Колко често пият мъжете ви?

• 13 019
  • 324
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Несериозно е вечерната чаша бира или вино да се нарежда до наркоманията и безразборния секс. На мен това ми е непонятно. Уж само зрели хора пишат тук, а изказванията са за Страшките.

# 241
  • пустинята Гоби
Не е лошо да не пиеш, ама и да пиеш умерено не е лошо. Аз пак ще подудна, че не съм чувала, че умереното пушене е полезно, ама никой не отваря дума. И ще спра до тук, ще оставя ферманите за трезвениците, че виждам, че ги влече.

# 242
Еййй, как е оцеляла тая България, бре. 75% от народонаселението до 80те години пие всяка вечер. Салата с ракийка преди вечеря е било просто задължително, то Е част от вечерята.
Добре ли е, зле ли е всеки да си му мисли, ама такива категорични заключения в стил Инчу-чуна  будят усмивки докато сме във форума, де.
Бъглария е с най-висока смъртност в света...

# 243
Еййй, как е оцеляла тая България, бре. 75% от народонаселението до 80те години пие всяка вечер. Салата с ракийка преди вечеря е било просто задължително, то Е част от вечерята.
Добре ли е, зле ли е всеки да си му мисли, ама такива категорични заключения в стил Инчу-чуна  будят усмивки докато сме във форума, де.
Бъглария е с най-висока смъртност в света...

Боже, не го знаех това, но е вярно.
Интересно защо, като сравним колко добре се хранят американците и англичаните и колко им е скъпо здравеопазването в САЩ.

# 244
Ами защото сме много застаряваща нация, младите емигрират, остават старите, а старите умират. И като са голям процент от населението нещата се подреждат съвсем логично. Имаме и много цигани, които също не са дълголетници.

# 245
Алкохолът е най-малкото зло за здравето. Колко хора консумират пълно с хормони и антибиотици месо, колко жени, които се опитват да забременеят биват тъпкани с лекарства, които после водят до рак, въздуха, който дишаме в големите градове, скапаната козметика, препарати, които толкова народ ползва, изобщо, това, че някой не пие, изобщо не значи, че ще живее с орлите. За тютюнопушенето изобщо няма да отварям тема.

# 246
Несериозно е вечерната чаша бира или вино да се нарежда до наркоманията и безразборния секс. На мен това ми е непонятно. Уж само зрели хора пишат тук, а изказванията са за Страшките.

Изобщо не е несериозно. Пробвайте коментари със зрелите хора и Страшките при друг. Има едно понятие хронична рискова консумация на алкохол. Дадена е при употреба над 12г. алкохол дневно (за жени, това си спомням). В чаша вино (0,2л.) се съдържат 18 грама, в бутилка бира 13 грама. Интерптерацията на това понятие е, че при хроничната рискова консумация се увеличава значително рискът от физически и психически заболявания, свързани с алкохола.

Питайте лекар по ваш избор да ви обясни по-подробно.

# 247

Изобщо не е несериозно. Пробвайте коментари със зрелите хора и Страшките при друг. Има едно понятие хронична рискова консумация на алкохол. Дадена е при употреба над 12г. алкохол дневно (за жени, това си спомням). В чаша вино (0,2л.) се съдържат 18 грама, в бутилка бира 13 грама. Интерптерацията на това понятие е, че при хроничната рискова консумация се увеличава значително рискът от физически и психически заболявания, свързани с алкохола.

Питайте лекар по ваш избор да ви обясни по-подробно.

https://www.credoweb.bg/publication/70233/nad-4-biri-dnevno-razbolyavat-mazhete

# 248
https://www.stiftung-gesundheitswissen.de/wissen/risikofaktor-al … ematischer-konsum

"Рискова консумация
Дори и в малки количества, консумацията на алкохол не е напълно безрискова. Рисковата консумация на алкохол се определя като пиене на количество, което увеличава риска от вредни последици за физическото и психическото здраве. Германският център за проблеми със зависимостите (DHS) определя ограничения за консумация на алкохол, но те могат да служат само като грубо ръководство. Рискова консумация на алкохол възниква, когато:

Жените пият повече от 12 грама чист алкохол всеки ден,
Мъжете пият повече от 24 грама чист алкохол всеки ден."

Табличката с чашите вино и бира и грамажите в линка се разбира и без превод.

# 249
  • Швейцария
Това са критериите за диагноза Алкохолна зависимост според DSM 5, диагностичната система за психиатрия. Не се уточнява количеството алкохол, то може да е и 2 бири на ден.
https://www.arkbh.com/alcohol/alcohol-use-disorder/dsm-5/

# 250
  • София
Количество свинско Месо -  Всеки ден, количество Захар  Всеки ден, би ли довело до риск за здравето? Може би?  Някой да е писал какви биха били стойностите? Аз поне не знам. Препоръките са за Разнообразно, а не Еднообразно хранене. И, да - за ограничаване на захарта.

Иначе, от линка на Станция, дозите алкохол ми се струват наистина малко завишени Simple Smile

# 251
A на мен другите са ми занижени Simple Smile

# 252
Аз лично бях изумена миналата година, когато ми попаднаха материали в Ютюб относно алкохола (от професор).

Широкоразпространеното схващане е, че алкохолът (напр. чаша вино) успокоявал и помагал да се справим със стреса в ежедневието. Може и така да е. Хората споделят за подобен ефект. Но, всъщност, това, което алкохолът прави в дългосрочен план, е да ти пренастрои цялата хормонална система на стреса към по-голям стрес (повече хормон на стреса в организма). Това при чаша-две вино на вечер, "невинна консумация". Оттам нататък, когато не пиеш, ти ставаш по-стресиран; когато не пиеш, си с по-лошо настроение и се чувстваш по-зле; и трябва да пиеш вечер, за да се успокоиш и да си върнеш нивото на стреса до това, което е било преди изобщо да започнеш да пиеш редовно. Да не споменаваме и финансовата част на удоволствието. Та, митовете и легендите в пресата и "на маса" са си точно това - митове и градски легенди. Науката казва нещо съвсем различно. Има точно проучване за описаното по-горе, впрочем, при необходимост мога да го намеря, има конкретен източник.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 22:59 от Анонимен

# 253
  • пустинята Гоби
Последното нещо, което ще търся в ютюб са материали за алкохола. Особено, ако съм трезвеник.

# 254
По този повод да взема да си отворя още една бира? Така и така съм алкохолик според статиите...

Общи условия

Активация на акаунт