🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 1

• 42 738
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Lemoncupcakes, примерно : https://www.youtube.com/watch?v=bFO0iQiikl0

# 526
Децата ( съдя по моите) обичат малки кюфтенца. Да им бяха направили шишчета или пак малки с по една клечка за зъби забодена, да си ги хамкат на една хапка. Пържени картофи. А не плуващи в мазнина половин картофи и....понички , кексче или палачинка. Печелиш ги веднага. Точно, че ядат с очите си.
А защо се чу, че готвят за 39 гости? Защо бяха така заблудено?

# 527
Какво им е на кюфтенцата с домати за деца? Моето пилешки хапки и пържен картоф, няма да погледне. Не обича, но на кюфтенцата ще се зарадва.

Гола вода са участниците тази година.

# 528
Според мен, бяха гигантски тези кюфтета за дечица. Вече го написах.
Моите капризи, доматен сос не обичат. Но в предаването имаше едно момченце, което толкова сладко хапваше, че чак ми пълнеше душата.

# 529
Нищо им няма на кюфтета, но когато ги купуваш от съседната скара за вечеря или ги направиш, но не са за този формат, освен ако не бяха направили да изглеждат нещо - тип японска кутия за обяд на детето например.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 17:31 от zari65

# 530
  • София
...А защо се чу, че готвят за 39 гости? Защо бяха така заблудено?
Защото нкой попита по колко кюфтета на дете ще се правят, капитана отговори по 3, значи общо 39. И от там после се объркаха с десерта.

# 531
Дадоха им торта "Три шоколада" и условието беше да я направят нея, ама нямало да им дадат рецептата. Накрая се оказа, че условието било чийзкейкът на участниците да има същите блатове, ама само на външен вид, които да са отчетливо разграничаващи се. А от какво ще ги направят са подробности. Показаната торта се прави с шоколад, течна сметана и желатин. Как пък от всички участници, поне един не я знаеше?!

# 532
И аз да не остана по-назад да се включа. Simple Smile
Ами, дотук имам чувството, че показват само няколко участници. Ще ми се да видя повече и от другите за да изградя мнение.
Писна ми да гледам лиготиите на Лора и Тоби, чичо Митко, Ефтим, Мариянна. Почти не показват Дани, Мелят, русата Биляна, Осман.
Капитанката на червения отбор беше изцяло виновна за загубата на отбора. Тя ми изглежда изключително несигурна в себе си и незнаеща какво прави. Доматения сос изглеждаше отвратително( беше нарязала кило лук, който щяла да пасира после?) кюфтетата бяха огромни и с подправки (кимион за деца???) Тя си довери на Мариянна за тях и направиха едно нищо, което другите довършиха! Варяха в огромна тенжера зеленчуци, които трябваше да направят на чипс!!! Просто трагедия! Неприятни личности са ми и двете! Има нещо изключително неприятно в Мариянна...
Относно теста за креативност - свинско с картофи???? Без коментар!
Бих искала да видя повече и от Роси - дава голяма заявка, но за съжаление досега не е показала нещо впечатляващо. Надявам се да покаже повече.
Евтим изглежда страшно пренавит- няма да коментирам сепукото на омара.
Алекс ми е интересен персонаж - изглежда интелигентно и будно момче. Имам чувството, че правеше на пук с последните две чинии. Не можел това, не готвил онова - съмнява ме, ще видим по-нататъкк...
Лора не искам да коментирам! Предаването са и предоставили предостатъчно сцена за изява...
Осман и русата Биляна ми харесаха много, но почти не ги показват. Същото е и с Дани, Валя, Петя и Мелят. Христо и той едва се мярка.
Шеф Таралежков харесвам, но каква беше тази приумица да отваря сурови черни миди с нож. Те се разтварят сами, когато се сготвят, тогава се и пълнят...
Кустев ми е позьор. Има знания, защото все пак е професионален готвач, но поведението и излъчването му са като на селски тарикат.
Нямам още изградено мнение за Сарафов - изглежда сдържан засега...
Продължавам да гледам Simple Smile

# 533
  • Варна
  Относно мидите-само предполагам- заради техниката на отварне.Няма да им дадат стриди,я.  Simple Smile

# 534
някой може ли да сподели изпробвана рецепта за трицветен чийзкейк?

Номера с чийзкейка е много прост - взимаш бисквити, натрошаваш ги на дребно, дали с точилка в плик или в робот.Добавяш масло, което да ги слепи и правиш по тоя начин хрупкавата основа.

Крема се прави, като взимаш сирене Маскарпоне, да речем 120 грама, разбиваш го със захар, добавяш разтопени 2-3 листа желатин, бъркаш още малко, добавяш шоколад според вида и го темперираш със сладкарски крем за разбиване. Между другото - желатина се прави като го слагаш за някакво време на водна баня с лед. След това вадиш омекналите желатинови листа и ги подлагаш или на водна баня съд в съд с гореща вода или в микровълнова ако имаш такава. Консистенцията трябва да е течна! Не го разбивай много. Има желатин, остави го да свърши работата. Оставяш го да речем за час във фризера, после вадиш, слагаш новия слой с млечен шоколад на същия принцип и последен слоя с бял шоколад. Втория път пак за 2 часа във фризера, третия път - в хладилника за 1 нощ.
На следващия ден той се е втърдил и готово.
Принципно тоя крем изисква време. Не знам защо им го дават да го правят в рамките на час. Дори с нулев фризер си отнема време.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 14:13 от Анонимен

# 535
Божке, това предаване съвсем заби в девета глуха. Мастър клас с Ути. Стремително вървят надолу, да видим ще заорат ли дъното.

# 536
Божке, това предаване съвсем заби в девета глуха. Мастър клас с Ути. Стремително вървят надолу, да видим ще заорат ли дъното.

Да, и аз се втрещих като видях. Ути Бъчваров е готвач, не отричам, но е страшен лицемер и откровен нагляр. Освен това той предпочита да готви за масите. Целта на Мастършеф би трябвало да е висота в кухнята, имам предвид, тя е за хора, които наистина искат да достигнат висша степен на умение в кухнята. Ай да не бъда груб, но всеки може да сготви казан с боб или крава на части.

# 537
Сигурно Ути има какво да покаже. Но предни години беше някак по- пищно, по- лъскаво

# 538
Благодаря за предложенията!
И за да не е спам - не казах нищо за журито, та нека се допълня. Определено не ми липсва шеф Роу и засега новите членове на журито се справят добре - Таралежков е закачлив и се опитва да е строг, ама да видим; шеф Кустев го играе лошото ченге, а Сарафов ми е най-обран от тримата.
Надявам се на някой мастърклас да видим Мария Жекова и шеф Михалчев - защо не?

# 539
Леле, Ути! Какво падение, да извикат и шеф Петров и да се запълни списъка на гнусните хора. Ути е толкова вулгарен, била съм на нещо като кукинг шоу с него. Отврат. Отделно, че не го намирам за виртуозен шеф, по-скоро народен.

Общи условия

Активация на акаунт