Любители на котки - Тема 187

• 35 041
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
И аз на моите им бях купила 3 купички от Пепко, наистина са много хубави, но чуждите котки им ги счупиха много бързо.Предните им бяха от елипсовидните и кръгли. Сега взех и аз една такава с ушички, но кафява за водичка, другите са им пластмасови. Пластмасовите хич не ги харесвам, сега обмислям пак да им купя порцеланови, но все още се колебая.

Бебето още не е прибрано, защото ми се струва мъничко да бъде отделеното още от майка си. Като го взема и го заведа на лекар ще се разбере болно ли е. Мен лигавицата на венците не ме притеснява толкова, че е с различен цвят. Повече ме притесняват гурелите и черното в ноздрите. Иначе си изглежда здравичко, енергия има много по това, което виждам.

# 541
  • София
Аз използвам металните от Пепко (май 2 или 2,50 лв бяха), имат и противоплъзгаща лента.
Купих и двойка метални (пак от там- 10 лев), по- дълбоки са и стойката им е по- висока- май са за 🐕 и Блеко не е очарован от тях.
Порцелановите ги чупя (изглежда съм смотана и ги изпускам или ги сритвам 😅).

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 10:43 от AnyHr

# 542
Пластмасовите купички са причина за котешкото акне. По-добре да се заменят с метални, ако керамични или порцеланови не са опция.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 22:04 от Djaky

# 543
  • Варна
Аз имам толкова порцеланови съдове от майка ми и баба ми Simple Smile) Както и да е, ползвам две порцеланови панички за супа, баба ми ги е давала, едни плитки такива, та не сме ги и ползвали.
Моя котьо днес за пръв път беше 8 часа сам през деня. Като се прибрах буквално се залепи за мен, за краката ми, не мога да сваря да се събуя. Половин час седя в ръцете ми, мъркайки, преди да се сети, че е гладен.

В Пепко има ли котешки щанд? или просто съдчетата от там са подходящи в случая.

# 544
  • София
В Пепко има ли котешки щанд? или просто съдчетата от там са подходящи в случая.
Има.

Котешките от Пепко ми се струват дебели.
Иначе за моите бях взела обикновени порцеланови от Пепко. И се чупят. Имаше една спукана и я изхвърлих. Не е падала, но може да се е търкаляла по теракота.

# 545
Миналата събота в Зооплюс имаше подарък, порцеланова купичка с всяка поръчка. И както направих 100 лв., за да взема подарък термос, размислих и избрах купичката. Ще й купя още една, та да има и за храна, и за вода. Сега ползва пластмасови.

# 546
Топчетата съм взимала от Пепко и мишката, от мишките има всички цветове, уви, нито една не е цяла вече. Той не ги гони, а направо ги дебне и скача като пантерка и ги хапе и изтърбушва със задните лапички. Мамин хищник.Joy

Ушатото пие вода от стъклена купа, стъклена е и за гранулата, за мократа храна е порцеланова. Не си спомням откъде я взех, но не беше от зоомагазин. Нищо й няма, а аз съм с две леви ръце. Joy

# 547
Какво представлява котешкото акне?
Аз също знам, че не е хубаво да се хранят в пластмасови. Затова им ги смених с порцеланови, но много бързо се изпочупиха. Само водата им е в порцелан.
Реших, че няма смисъл през месец, два да давам по 20 лв за купи и пак им взех пластмасови. Металните и те изобщо не ми харесват, но като им ги купувах нямаше от плитките в Пепко и взех пластмасови.
В Пепко има щанд за животни, да. В някои магазини са по-малки, в други има повече избор. Повечето неща са за кучета обаче.
От там купих лопатка за почистване на тоалетната. На външен вид е много симпатична, но нещо ми се струва, че не се справя добре и сега ще гледам друга да взема.

# 548
Какво представлява котешкото акне?

На нашата Кашмир се появи покрай устата като черни точки, първо реших, че е изцапана. Добре, че е с бяла муцунка. Изхвърлих пластмасовите купички и повече проблеми нямаше. При някои маци се появяват и пъпки.

# 549
Добро утро! Моето ново коте днес се събуди по-спокойно сякаш. До вчера беше хипер активно. Много е миличко, но побърква голямата ми котка, която изглежда като да е в депресия, от както прибрахме това сладурче. Възможно ли е такова нещо или си въобразявам? Намирам големия лежаш на необичайни места сам, не иска да го реша с четката, не мърка. Просто изглежда тъжен Sad

Кажете ми с какво да го обезпаразитя вътрешно и външно. До сега съм ползвала една пипета, капвах зад ушите. Рядко, 1-2 пъти годишно. Сега, с новото коте, мисля че трябва да му дам нещо за обезпаразитяване и на него. 

