Любители на котки - Тема 187

• 34 996
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Да, логично, но тогава кой да се сети.
Много се бях притеснила, тъкмо бяха потвърдили и автоимунното заболяване.

# 586
  • София
Скрит текст:
Ето петите на Барни:

Не знам колко си личи, ама и на Сакура, и на моя Барни,  на сгъвката има окосмяване, просто не е толкова дълго и обилно, като на баджачетата.
Имам блед спомен, че малко след като се обзаведохме с Барни и влязох в тази тема - да се уча - някоя дама беше се оплакала от същото, само че с обяснението, че на котката ѝ се били претрили петите от седене Simple Smile.
Аз бях. Дори снимах петите му и ги показах, но сега не намирам снимката. Но при него (както и едно време при Мацо) има изтъркване отдолу, където стъпва на тях. Повечето котки ги държат във въздуха при ходене и нямат оголване, а явно някои ги протъркват. Обаче това при Сакура ми изглежда по-различно. Някак петната не са само отдолу, а и от страни.

# 587
Абе,щом ми направи впечатление,значи го е нямало.Аз съм казвала,че тя над 90% от будното си време се ближе.Ей сега пак я гледах,чисто над 15 мин.усилено близане навсякъде,сега спи.Не личи да я притеснява.Нямам търпение за утре и дано се шашкам напразно,както за ушите на Зак.

# 588
Ред, може да е гъбична болест. Като взехме Тери, лекувахме микроспория. Установява се от ветеринар с микроскопско изследване. Лесно се преодолява. При Тери започна с едно оголено кръгче на муцунката, долна страна. После оголи ушите, едната лапа също получи петно. Поставят ваксина, която бори гъбичките вътрешно. Още тогава предупредиха, че ще се оголят нови участъци. Същото би било без ваксината, но с по- бавно развитие.

# 589
Дано не е,Шарлот!

# 590
Отборът по синхронно лежане 😀

Охоо, браво, браво, изглежда има голям напредък у ваша къща! Simple Smile

# 591
Шарлот,сега виждам,че си дописала.И аз четох,че гъбичната инфекция започва от главата.При Сакура са около 3-4 петънца на задните лапи.Разгледах я сега,въпрели,че здраво я шашнах.Има две червени точици на оголеното място,но е възможко да е от зъбите и.Тя много старателно си подрежда козината и се хапе.Надявам се да не е гъбично,че и аз много се притеснявам от такива неща.Успех да и снимам коремчето.

# 592
Когато се установи, бях се изплашила. Съседка, с куче, препоръча лекарство от хуманната аптека, което повлия прекрасно. Рано е да споделям опит (няма установен проблем). При нужда ще пиша. Стискам палци да е нещо безобидно. Тя ми а през голям стрес.

# 593
То и да има човешко лекарство,тук без рецепти не може да се взима никакво.След 20 дни ше летя до България,евентуално,ако се налага кога чак тогава.

# 594
Бени избяга. Моля за съвети, не знаем къде е. Досега търсихме, но има много рижави котки и все по грешни дори бяхме

# 595
Ужас.
Тоалетната му изкарайте навън, чела съм да се поръси около къщата. Скрил се е някъде.
Изведи Ади, котките усещат, ако го подуши че е наоколо може да се появи.

# 596
Уф!Много съжалявам!
По-късно вечер,по-миризлива храна.Част от тоалетната му...Сложете и белвжки със снимка и ваш телефон.
Ние изведохме Зак 3 вечери,но той пък престана да мяучи навън.При нас помогна,че хората звъняха,когато я видят и горе-долу знаехме къде се движи,за да обикаляме там.При голям район е трудно.

# 597
Изкарах тоалетната. Ади не смея да извеждам. Минахме през всички съседи и дворове, но е тъмно вече. Сега отиде приятеля ми да разбера кои са местните фейсбук групи и да върне едно мяукащо бебе на евентуалните му собственици, че не млъква, съответно според мен и държи Бени надалеч.

# 598
Аз дрънках с храната й, сложена в пластмасов съд - познава отлично звука и у дома притичва тутакси. Викахме я....Мъж от група във ФБ ме ръководеше. Кълнеше се, че е близо, но е стресирана и се крие. Посъветва, ако я видим, да не хукваме към нея - в паниката си ще избяга от нас. Бавно, с тих глас, да се приближим. Ред е писала за храната, но тя ще го привлече, когато изгладнее. Утешителното е, че могат да издържат без храна и вода няколко дни.

# 599
И аз така знам, трябва спокойно да се подходи, но не знам как ще стане.
Нори, Ади в клетката, все си мисля че би се появил яко подуши Ади.
Излезте по-късно , тъкмо ще е и по-тихо.

Общи условия

Активация на акаунт