанието до тук, не изглежда да има...)

# 287
Определено котето ще бъде кастрирано. Има ветеринар при когото се води редовно за обезпаразитяване и ваксини. Имала съм 14 години котка и не ми изглежда да се разгонва. От началото е с тоалетна на Asan, прилича малко на пелети, но е от хартия. От скоро взехме барбарона от другия ни апартамент и буквално веднага след това се започна.
  Внимание колкото мога давам, но сутрин ставам в 5, работя, домакинство, малко дете.
  Прибрах го и защото чух деца как имаха не добри намерения към. Не съм очаквала такова нещо. Стол няма да купувам нов, докато котето е в нас.
  По принцип не давам много на малката да играе с котето, защото любовта и още е мечешка, но определено има моменти, в които го хваща. Не я скубе, а иска да го разнася. Обяснявам й, че само се гали иначе може да го боли.

# 288
В такъв случай, пробвай да смениш тоалетната с бентонитена.
С йоркито как се разбира?
От кога е проблемът? От появата на барбарона ли? Преди това не е чишкало извън тоалетната?

# 289
  • София
Jelena, щом няма да купувате нов стол, пробвай някак да го запазиш. На местата, които си точи ноктите може да сложиш нещо лепкаво (тиксо, което е направено на "пръстени" с лепкавото навън) или шумолящо (тънко алуминиево фолио). Когато реши да си точи ноктите, да се стресне. Тези неща могат да се слагат и по плотове и маси със същата цел. Или просто мятай някакво одеяло на стола, когато никой не го ползва.

Има ли си място, на което да точи нокти? Ако няма, измисли нещо. Така има малък шанс да остави стола. Моите страшно харесват картонени драскалки от този тип. Използват ги и като легълца. "Колоните" на котешките катерушки, намотани целите със сезал, също се ползват по предназначение. Може и само един такъв стълб да купиш. Ако слагаш плоска драскалка, трябва да се съобразиш дали котето обича да си точи ноктите хоризонтално или вертикално. В първия случай просто я сложи на земята, а във втория я закрепи на стена, но трябва да се съобразиш с височината на лапите. Ако е монтирана на ниско, няма да я използва.

Не се плаши от цените, които излизат в моите примери. Със сигурност всичко може да се намери много по-евтино. Просто онагледих с първите неща, които ми показа Гугъл. Simple Smile

За бентонита съм съгласна с Amy_nka. Възприемат го най-добре от всички постелки.

# 290
Момичета, споделям тук, защото ще ме разберете ... едно от сладурчетата, за които се старая да полагам някакви грижи, въпреки недоволството на част от съседите, днес сутринта го намерих починало. Cry На около три години е момчето ми, много мило, игриво и кротко същество, заедно със сестра му отгледаха едно изоставено коте. Тях пък с братчетата им ги отгледа един прекрасен котарак, който изчезна пролетта. Sad
Нямам идея какво му се е случило, не забелязах наранявания, нито пяна около муцуната, но земята около тялото му бе влажна ... знам, че бездомничетата не живеят дълго, но ми е много мъчно.
Споделям снимка, за да видите какъв сладур беше Маскирчо ... кръстихме го така заради шарката на муцунката, наподобяваща маска. Heart

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 13:15 от Louren

# 291
  • София
Миличкият! Disappointed Relieved

# 292
Ще сменя тоалетната й. Стола ще го претапицираме, когато сестра ми окончателно вземе котето. Пробвах да го покриват, но тя успяваше да се мушне отдолу и пак да го дере.
 Мога да кажа, че кучето страда от нея. Тя му скача отгоре, хапе го и често той изкимтява и бяга от нея. Има случай, в които си спят един до друг, даже тя го е близала. Йоркито ми е много добро, в началото тя го съскаше, но за ден- два това мина.

# 293
А ако го заведеш в празния апартамент набезите ще са още повече... То и на котето не му е лесно, да свиква с вас, после ще почва нов живот със сестра ти...

# 294
След кастрация уличната котка може ли да заживее веднага навън или няколко дни трябва да се гледа вкъщи?
Искам да кастрирам селската ни котка, но не съм непрекъснато на село.
А малките на колко месеца трябва да са, за да ги кастрирам? В момента са на 4 месеца и половина.
Аз моята веднага я пуснах на двора, но беше постояла в клиниката докато се стабилизира да може да се катери. Помоли да я подържат малко повече след операцията. Ще платиш малко повече, но ще си спокойна.

# 295
Здравейте.
Преди три седмици прибрахме от пътя малко бебе, само козина. Сиво от мръсотия, с рана на нослето. Явно специално са го занесли на мястото, където го намерихме, защото трима души се грижат за котките пред блока, дори и къщичка имат.
Не знам колко време щеше да оцелее там, разхождайки се между колите насред улицата и сърце не ми даде - прибрах го.
Макар и слаб и мръсен, нямаше бълхи.
Освен всичко много гальовен, добричък. Личи си, че е гледан от хора, а не е роден в някое мазе.
И като го поизчистихме и разгледахме какво се оказа. Чистокръвен персиец.
Сега на въпроса как е попаднал на улицата. Защо са го изхвърлили.
Защото е болен. Освен, че е с хрипове, ли ичи си, че е коте по-голямо за ръста си. Освен това раничката на нослето след като зарасна, се появи отново. А сега от два дни има раничка вече и на езичето по продължение. Днес видяхме, че се е появила и на ушето.
Каквото и да е това, рак, херпес, искам да му облекча болката, да стопирам заболяването и да му дам шанс да си поживее на този свят. Толкова е мил , любвеобилен, умничък.
Какво лекарство да му  взема? С какво да мажа нослето и езичето?
Иначе хриповете ги потушихме със синулокс и преднивет.

# 296
Здравейте,
Не му давайте нищо на ваша глава, котето трябва да бъде прегледано от ветеринар.

# 297
Никой наоколо не е читав. Затова питам тук.

# 298
Но и никой в темата не може да гадае по написано каква може да е диагнозата.
Потърсете читав лекар.

# 299
Jelena и моето котенце се държеше по подобен начин, но като го кастрирахме пишкането спря от само себе си. Иначе започна около 3-4тия месец, на периоди от по една седмица. Чашата преля, когато седна до мъжа ми на леглото, изпишка се и най-церемониално го изгледа гордо сякаш казва " Виж, вече съм голямо и мога да маркирам, много хубаво мирише нали?" Joy Тогава го кастрирахме, въпреки че много тежко го изживях. След това повече не е имало никакви проблеми. Иначе за вземането на храна от масата. ..еми няма как, това все пак е дребен хищник. Ако има нещо, за което моята котка е винаги нащрек, това е дали може да изяде нещо! Дори преди няколко дни ме събуди в 5 часа сутринта, скачайки "много внимателно" на корема ми, докато гони една пеперуда, която преди това не спа цяла вечер, за да я дебне Joy

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 16:23 от *Emerald

Общи условия

Активация на акаунт