Пускам ги вече двамата по цял ден, с надзор от децата, но от другата седмица са на училище и двамата и не зная как ще се оправим. Малкия изяжда цялата храна на големия, гранули, пастети … всичко на веднъж. Ще трябва да прибирам храната и да мисля как ще ги храня. Лошото е, че иска да му ползва и тоалетната 😆 има ли вариант да го науча по някакъв начин да не го прави?

И снимка от вчера.

# 550
Милия клепоухчо, каква рижа фурия му се е надвесила над главата! Simple Smile

# 551
Belakova, тийнът ще беснее, няма начин. А у нас беше истинска драма за маца Жужу, с тигровото кожухче на снимката по - горе, когато се появи друг спасен кот. Спря да играе, скри се в хола, спря да яде дори! Толкова тъжна беше, да ти скъса сърцето! То галене, глезене, лакомства.. Накрая й сложиха успокоителна инжекция. Моят съвет е да обръщате повече внимание на големия, и дано да преодолее по - лесно промяната. А, и да кажа, хубав диван, ама дано рижкото не си го хареса за драскалка.... 😂

# 552
Добро утро! Моето ново коте днес се събуди по-спокойно сякаш. До вчера беше хипер активно. Много е миличко, но побърква голямата ми котка, която изглежда като да е в депресия, от както прибрахме това сладурче. Възможно ли е такова нещо или си въобразявам? Намирам големия лежаш на необичайни места сам, не иска да го реша с четката, не мърка. Просто изглежда тъжен Sad

Кажете ми с какво да го обезпаразитя вътрешно и външно. До сега съм ползвала една пипета, капвах зад ушите. Рядко, 1-2 пъти годишно. Сега, с новото коте, мисля че трябва да му дам нещо за обезпаразитяване и на него. 

Пускам ги вече двамата по цял ден, с надзор от децата, но от другата седмица са на училище и двамата и не зная как ще се оправим. Малкия изяжда цялата храна на големия, гранули, пастети … всичко на веднъж. Ще трябва да прибирам храната и да мисля как ще ги храня. Лошото е, че иска да му ползва и тоалетната 😆 има ли вариант да го науча по някакъв начин да не го прави?

И снимка от вчера.

Леле, и ние сме така ...и аз си мисля, че голямата изпада в депресия, постоянно е нервна ...малката като я види, че яде гранули и отива да яде от нейните, пък и тя си има ...ама ги заравя ...ужас...И в тоалетната и ходи понякога и аз не знам какво да правя ...Нашата британка много и съска и замахва и малкото ляга и се прави на "умряла лисица" и като се обърне и скача на гърба и почва меле ...Оставяме ги сами вече, без надзор и само се моля като се прибера да ме посрещнат и двете и като ги видя съм спокойна Grin Много искам да дойде момент, в който ще се гушнат и ще спинкат двете ...Британката Ви кастрирана ли е?

# 553
Британката Ви кастрирана ли е?
[/quote]

Не, не е кастриран. Никога не ми е създавал проблеми, не ми е препикавал, вил, или да е бил неспокоен. Водила съм го за разплод при женска преди години, защото е породист, с родословие, но нищо не се получи Simple Smile
Явно секса не му е приоритет 😆 Шотландска клепоуха е.

От сега се притеснявам за кастрация на малкия, сърцето ми се свива Simple Smile

За дивани и мебели - не са ми драма. Нямам нищо надраскано, скъсано или повредено от големия. От малкия и да имам - ще претапецирам. Това да са ми проблемите в тоя живот 😀

# 554
Здравейте,
Вчера взехме един мъркащ любопитко. На 2 месеца и половина е, досега е било дворно коте. Имаше бълхи, изкъпахме го и използвахме четка за бълхи, повечето изчезнаха. Днес го ваксинирахме и обезпаразитихме. Знам, че в дома трябва да се изчисти всичко, с което е имало досег котето и че след обезпаразитяването няма да има проблем. Обаче ми е неспокойно - трябва ли да се притеснявам допълнително?

Ето го малкият Том:

Общи условия

Активация на акаунт