Колко често пият мъжете ви?

• 13 203
  • 324
  •   1
Отговори
# 150
Нямам доверие на хора, които не пият.

Това съм го виждала да циркулира като публикация из фейса, но не го разбирам.

Какво значи?
Може би че се страхуват в пиянството си да не се разкрият понеже имат тайни и задни мисли

# 151
  • По света и у нас
Така е. Някои може да пият от комплекси но ми се струва, че повечето пиещи вечер са стресирани от работа и не знаят как да свалиш адреналина освен да изпиеш две за да се отпуснеш.

# 152
  • out of space

Какво значи?
Може би че се страхуват в пиянството си да не се разкрият понеже имат тайни и задни мисли

Точно! Страх ги е от себе си и много добре знаят защо.

Има и една друга порода- гледат да са перфектни, а в действителност са обикновени комплексари- гледат да са изрядни пред обществото по всички хрумнали им критерии и непиенето е един от тях.

# 153
Перфекционалисти, фитнес маниаци, спортисти, вегани, разни духовно-ориентирани, такива, които ги е страх от пиянството, да, и такива, които наистина имат лошо пиянство и наистина е добре да не пият. Има и такива, които на обществени места казват, че не пият, ама вкъщи си пият. Аз примерно на работни срещи съм казвала, че не пия, защото не съм искала.

# 154
Аз примерно на работни срещи съм казвала, че не пия, защото не съм искала.

Пью с большим отвращением Wink

# 155
За виното съм Тома Неверни - вярвам в науката и, докато не видя солидни доказателства за противното, никой не може да ме убеди, че е полезно. Това не означава, разбира се, че съм против всеки да консумира, както смята за добре.

Как точно ще се "видят" тези доказателства?...
Предполага се, че за да се шири дадено твърдение, са правени редица изследвания. Аз лично смятам, че неслучайно нашите прадеди още са консумирали домашно вино, ракия в студените сезони, а с греяно вино, всеки знае, че са церили настинки. Аз точно защото смятам, че е полезно (домашното) се понаучих да пийвам по малко зимата, макар че не обичам друг алкохол, освен бира. Наблюдавам също, че мъжът ми, понеже пийва и ракия (също домашна), като го лепне уж някой вирус зимата, уж го дразнело гърлото, но пийва вечер по някоя ракийка, и все после нищо му няма. Естествено, не твърдя, че само това е решаващо, и до организъм си е, но според мен си е полезно. Аз не мога да се науча дори малко, гадна ми е.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 20:08 от Wild Wind

# 156
  • Great Britain
Пиещите постоянно ги считам за страхливци, на които им трябва алкохол, за да проявят смелостта да изкажат едно обикновено мнение. От моя гледна точка, те са именно сдуханите и тъкмо затова им трябва външен фактор - патерица, за да се отпуснат и станат малко по-освободени.  Тези, които не пият са си готони и емоционални, защото такава им е същността. Това, да трябва човек да се налее с алкохол, че да му дойде смелостта да каже/ направи нещо, ми е много ниска летва. Но аз по принцип не обичам страхливци, както и хора със слаба психика. Харесвам хората, които са способни да се забавляват без алкохол. Да не говоря, че повечето хора пият тъкмо защото не могат да се справят със себе си и комплексите си и искат да избягат, за малко,  от неприятни мисли, живот, проблеми, което, разбира се, е много опасно. Лесно се преминава така към ежедневна консумация.
Нищо съществено не каза. Пълни глупости.

# 157
  • София
Толкова си може.

Прибрах се, въздъхнах и си сипах чаша вино, днес ми се полага от сутринта Wink

# 158
  • София
20 Мин гимнастика преди лягане мен лично ме успокояват и релаксират повече от всякакъв алкохол.

# 159
  • Варна

Какво значи?

Просто известен цитат. Дашиъл Хамет – Нямам доверие на хора, които са предпазливи в пиенето. Ако човек се страхува да пие, това означава, че той не се доверява на самия себе си.

# 160
Перфекционалисти, фитнес маниаци, спортисти, вегани, разни духовно-ориентирани, такива, които ги е страх от пиянството, да, и такива, които наистина имат лошо пиянство и наистина е добре да не пият. Има и такива, които на обществени места казват, че не пият, ама вкъщи си пият. Аз примерно на работни срещи съм казвала, че не пия, защото не съм искала.

Вегани пък защо? Алкохолът е 100% веган.

# 161
Изобщо не съм се интересувала, но не ми харесва да ме наричат алкохоличка, пристрастена и каква ли не. А то масово постовете на въздържателите са в този дух. Та не знам кой кого напада всъщност.

# 162
Истината е, че съм отвратена от алкохола заради баща ми, мразя в дъното на червата си миризмата на джибри по време на вечеря и затова търсех такъв партньор. Мнението ми за алкохола и цигарите е крайно, факт.

# 163
  • Варна
Аз пък ще гледам супер невярващо всеки, който ми заяви, че доверието му към мен е в зависимост от това дали пия или не. Що за глупост?!?! Значи най-много трябва да вярваме на пълните алкохолици, така излиза. На умерените пиячи доверие с едно на ум, а въздържателите ще ги гледаме подозрително.

# 164
  • София
Ами значи пак опираме до това - какво е пиенето на насрещния човек, как се държи като употреби. Че то не само мъжете, а има и сериозно пийващи жени.
Джибрите явно са били от някаква гадна домашна ракия.
Но за целта има култура на пиенето и умереност.
Лошо е, ако пиещият не се владее. Такива хора са ми противни и не ги търпя. Но ако само си мезим, пием умерено и си говорим - нямам нищо против.

Общи условия

Активация на акаунт