🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 1

• 42 733
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Ути е виртуоз само в преглъщането на слюнките които отделя докато готви. Като го чуя как ги "посръбва" обяснявайки как ще добави малко пиперче и малко лукче и направо ми става гнусно. Сякаш на въже са го държали и като надуши манджа не може да спре да слюноотделя. Брр. Пп И дали ще му сипнат една, две, три ракийки, докато "виртуозничи", че то не е шега работа, поне час ще се поти над казана. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 541
  • Варна
Ути след Вип брадър 2016 няма сила на земята, която да ме накара да го харесам. Ужасен!!!!!

# 542
  • София
„Чичо Миткоооо, чичо Миткоооо“
„Здрастииииииии“

# 543
Четох до някъде мненията, да се изкажа и аз за сефте.
Луд фен съм на предаването и пак го гледам с удоволствие.
Журито ми допада. Кустев по-малко от другите двама, но със сигурност не ме дразни. Сарафов бях скептична, когато разбрах, че не е готвач, но е невероятно попадение. Това е човек, който е от всички страни - явно обича и може да готви и то добре, има много познания, наясно е с бизнес страната на кулинарията, а явно е и ценител и с добро небце. Таралежков ми е фаворит. Аз, дето не ям никакви зеленчуци на практика, бих му яла сармите в праз, стига да ми ги готви пред очите, по възможност само по престилка Joy
Участниците този сезон определно са по-слаби. И не, не е защото Мария от предния сезон вдигна летвата. Просто всяка друга година са били в пъти по-силни.
Противно на повечето, аз се кефя на чичо Митко. Човекът е наясно, че далеч няма да стигне, не си го слага и в крайна сметка му се получават манджите достатъчно, за да не си иде.
Сега, аз крем карамел и кекс за 1 час преди казвах, че не мога да приготвя. Сега мога, но ако си имам Instant Pot-a и фрайера под ръка Grinning Крем карамелът става за 4 минути на ниско налягане без шупли. Кекс голям, в 22 см форма пека за 50 минути. По-малък ще се изпече за 35. Забъркването на сместа с планетарен миксер става за 5. Остават и 5 за презентация. Видях, че имат и кукъри, и фрайери на разположение. Еми, техен проблем, че не си помагат сами.
За деца се готви най-лесно. И това ги успокои и спъна. Пак - фрайера, картофите на тънки пръчици - 25 минути им трябват и щяха да изпържат 1-1,5 кг картофи и щеше да е по-здравословно. Тортата три шоколада аз лично не я правя като чийзкейк, но ми става перфектна. Аз и без чилър, с обикновена камера и хладилник, успявам да я направя за около час. С чилър щях да имам време и винце да си пийна.
А аз не съм на ниво МастърШеф. Затова и не се записвам, въпреки агитация на близки. Да, каквото правя в 99% от случаите става невероятно вкусно. Правила съм и бая завъртяни рецепти. Но тук се изисква отлично познаване на множество продукти и техники. Не бих лапнала хапка, която не е за моята уста.
В тази връзка, дори аз побеснях на това, което направи Евтим първо с омара, после с желатина. То бива бива базисни знания да нямаш, ама това вече...
Александър има огромно самочувствие, а се оказва, че няма особено покритие. На всичко отгоре е инат. И за кожата, и за чийзкейка го показа. Как ще панираш риба с кожа?!
Марианна също ме дразни, но поне има много по-солидни знания.
Миската и Тоби са пълни кифли. Дразнят ме, но е факт, че познавам подобни префърцунени лигли, които готвят божествено, та може и при тях да е така.
Много харесвам Роси, Даниела, Осман, русичката Биляна. Валентина също е симпатична.

# 544
  • пустинята Гоби
Има няколко интересни и силни участника, обаче за сега се набляга на зле представящите се и е малко трудно да се ориентираме кой какво може.

# 545
Ох, Таралежков да ми готви само по престилка и аз приемам. Kissing Heart

# 546
  • София
Имам подозрения, че тези участници, които не могат картофи да изпържят даже, към средата на формата ще започнат да правят някакви кулинарни фиести и завъртяни манджи. "Изведнъж" ще задобреят.

# 547
  • софия
Таралежков
Скрит текст:

Продължавам да разсъждавам върху каста. Сигурно са ги избрали такива (куци коне), за да не потискат глиганите в анцузи😁и да се чувстваме като част от предаването. То Мария, то Божана, то Ивайло не бяха нормални домакинКи като нас.

# 548
  • София
Ми честно казано, колкото и да е марково, не изглежда добре.Костюм модел от 20-те години, а тези дебели подметки корейците ги измислиха, да се правят на по-високи.Както казват колелото се върти, и модата се връща.

# 549
  • софия
Ми това е модата в момента.
По-хубав е от модела
Скрит текст:
Докмартенс имат модели с дебели подметки отдавна.
Когато бях тийн и ходех на Кравай (края на осемдесетте), модата беше силно подобна. Всяко ново нещо е забравено старо.

# 550
Тези обувки , заслужават да горят в ада. Ужасни са

# 551
  • София
Вярно, че е по-хубав от модела, но и на двамата моделът им стои зле.

# 552
Абсурдно е половината участници в Мастършеф да не са работили с желатин. Миналата година пак имаше такъв, но се сети поне на пакетчето да прочете. За мен е супер смешно и нелепо да си в такова предаване и никога да не си ползвал такова нещо. Не да не го харесваш, а да ти е тотално непознато.
Като цяло тортата Три шоколада беше супер елементарна задача, още повече с подсказката Чийзкейк Три шоколада.
Тоби и миската може да си сверят часовниците - участват в Мастършеф по БТВ, не в личен онлифенс канал.

# 553
Ужким са модерни такива дрехи, но не съвсем. След не много време опитите да се наложат ще се забравят.

# 554
Какъв желатин ,те кекс не са правили.🤣 И очевадно и картофи не са пържили.🤪

Общи условия

Активация на акаунт