Instant Pot - тема 4 - мнения, рецепти и съвети

• 58 463
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • Враца
Опитайте в английския и немския ebay. Видях няколко.
Може и тук - https://www.kleinanzeigen.de/, както и ако имате фейсбук потърсете в  Marketplace.

# 721
Здравейте, може ли да споделите мнение. Бях се насочила към ultimate lid, понеже имам ограничено място в кухнята, а и съдът е по-широк и има място за повече неща за печене,но четох негативни коментари,че не е удобен както duo crisp, та сега съм в чудене дали да не взема дуо крисп.

# 722
  • Пловдив
Защо да не е удобен? Моя близка го има. Много е доволна. Аз имам дуо крисп и също съм доволна, но си трябва доста място за запичащия капак и съда е с по- малък диаметър. Ако сега трябваше да купувам сигурно щях да взема ултимейт.

# 723
За Ултимейта по групите често чета, че "залепвал" капака и не могат да го отворят след готвене. И аз съм с двойния капак, големият съм го прибрала, не го ползвам, защото си купих фраер.

# 724
  • Бургас
Не ви ли става месото по-сухо, когато го приготвяте със запичащ капак на функция Air fryer?

# 725
Здравей, Plamena, аз съм с ултимейт лид и съм много доволна. При мен проблемът също беше мястото, затова го избрах. Широк е и събира повече при запичане.
За залепването ще кажа, че за 1 година ми се случи 2-3 пъти. Стресът е първия път Grinning Това се случва ако не е измита добре подложката за под налягане (ако си със съдомиялна няма да имаш проблем). Но се отваря лесно, има клипчета в групите как става. Не е толкова страшно. Удобен е.

# 726
Минавам само да се похваля. В понедилник се обадих по телефона, обясних какво се е случило и след не повече от час получих имейл с оферта за капака. Днес трябва да си го получа въпреки, че на сайта излиза, че е изчерпан.

# 727
Има ли проблеми с изпускане на налягането на Instant Pot DUO PLUS WHISPER QUIET подобно на тези при Ултимейт? Търся ИП  5,7 л. на изгодна цена. Някой купувал ли е такъв тези дни? Нямам възможност да изчакам от Амазон.
Ултимейт пристига ли с метална поставка с дръжки освен с кошничката? Имам 3 бр. ИП, а само две такива поставки и се чудя дали някъде съм я прибрала в другото жилище или изобщо липсва такава.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 12:30 от Мари-ана

# 728
Instant Pot DUO PLUS WHISPER QUIET - този в момента е намален в озон на 209 лв.

# 729
Публикувала съм два пъти.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 12:23 от Мари-ана

# 730
На тази цена има само мострени бройки в Технополис от Instant Pot DUO NOVA. В озон Instant Pot DUO PLUS WHISPER QUIET е на 219 лв. Колебанието ми е дали да взема мостра или нов Instant Pot DUO PLUS WHISPER QUIET. Виждам, че вторият има 9 програми, а първият 13.
Аз нямам нито един от двата, за да направя сравнение кой си заслужава. От моите най-често ползвам ДУО КРИСП  8 - литровия.

# 731
По принцип ще има черен петък и в самия сайт на instant pot, та ако предпочиташ duo nova и ти се рискува, може да изчакаш и да видиш дали няма да го намалят.
Да, права си, 219 лв. е в озон, не както писах аз 209.

# 732
Поръчах от Озон. Дано е наличен. За мен е без значение какви са стандартните заложени програми. Може би за хора без опит ще е по-лесно да имат такива като на ДУО НОВА, но ми трябва спешно за подарък. Дано няма проблеми с клапата като на Ултимейт, защото аз при първото готвене на супа един час не можех да се справя с отварянето на капака.

# 733
Здравейте отново от мен Simple Smile Както си бях обещала на черен петък или около него взимам Пот-а 🤗 Мога ли да ви помоля само да ме насочите кой от трите модела е най- удачен за мен и моето тричленно семейство ☺ Аз си имам еър фрайер на Филипс, но ако мога да си спестя миенето на два уреда на ръка - естествено бих се радвала много. Готвим си обикновените манджиджки- мусака, “пържени” кюфтета и картофки, ориз с пиле, разни яхнийки с телешко/ пуешко, зеле, разбира се правим често разни кексове, кремчета тип крем карамел и банички и хляб 😄😄😄😄😄. Та мисля май ми трябва пот с еър фрайер, нали така. Защото само с него мога да запичам и за това са ми нужни двата капака или… Ето трите варианта на които съм се спряла. Наистина ще се радвам да ми дадете насока 🫶🏻

# 734
  • до най-прекрасния мъж
Третият няма запичане. Аз ползвам вторият, много съм доволна. Ако сега избирах, бих взела Про. Има повече опции на програма Соте. Моят има само ниска и висока степен. За някои неща високата ми идва силна, ниската слаба. Също може да запича до 232°С. Моят идва маааалко бавен за неща, които са сготвени, но искам само коричка. Понеже ми е първи уред и изобщо не знаех дали ще се сработим, реших да взема Дуо Криспа. Не съжалявам. Единствено тези две доработки при Про ме блазнят. Про има плоско дъно, което при сотиране има плюсове, а също и дръжки на вътрешния съд, ако ти е важно. На мен не ми е, даже като деглазирам липсата на дръжки ми е плюс, защото въртя лесно съда. За плоското дъно другият плюс е, че може да се ползва и на котлона, като обикновена тенджера, ако нещо ти се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт