Колко често пият мъжете ви?

• 13 050
  • 324
  •   1
Отговори
# 135
Имаш Гугъл, търси като те интересува.
Не, не, не, аз искам точно ти да цитираш, понеже твърденията как било полезно и хваленето с неспособността да спреш пиенето са твои.

https://en.wikipedia.org/wiki/French_paradox

# 136
  • пустинята Гоби
Мине се не мине и темата за алкохола.

Авторката, защо питаш? Не се събирай с алкохолици, намери си приятели трезвеници като теб и си свиркай. Аз не понасям пияндурниците, но и приятели въздържатели нямам. Не ме дразнят хора, които се наливат, защото не се събирам с такива. Вкъщи пием често слабоалкохолни напитки в умерени количества. Имали сме периоди в които не пием нищо, покрай короната се пропихме. Ето ти причина, нали питаш защо.

# 137
  • По света и у нас
С какъвто се събереш такъв ставаш - аз не съм по пиенето, но все ще завържа някое приятелство с пияндура и после и аз съм на черешата повече от този дето е битов алк. А тези дето не пият, пък са ми прекалено сухи, все едно съм на родителска среща - говори се за децата и за училища…
Напоследък имам нужда в края на седмицата да пийна в бара за да отпусна малко, защото в работата съм напрегната.

# 138
При мен алкохола е - твърд само при повод, през останалото време по някоя биричка примерно с мач или колеги и тн. Не съм някой въздържател но и не пия особено много.

# 139
Пиещите постоянно ги считам за страхливци, на които им трябва алкохол, за да проявят смелостта да изкажат едно обикновено мнение. От моя гледна точка, те са именно сдуханите и тъкмо затова им трябва външен фактор - патерица, за да се отпуснат и станат малко по-освободени.  Тези, които не пият са си готони и емоционални, защото такава им е същността. Това, да трябва човек да се налее с алкохол, че да му дойде смелостта да каже/ направи нещо, ми е много ниска летва. Но аз по принцип не обичам страхливци, както и хора със слаба психика. Харесвам хората, които са способни да се забавляват без алкохол. Да не говоря, че повечето хора пият тъкмо защото не могат да се справят със себе си и комплексите си и искат да избягат, за малко,  от неприятни мисли, живот, проблеми, което, разбира се, е много опасно. Лесно се преминава така към ежедневна консумация.

# 140
Баси, доста опасни неща съм правил, не помня да съм удрял по едно две питиета за смелост. Нещо няма връзка с главния мозък тук

# 141
Няма, няма.

# 142
Пиещите постоянно ги считам за страхливци, на които им трябва алкохол, за да проявят смелостта да изкажат едно обикновено мнение. От моя гледна точка, те са именно сдуханите и тъкмо затова им трябва външен фактор - патерица, за да се отпуснат и станат малко по-освободени.  Тези, които не пият са си готони и емоционални, защото такава им е същността. Това, да трябва човек да се налее с алкохол, че да му дойде смелостта да каже/ направи нещо, ми е много ниска летва. Но аз по принцип не обичам страхливци, както и хора със слаба психика. Харесвам хората, които са способни да се забавляват без алкохол. Да не говоря, че повечето хора пият тъкмо защото не могат да се справят със себе си и комплексите си и искат да избягат, за малко,  от неприятни мисли, живот, проблеми, което, разбира се, е много опасно. Лесно се преминава така към ежедневна консумация.

Това е някакво бълнуване, лишено от каквато и да е основа, поне доколкото не се отнася за някои пиещи, а обобщава за всички.

# 143
Относно френския парадокс, същото съм чувала. Количеството ресвератрол във виното е прекалено малко, за да бъде фактор за здраве и дълголетие. Но това не пречи да се шири навред митът "Виното е полезно".

# 144
Не е мит, полезно е.

# 145
Не пия алкохол - евентуално 2-3 чаши годишно. Половинката и тя.
Не приемам пиещи всяка вечер, всеки уикенд и т.н. съответно нямаме и такива приятели.

# 146
  • out of space
Нямам доверие на хора, които не пият.

# 147
За виното съм Тома Неверни - вярвам в науката и, докато не видя солидни доказателства за противното, никой не може да ме убеди, че е полезно. Това не означава, разбира се, че съм против всеки да консумира, както смята за добре.

# 148
Нямам доверие на хора, които не пият.

Това съм го виждала да циркулира като публикация из фейса, но не го разбирам.

Какво значи?

# 149
Може би, че чакат другите да се изложат и събират компромати.

Общи условия

Активация на акаунт