Колко често пият мъжете ви?

• 13 017
  • 324
  •   1
Отговори
# 255
  • Швейцария
На някои ни се налага да ги учим тези диагнози Laughing

# 256
То дори и да не пие, всеки от нас има поне по един близък, дето го е закъсал. За обществената вреда да не говорим - всеки ден съобщават по новините за поредните жертви и техните жертви.

# 257
  • пустинята Гоби
Разбира се, но жертвите са на системни алкохолици, които нарушават законите на държавата.  А според съфорумките всички сме такива. Аз правя разлика. Освен, че бавно се убивам (пак според тях), не преча на обществото.

# 258
"Трезвениците" не подбираме Ютюб ли, що ли, нищо, че материалите са от реномиран професор. ))

# 259
Ама защо така бързо престанахте да говорите за мъжете си, както се пита в заглавието, и минахте на ютюб и някакви общи фрази?😁
Бъглария е с най-висока смъртност в света...
Неееее, не е Hands V (на 4-то място сме вече)

# 260
"Трезвениците" не подбираме Ютюб ли, що ли, нищо, че материалите са от реномиран професор. ))

В Pubmed има над 11,000 статии за алкохол и вредности. Има и няколко за benefits.
Ето една от миналата година
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36615832/

# 261
  • Швейцария
Нали казахме за мъжете ни. ММ същият скучен трезвеник като мен. Провалът на всеки купон.

# 262

В Pubmed има над 11,000 статии за алкохол и вредности. Има и няколко за benefits.

"The analysis clearly indicates that wine differs from other alcoholic beverages and its moderate consumption not only does not increase the risk of chronic degenerative diseases but is also associated with health benefits particularly when included in a Mediterranean diet model."

Благодаря Simple Smile
Последното изречение малко ме замисли. Средиземноморската диета се счита за една от най-здравословните, ако не най-най, доколкото съм чувала. Възможно ли е the benefits да произтичат от нея, не от виното? Чувала съм, че това е често срещан похват при финансираните от индустрията проучвания: сравняват в комбинация с доказано полезно или сравняват с друго, нелепо вредно, за да "докажат" ефект.

# 263
  • пустинята Гоби
Само искам да вметна, че сме на първите места по коефицент на смъртност заради ниския прираст. Като видите кой е на последните, ще се сетите, че нещо не е наред. Ми тя и Япония е малко след нас, страната на дълголетниците и на високия стандарт.

# 264

"The analysis clearly indicates that wine differs from other alcoholic beverages and its moderate consumption not only does not increase the risk of chronic degenerative diseases but is also associated with health benefits particularly when included in a Mediterranean diet model."

Благодаря Simple Smile
Последното изречение малко ме замисли. Средиземноморската диета се счита за една от най-здравословните, ако не най-най, доколкото съм чувала. Възможно ли е the benefits да произтичат от нея, не от виното? Чувала съм, че това е често срещан похват при финансираните от индустрията проучвания: сравняват в комбинация с доказано полезно или сравняват с друго, нелепо вредно, за да "докажат" ефект.

Не прочетох статията, само абстракта, но за да го твърдят би трябвало да се позовават на проучване, в което всички са били на средиземноморска диета, но някои съчетават с вино, други не, или пък стратифицират популацията. Понеже това, което цитирах е ревю, в референциите ще има линк към оригиналната статия.

# 265
До 6-7 страница беше по темата,след тях започнаха спорове трезвеници срещу пиещи.
Кой,какво,пък защо? Вие няма да се жените помежду си,ако на човек му се пие,да пие,ако не му се пие,да не пие!
Изкарвате статии ЗА и СРЕЩУползите и вредите от алкохола,всеки си отстоява позицията,никой не бие отбой.
(Трезвениците) ги подразни думата полезен,защо алкохола да не е полезен в малки количества?!
Сладкото,соленото и лютото също са полезни в малки количества,като при злоупотреба стават опасни.

# 266
Скрит текст:

Благодаря Simple Smile

Не прочетох статията, само абстракта, но за да го твърдят би трябвало да се позовават на проучване, в което всички са били на средиземноморска диета, но някои съчетават с вино, други не, или пък стратифицират популацията. Понеже това, което цитирах е ревю, в референциите ще има линк към оригиналната статия.

Благодаря много за статията. Обичам да чета научни трудове. С този трябваше да се огранича до заключението, което в общи линии се припокри с информацията от професора от Станфорд.

Заключението: "здравните специалисти обаче не трябва да препоръчват алкохол на хора, които не пият, поради недостига на рандомизирани данни за резултатите и потенциала за проблем с пиенето дори сред лица с очевидно нисък риск".

Професорът беше казал, че действително има някакви проучвания за ползи от виното, но те се отнасят само до специфични сортове и винарни, далеч не са рандомизирани, контролирани изследвания с висока научна стойност и не биха минали цедката на съответните медицински guidelines.

Скрит текст:
За сметка на това си спомням риска от рак при консумацията на алкохол: на всеки 10 грама приет чист алкохол рискът от развитие на рак общо се увеличава около 13%, предимно за рак на гърдата, което мен лично сериозно ме отказа от редовна консумация на алкохол.

# 267

Сладкото,соленото и лютото също са полезни в малки количества,като при злоупотреба стават опасни.
За мен е странно, че ползите често се забравят. С изненада разбрах, че има млади майки, които не допускат грам сол или грам захар в менюто на децата си. Залитането по отричане на всеки продукт, манията по здравословен начин на живот, доведена до абсурдността, също може да навреди. Има и такава болест, "орторексия"

# 268
"Орторексия" или здрав разум. Въпрос на интерпретация. ))

# 269
всичко опира до това дали можеш да се контролираш. започнеш ли да не можеш - спирай на всяка цена

Общи условия

Активация на акаунт