Прибиране или не?

• 22 316
  • 325
  •   1
Отговори
# 105
  • София
История на брат ми - В самолета са и някакво малко момченце му рита седалката с всичка сила. Майката прави забележка да не рита така, че ще изкърти бъбреците на човека отпред. Брат ми решил да омекоти малко нещата и казал, че няма нищо, то е като вибромасаж. И майката : А, да, и то безплатен!

# 106
На излизане от летище София минавам покрай двойка, около 20 годишни, и чувам : "Тая па къде го е повлякла туй малкото бебе" Толкова за учтивостта, манталитета и вренето на носа там където няма място.

Аз тук не виждам неучтивост, защото те изобщо не говорят с теб, няма и навиране на носа в твоите работи по същата причина - не са се обърнали към теб, а общуват помежду си и изказват тяхното мнение по въпроса. Ти случайно си ги чула, което не е добре, но и те имат право да не одобряват пътуване с малко дете. Изобщо точно тази случка не е показателна за нищо според мен.

# 107
  • Велико Търново
От тази гледна точка сте права. Имат право на мнение. Но е изключително невъзпитано да обсъждаш хората. Отделно това, че те са против също е странно. За нещо свързано с моя живот и бебе. Ако спешно е трябвало да тръгна? Ако някой е умрял? Високо ценя правото на мнение, но случката е на ниво махленска клюкарщина.
Все едно да мина покрай жена с дълбоко деколте и да кажа, виж я па тая *и*ите и са навън. Ами навън са и тя го знае. Не е моя работа. Не знам и аз. Пишейки това осъзнавам, че вероятно съм коментирала по този начин хората 🙂🙂🙂 и си давам сметка колко е тъпо.

# 108
Всички коментират, тук в този форум само това правим. Ти сега също коментираш тези двамата, защото тяхното поведение не ти харесва. И каква е разликата между теб и тях тогава? Според мен всеки може да си коментира всекиго и всичко, стига да не се натрапва на другите.

# 109
За мен е показателно колко голямо значение има за някои хора, без значение дали българи или не , външни прояви на признание и оценка ... без значение искрени или не.

# 110
  • Велико Търново
Както и да е, няма смисъл. Искам да видя вас в същата ситуация, как благо ще се усмихнете, ще махнете с ръка и ще си кажете: Еее, карай сега. Момичето упражнява своето право на мнение относно моя живот, действия и избори. Здраве да е

# 111
Аз тук във форума непрекъснато чета мнения за своите възгледи, действия, мнения... И какво? Ми не винаги е приятно, но и невинаги е неприятно, но такава е играта.

# 112
Абсолютно винаги е неприятно. Защо трябва да се обсъжда човек до теб, след като е ясно, че те са в съзнание, близо и те чуват?? Това е липса на уважение и възпитание и самооценка. Ако всички го карат по този начин, много лесно стават ненужни ескалации, защото разбрал -недоразбрал, караш с лошото напред. Лошо начало на каквато и да е комуникация. Но порядки се създават и възпитават и щом не прави впечатление за корекция, си продължават и утвърждават във времето, докато се превърнат в национална културна особеност - нещо като да не знаеш да казваш “глупости” за мнението на някой, с когото не си съгласен. Всеки има право на мнение, когато го питат. Ако е възпитан, ще знае, че мненията са различават и “глупости” са грубости.

# 113
Ама аз съм съгласна, че това е лошото в случая - така е станало, че тя е чула. Не е трябвало да чува и те е трябвало да изчакат да се разминат и тогава да я обсъждат. От там нататък могат да си обсъждат каквото искат.

# 114
При мен стана така - поживях извън България и ми стана ясно какво ми харесва и липсва в родината. Върнах се в България и ми стана ясно защо се махнах.

Има един руски лаф за това явление, но няма да го цитирам, че да не ми излезе име на русофил.  Wink
Българският лаф е "Няма пълно щастие".  И това не е субективна оценка за някои хора, а съвем обективен факт за природата на света.

# 115
Много рядко се влючвам в такива теми, защото имам някакво неразбиране към целия патос. За "прибиране" от САЩ или Азия разбирам, но какво е толкова трудно на преместването между европейски държави? Дано не ви прозвучи като заяждане, но наистина ли е толкова трудно свикването? Simple Smile

Конкретно по темата - имам баща и брат, които живеят чудесно в България, след като "се върнаха" и не биха мигрирали пак. Майка ми пък въпреки два-три чужди езика никога не е искала да е повече от шест месеца зад граница. Аз самата поддържам приятелства от Виена, които се установиха в Пловдив. Има доволни, има недоволни... Та моят съвет е човек да опита сам.

# 116
Да, това със свикването и адаптацията зависи от човека. Но ако причината е скука, няма гаранция, че скуката ще изчезне с преместването.

# 117
Така е. Аз като причини зная обикновено любов и/или деца или развиване на семеен бизнес.

Или примерно с унгарците как се получава по мои впечатления. Гледат, учат се и някои отиват в офиса в Будапеща, да развиват бизнес там. Завършили тук на местна почва, някои имат местни паспорти, говорят помежду си на немски. Предлагат им оферта от компанията, приемат, стават head of или директно шеф и се местят. Но няма толкова емоции и сълзи - отиват, пробват и може да се върнат. Голяма работа.

При нас, българските мигранти всичко като че ли е много емоционално, сложно, с мъка... Hug

ПП
Скрит текст:
Сега, като замисля, даже самият вокабуляр е различен. Нито от унгарци, нито от германци съм чула, че "се връщат". Те отиват.

"Отивам в Будапеща за следващите години", "Отивам в офиса във Франкфурт", чула съм и "Местя се в Любляна". Не съм чула "Връщам се."

Това може би обяснява другото.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 10:35 от Анонимен

# 118
Да, при някакво развитие - на кариера, връзка, семейство и пр., - е друго. Но заради скука... рискът на човек пак да му е скучно и очакванията да не се оправдаят е много голям.

пп - при хората, които пътуват и се местят по-често, речникът е друг, така е.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 10:41 от EmmaT

# 119
Понякога не става дума за просто скука . Понякога човек си харесва манталитета повече от очакваната изкуствена усмивка.
А на дамата с бебето със сигурност и е супер детето, но може да си помисли и че на някои други приоритетите са други и могат да си обсъждат каквото искат помежду си.

Общи условия

Активация на акаунт